ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ARCO Δημήτρης : Η «Μεγάλη Επαναφορά» και η ψηφιακή τυραννία με «τρανσ ανθρώπους»

ARCO ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 25 Αυγ 2020 - 20:29

Το κλείδωμα μετά την πανδημία του κοροναϊού έχει επιταχύνει την εφαρμογή μακροχρόνιων σχεδίων για τη δημιουργία μιας λεγόμενης νέας παγκόσμιας τάξης.

Υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), οι παγκόσμιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υποστηρίζουν μια «Μεγάλη Επαναφορά» με την πρόθεση να δημιουργήσουν μια παγκόσμια τεχνοκρατία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 18 Οκτωβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη, το WEF συμμετείχε στο “Event 201” στην άσκηση υψηλού επιπέδου πανδημίας που διοργανώθηκε από το John Hopkins Center for Health Security.

Αυτή η ερχόμενη τεχνοκρατία συνεπάγεται στενή συνεργασία μεταξύ των αρχηγών της ψηφιακής βιομηχανίας και των κυβερνήσεων.
Με προγράμματα όπως το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα και η υγειονομική περίθαλψη για όλους, το νέο είδος διακυβέρνησης συνδυάζει τον αυστηρό κοινωνικό έλεγχο με την υπόσχεση μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι αυτή η νέα παγκόσμια τάξη ψηφιακής τυραννίας συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι ο πρωτοπόρος αυτής της μεθόδου παρακολούθησης και ελέγχου ατόμων, εταιρειών και κοινωνικοπολιτικών οντοτήτων.

Γiα το άτομο, η ταυτότητα κάποιου περιορίζεται σε μια εφαρμογή ή ένα τσιπ που καταγράφει σχεδόν οποιαδήποτε προσωπική δραστηριότητα.

Προκειμένου να αποκτήσει μερικά ατομικά δικαιώματα, και μόνο για να ταξιδέψει σε ένα συγκεκριμένο μέρος, ένα άτομο πρέπει να εξισορροπήσει τέτοια προφανή προνόμια με την υποβολή του σε ένα δίκτυο κανονισμών που ορίζουν λεπτομερώς τι είναι η «καλή συμπεριφορά» και θεωρείται επωφελής για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, αυτό το είδος ελέγχου θα επεκτείνεται από την υποχρέωση της μάσκας και την εξάσκηση σε κοινωνικές αποστάσεις έως την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εμβολιασμών προκειμένου να υποβάλει αίτηση για εργασία ή για ταξίδι.

Εν ολίγοις, είναι ένας τύπος κοινωνικής μηχανικής που είναι το αντίθετο μιας αυθόρμητης τάξης ή ανάπτυξης.

Όπως ο μηχανολόγος μηχανικός με μια μηχανή, ο κοινωνικός μηχανικός – ή ο τεχνοκράτης – αντιμετωπίζει την κοινωνία ως αντικείμενο.

Διαφορετικά από τις βίαιες καταστολές από τον ολοκληρωτισμό των προηγούμενων εποχών, ο σύγχρονος κοινωνικός μηχανικός θα προσπαθήσει να κάνει την κοινωνική μηχανή να λειτουργεί μόνη της σύμφωνα με το σχέδιο.

Για το σκοπό αυτό, ο κοινωνικός μηχανικός πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους της κοινωνίας με τον τρόπο που ο Πολιτικος μηχανικός ακολουθεί τους νόμους της φύσης.

Η θεωρία συμπεριφοράς έχει φτάσει σε ένα στάδιο γνώσης που καθιστά εφικτά τα όνειρα της κοινωνικής μηχανικής.
Οι μηχανισμοί της κοινωνικής μηχανικής δεν λειτουργούν με ωμή βία, αλλά με λεπτότητα από την ώθηση.
Σύμφωνα με τη σειρά που οραματίζεται η Μεγάλη Επαναφορά, η πρόοδος της τεχνολογίας δεν προορίζεται να εξυπηρετήσει τη βελτίωση των συνθηκών των ανθρώπων, αλλά να υποτάξει το άτομο στην τυραννία ενός τεχνοκρατικού κράτους.

“Οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα” είναι η δικαιολογία.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ

Το σχέδιο για μια γενική αναθεώρηση του κόσμου είναι το πνευματικό τέκνο μιας ελίτ ομάδας επιχειρηματιών, πολιτικών και του πνευματικού τους συνόδου που συνάντησαν στο Νταβός της Ελβετίας, τον Ιανουάριο κάθε έτους.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που δημιουργήθηκε το 1971, έγινε από τότε μεγάλο γεγονός. Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τη συνάντηση το 2020.

Υπό την καθοδήγηση του WEF, η ατζέντα του της Μεγάλης Επαναφοράς, λέει ότι η ολοκλήρωση του τρέχοντος βιομηχανικού μετασχηματισμού απαιτεί μια διεξοδική αναθεώρηση της οικονομίας, της πολιτικής και της κοινωνίας.

Ένας τόσο ολοκληρωμένος μετασχηματισμός απαιτεί την αλλοίωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και ως εκ τούτου ο «τρανθρωπισμός» είναι μέρος του προγράμματος.

Η Μεγάλη Επαναφορά, θα είναι το θέμα της πενήντα πρώτης συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός το 2021.
Η ατζέντα του είναι η δέσμευση να κινηθεί η παγκόσμια οικονομία προς ένα «πιο δίκαιο, βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον». Το πρόγραμμα απαιτεί «μια νέα κοινωνική σύμβαση» που επικεντρώνεται στη φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία της φύσης.

Η κλιματική αλλαγή απαιτεί από εμάς «να απελευθερώσουμε τον άνθρακα από την οικονομία» και να φέρουμε την ανθρώπινη σκέψη και συμπεριφορά «σε αρμονία με τη φύση».

Ο στόχος είναι η οικοδόμηση «πιο ίσων, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμων οικονομιών».

Αυτή η νέα παγκόσμια τάξη πρέπει να εφαρμοστεί «επειγόντως», οι υποστηρικτές της αξίωσης του WEF, και επισημαίνουν ότι η πανδημία «έχει αφήσει τη μη βιωσιμότητα του συστήματός μας», το οποίο στερείται «κοινωνικής συνοχής».

Το μεγάλο πρόγραμμα επαναφοράς του WEF είναι η κοινωνική μηχανική στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι υποστηρικτές της επαναφοράς υποστηρίζουν ότι ο ΟΗΕ απέτυχε να θεσπίσει τάξη στον κόσμο και ότι δεν μπορούσε να προωθήσει δυναμικά την ατζέντα της αειφόρου ανάπτυξης – γνωστή ως Ατζέντα 2030 – λόγω του γραφειοκρατικού, αργού και αντιφατικού τρόπου εργασίας του.

Αντίθετα, οι δράσεις της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι γρήγορες και έξυπνες.
Όταν έχει σχηματιστεί συναίνεση, μπορεί να εφαρμοστεί από την παγκόσμια ελίτ σε όλο τον κόσμο.

Κοινωνική μηχανική

Η ιδεολογία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά, ούτε προοδευτική ή συντηρητική, δεν είναι επίσης φασιστική ή κομμουνιστική, αλλά απόλυτα τεχνοκρατική.

Ως εκ τούτου, περιλαμβάνει πολλά στοιχεία παλαιότερων ιδεολογιών αντιμετωπιζοντας τον ανθρωπο ως αντικειμενο.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η συναίνεση προέκυψε στις ετήσιες συναντήσεις του Νταβός ότι ο κόσμος χρειάζεται επανάσταση και ότι οι μεταρρυθμίσεις χρειάστηκαν πολύ χρόνο.

Τα μέλη του WEF οραματίζονται μια βαθιά αναταραχή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το χρονικό διάστημα πρέπει να είναι τόσο σύντομο που οι περισσότεροι άνθρωποι δύσκολα θα συνειδητοποιήσουν ότι συμβαίνει μια επανάσταση.

Η αλλαγή πρέπει να είναι τόσο γρήγορη και δραματική ώστε όσοι αναγνωρίζουν ότι συμβαίνει μια επανάσταση δεν έχουν το χρόνο να κινητοποιηθούν εναντίον της.

Η βασική ιδέα του Great Reset είναι η ίδια αρχή που καθοδήγησε τους ριζοσπαστικούς μετασχηματισμούς από τους Γάλλους στις Ρωσικές και τις Κινέζικες επαναστάσεις.

Είναι η ιδέα του ορθολογισμού που ενσωματώνεται στο κράτος.
Αλλά έργα όπως η Μεγάλη Επαναφορά, αφήνουν αναπάντητα το ερώτημα ποιος κυβερνά το κράτος.

Το ίδιο το κράτος δεν κυβερνά. Είναι ένα όργανο εξουσίας.
Δεν αποφασίζει το αφηρημένο κράτος, αλλά οι ηγέτες συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων και ορισμένων κοινωνικών ομάδων.
Τα παλαιότερα ολοκληρωτικά καθεστώτα χρειάζονταν μαζικές εκτελέσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης για να διατηρήσουν τη δύναμή τους.

Τώρα, με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών, πιστεύεται ότι οι διαφωνούντες μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν και να περιθωριοποιηθούν.
Οι μη συμμορφωτές θα σιωπήσουν αποκλείοντας αποκλίνουσες απόψεις ως ηθικά απεχθές.
Τα κλειδώματα του 2020 προσφέρουν πιθανώς μια προεπισκόπηση του τρόπου λειτουργίας αυτού του συστήματος.
Το κλείδωμα λειτούργησε σαν να ενορχηστρώθηκε – και ίσως ήταν.
Σαν να ακολουθούσαν μια μόνο εντολή, οι ηγέτες μεγάλων και μικρών εθνών – και διαφορετικών σταδίων οικονομικής ανάπτυξης – εφάρμοσαν σχεδόν πανομοιότυπα μέτρα.

Όχι μόνο πολλές κυβερνήσεις ενήργησαν από κοινού αλλα εφάρμοσαν αυτά τα μέτρα με μικρή προσοχή στις τρομερές συνέπειες ενός παγκόσμιου κλειδώματος.

Μήνες οικονομικής στάσης έχουν καταστρέψει την οικονομική βάση εκατομμυρίων οικογενειών.
Μαζί με την κοινωνική απόσταση, το κλείδωμα έχει δημιουργήσει μια μάζα ανθρώπων που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.
Πρώτον, οι κυβερνήσεις κατέστρεψαν τα προς το ζην, στη συνέχεια οι πολιτικοί εμφανίστηκαν ως σωτήρας.
Το αίτημα για κοινωνική βοήθεια δεν περιορίζεται πλέον σε συγκεκριμένες ομάδες, αλλά έχει γίνει ανάγκη των μαζών.
Κάποτε, ο πόλεμος ήταν η υγεία του κράτους.

Τώρα είναι ο φόβος της ασθένειας.
Αυτό που μένει μπροστά δεν είναι η φαινομενική ευγένεια αλλα ενός φιλανθρωπικού ολοκληρωμένου κράτους πρόνοιας με εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα και υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση για όλους.

Το κλείδωμα και οι συνέπειές του έφεραν μια πρόγνωση για το τι θα έρθει: μια μόνιμη κατάσταση φόβου, αυστηρό έλεγχο συμπεριφοράς, μαζική απώλεια θέσεων εργασίας και αυξανόμενη εξάρτηση από το κράτος.

Με τα μέτρα που ελήφθησαν μετά την πανδημία του κοροναϊού, έγινε ένα μεγάλο βήμα για την επαναφορά της παγκόσμιας οικονομίας.
Χωρίς λαϊκή αντίσταση, το τέλος της πανδημίας δεν θα σημαίνει το τέλος του κλειδώματος και της κοινωνικής απόστασης.
Προς το παρόν, ωστόσο, οι αντίπαλοι της νέας παγκόσμιας τάξης της ψηφιακής τυραννίας έχουν ακόμη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και στις πλατφόρμες για να διαφωνούν.

Ωστόσο, ο χρόνος τελειώνει.
Οι δράστες της νέας παγκόσμιας τάξης ψηφιακής τυραννίας έχουν μυρίσει αίμα. Η δήλωση του κοροναϊού ως πανδημία έχει βολικό για την προώθηση της Μεγάλης ατζέντας .
Μόνο η μαζική αντιπολίτευση μπορεί να επιβραδύνει και τελικά να σταματήσει την επέκταση της δύναμης της τυραννικής τεχνοκρατίας που βρίσκεται σε άνοδο.

Ευχαριστω ΑRCO Δημητρης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr