ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ARCO Δημήτρης. Mέρος 2ον Η Ήττα στην Χάγη δεν είναι μονόδρομος,τι πρέπει να γίνει.

GREEKEMPIRE7. - 16 Ιαν 2020 - 21:57
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

ARCO Δημήτρης : Μέρος 1oν – Η Ήττα στην Χάγη δεν είναι μονόδρομος,τα δεδομένα.

Τα πρόσωπα στην Ιστορία είναι μοιραία. Οι ηγέτες και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις έχουν καταλυτική σημασία στις ιστορικές εξελίξεις, όπως άλλωστε και το momentum.

O ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ,ιδεολόγος, οραματιστής , εθνικιστής καί πατριώτης.

Έχτισε την Τουρκία του G20, με ιδιοπαραγωγή του 70% του πολεμικού του εξοπλισμού της, φτιάχνει μίνι αεροπλανοφόρο ειδικών αποστολών και προβολής ισχύος, τα επόμενα χρόνια θα φτιάξει δικό της επιθετικό αεροπλάνο κ.ο.κ..

Έχτισε μια Τουρκία που φιλοδοξεί να αναστήσει με μεταμοντέρνους όρους την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Μέση Ανατολή και γενικά να καταστεί ο προστάτης του σουνιτικού Ισλάμ.

Έχτισε μια Τουρκία που μέσα στην δεκαετία ετοιμάζεται να επαναφέρει και την θεωρία του παντουρκισμού στην κεντρική Ασία (ήδη χρηματοδοτεί τζιχαντιστές Ιουγούρους).

Χτίζει μια Τουρκία που δεν θα είναι απλά μια περιφερειακή δύναμη, αλλά μια πυρηνική δύναμη σε συνεργασία με το Πακιστάν, που θα πλασαριστεί στην πρώτη 7άδα οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος παγκοσμίως μέσα στην επόμενη 10ετία.

Βρίσκεται 16 χρόνια στην εξουσία παρόλο που έγινε πραξικόπημα εναντίων του !

Εχει καταφέρει παρά τον πόλεμο των εχθρών του να επιβάλλει την θέλησή του εντός της Τουρκίας με σιδηρά πυγμή και να είναι τώρα σχεδόν ο απόλυτος μονάρχης!

Καταφέρνει να κρατάει πολύ καλές ισορροπίες στο εξωτερικό, παρόλη την αυθάδη συμπεριφορά του και έτσι να κερδίζει μικρές μάχες χωρίς πόλεμο!

Έχει ωθήσει την τουρκική οικονομία σε πρωτοφανή ανάπτυξη και τα φτωχότερα στρώματα σε ευημερία που δεν είχαν ποτέ! Μάλιστα έβαλε την χώρα και στους G20!

Όσοι πιστεύουν ότι ειναι «τρελός» απλώς χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο.

Ο Ερντογάν είναι ο μηχανοδηγός της τουρκικής ατμομηχανής,του βαθέως τουρκικού κράτους που από τη γέννησή του είχε αναθεωρητικό προσανατολισμό.

Η Τουρκία αυτήν την στιγμή υπό την εξουσία του Ερντογάν προσπαθεί να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου! Και πληρεί πολλά κριτήρια για αυτόν τον ρόλο!

Είναι η ποιο ανεπτυγμένη τεχνολογικά ειδικά στον στρατιωτικό τομέα είναι η μόνη χώρα στο ισλάμ που σχεδιάζει και παράγει ή φιλοδοξεί να παράξει, προηγμένα οπλικά συστήματα, από άρματα και ηλεκτρονικά μέχρι αεροπλάνα και πλοία!

Εχει τον μεγαλύτερο και ποιο αξιόμαχο στρατό στο ΙΣΛΑΜ !

Είναι η μοναδική που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και φλερτάρει και με την Ευρωπαική Ένωση.

Η γεωγραφική της θέση την κατατάσσει στις ποιο σημαντικές, γεωστρατηγικά, χώρες του κόσμου αφού ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου συνορεύει με την Ρωσία, τα Βαλκάνια την μέση Ανατολή, τον Καύκασο και είναι σχεδόν πάνω στα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου!

Έχει έναν σημαντικά μεγάλο πληθυσμό (ανω απο 80 εκατομμύρια) με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από παρόμοιες χώρες και σχετικά υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα!

Ο Ερντογάν για να αποδείξει ότι είναι ο εκλεκτός πρέπει να βάλει κάποια ΧΩΡΑ ΑΠΙΣΤΩΝ υπό τον άμεσο έλεγχο της Τουρκίας και υπό το δικό του ισλαμιστικό καθεστώς! ¨Όχι απαραίτητα μέσω πολέμου αλλά όχι όμως και αποκλείοντας τον!

Προς ανατολάς έχει την Συρία και το Ιράκ: Εκεί έχει ήδη επέμβει με μέτρια αποτελέσματα, όμως αυτές είναι ήδη μουσουλμανικές χώρες, οπότε αυτό μπορεί να αποτελεί κέρδος για την Τουρκία αλλά δεν αποτελεί κέρδος για τον ίδιο, αφού δεν κερδίζει ΝΕΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ !

Έτσι απομένουν μόνο δύο επιλογές: Στα νότια η Κύπρος και στα δυτικά η Ελλάδα! Τα δύο ελληνικά κράτη που βρίσκονται στην χειρότερη μεταπολεμική φάση τους αποδυναμωμένα ,εγκαταλελειμμένα και βαλλόμενα πανταχόθεν! Τώρα μάλιστα που επιβεβαιώθηκε και η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων στην θάλασσα …. !!

Επειδη αλλο ειναι το θέμα συνοπτικά θελει να ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ όπως ο ΚΕΜΑΛ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ 1η : Θα το πραξει σε δύο φάσεις .Η πρώτη θα περιλαμβάνει την αρπαγή των υδρογοναθράκων με την συνεκμετάλλευση και η δεύτερη θα γινει μεσω των μεταναστών οπου θα ενσωματωθούν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με γάμους ,διορισμούς στο δημόσιο με ποσόστοση 30% αρκεί να μιλούν Αγγλικά και Αραβικά κλπ

Τι πρέπει να πράξει η ΕΛΛΑΔΑ.

1. Μια αποφασιστική ρητορική έναντι συμμάχων, εταίρων και φίλων πως η Ελλάδα θα χτυπήσει σε περίπτωση παραβίασης της εθνικής της κυριαρχίας. Οι ξένοι δεν πιστεύουν ότι θα το κάνουμε.ΤΟ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ ΔΕ ΤΟ ΤΡΑΒΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΠΑΣ. Πρέπει να τους πείσουμε για την αποφασιστικότητά μας και να τους δώσουμε να καταλάβουν πως δεν θα είναι μια…΄΄ΑΠΛΗ΄΄αντιπαράθεση 48 ωρών.

2. Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας πρέπει να προσλάβει το ταχύτερο δυνατό με έξυπνο και φθηνό τρόπο την διάσταση εκείνη που θα κάνει την Τουρκία να σκεφτεί πολύ καλά το κόστος μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

3. Οι τριγωνικές σχέσεις ΕΛΛΑΔΑΣ-Κύπρου με Αίγυπτο και ΙΣΡΑΗΛ πρέπει να αναβαθμιστούν ΑΜΕΣΑ στο τομέα της ασφάλειας.

4. Η στρατηγική της ψυχραιμίας και του κατευνασμού γίνεται αντιληπτή από την Τουρκία ως αδυναμία, δημιουργεί κλίμα ηττοπάθειας στην ελληνική κοινωνία. Η συμφωνία Ερντογάν-Αλ Σάρατζ ευνοεί την ανακήρυξη ΑΟΖ με Κύπρο και Αίγυπτο ΟΧΙ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.

5. Η ελληνική διπλωματία πρέπει να παύσει να ακολουθεί καταϊδρωμένη τις τουρκικές προκλήσεις που άλλωστε προαναγγέλλονται και να διεθνοποιήσει το πρόβλημα Τουρκία, όχι μόνο στη βάση του των προκλήσεών της έναντι του διεθνούς δικαίου και της αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά έναντι του διεθνούς κινδύνου που προκαλεί και των αυτοκρατορικών επιδιώξεών της.

Τονίζοντας την ισχύ της Τουρκίας, η οποία αναλαμβάνει να προστατεύσει τους απανταχού σουνίτες. Είναι σαφές ότι επιδιώκει να κερδίσει αυτό τον ρόλο σε μια στρατηγική στόχευση,της ανασύστασης του χαλιφάτου. Ανακοινώθηκε ΗΔΗ το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ της συγκρότησης Ισλαμικού Στρατού ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ .

6. Η κίνηση στη Λιβύη και οι κοινές ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις Τουρκίας-Πακιστάν στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες στη Δύση, στη Ρωσία και στην Κίνα για τις ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας που συνίστανται στην δημιουργία ενός παγκόσμιου ανταγωνιστικού παίκτη.

Εχουν αναρρωτηθει ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ;
ΕΚΤΙΜΗΣΗ 2η : Οι ΗΠΑ προς το παρόν μπορούν να εμποδίσουν την υλοποίηση του αγωγού μεταφοράς φυσ αερίου στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ αλλά η τάση δείχνει ότι το Ιράν με τη βοήθεια της Συρίας και Ρωσίας έχει ελπίδες για την πραγματοποίηση των στόχων του.Oι νέοι στο ΙΡΑΝ αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού και δεν βλέπουν με καλό μάτι την θεοκρατια ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Τουρκία για τον έλεγχο του Ιράν τουλάχιστον μέχρι να μπορέσει να ρίξει το θεοκρατικο καθεστώς του Ιράν.

Όταν οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να ρίξουν το θεοκρατικο καθεστώς του Ιράν τότε θα, ασχοληθούν και με την Τουρκία και την αποκαθήλωση της από τοπική υπερδύναμη.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ Κυρ Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου πέρα από τα παραπάνω, δεν φθάνει να μείνει σε μια καλή δήλωση ,δεδομένης της τουρκικής απειλής προς τη Δύση. Ο κ Τραμπ πρέπει να καταλάβει πως η Ελλάδα είναι το έσχατο προπύργιο της Δύσης απέναντι σε ένα εν δυνάμει παγκόσμιο ανταγωνιστή.

Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το επίπεδο ικανότητας και βούλησης των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ στήν Ελλάδα γιά τήν στήριξη των συμφερόντων του Ελληνισμού. Πώς θα μπορέσει, άραγε, να πειστεί ο Ελληνικός λαός ότι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ που παρέδωσαν αυτόν και την περιουσία του βορά στο διεθνές τοκογλυφικό Κεφάλαιο δέν θα εκχωρήσουν και την Εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο και στη Θράκη ;

Η Ελλάδα δεν υπάρχει καν για τους σχεδιασμούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Η έκλειψη του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είχε ξεκινήσει επί εποχής Μ.Ομπάμα, αλλά τώρα πλέον έχει κορυφωθεί.

Δυστυχώς, αντίστοιχα, κορυφώθηκε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Τουρκία.

Φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δέσμευση του Τραμπ για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική πλευρά, με κορυφαία αυτά που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις απειλές Ερντογάν, την ανακήρυξη ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, την ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας και όλα αυτά που «καίνε» την Ελλάδα!

Ο Ν.Τραμπ είναι επιχειρηματίας. Χώρες σαν την Ελλάδα έχουν ενδιαφέρον μόνο αν έχουν κάτι μεγάλο να δώσουν. Και τα «μεγάλα» τα έχουν πάρει οι Γερμανοί ή οι άνθρωποι των Αμερικάνων.

Να θέσει ευθέως ο Πρωθυπουργός την ιδέα πως η Κάρπαθος μπορεί να υποδεχθεί τη βάση του Ιντσιρλίκ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΑ Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Άραγε, πως θα πετύχει τέτοιους στόχους, όταν η Αθήνα έχει βάλει στην “κατάψυξη” τις τριμερείς και τετραμερείς με βαλκανικές χώρες ;

Γιατί αφήνει ανοικτό το πεδίο σε άλλες δυνάμεις να δράσουν ;

Γιατί σταμάτησε τις επαφές με τις χώρες του Βίζεγκραντ;

Η Τουρκία πρέπει να ξέρουν όλοι οι ΠΡΟΦΗΤΕΙΟΠΛΗΚΤΟΙ είναι σύμμαχος της Ρωσίας , κάτι σαν γεωπολιτικό ΄΄κ…ος και βρακί΄΄ ,πως να το κάνουμε πιο λιανά.

Η ΡΩΣΙΑ εάν θέλει να σώσει ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και την ΕΕ να κανει ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑ Γερμανικά προτεκτοράτα.

Η ΄΄αναίμακτη΄΄διάσπαση της ΕΕ με χειρουργικό νυστέρι σε ΒΟΡΡΑ πλούσιο που θα υποστεί…΄΄ζημώσεις΄΄μισθών κλπ (ΗΠΑ) και σε ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΤΟ με ΒΑΛΚΑΝΙΑ και ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ(ΡΩΣΙΑ) με ΜΙΣΘΟΥΣ /ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ μη αξιοπρεπείς, λόγω φτηνών μεταναστών ειναι ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

Η ατζέντα όλων αυτών είναι μεν πατριωτική αλλά στο βάθος κρύβεται η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ κεκτημένου για τους πολίτες εφόσον καλώς θέλουν την εκδίωξη των ΄΄μεταναστών΄΄, σκοπεύουν όμως να τους αντικαταστήσουν με τους ΓΗΓΕΝΕΙΣ Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι θα ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ σε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και εργάτες ΧΩΡΙΣ δικαιώματα στις ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ.

Οι Ελληνες δέν θέλουν να καταλάβουν ότι να κάθονται νά τούς σπάνε το κεφάλι οι άθεοι προτεστάντες της ΕΕ με τήν Σέχτα των παραθρησκειών είναι φτηνό υποκατάστατο νοημοσύνης .

Αλλά είναι γεγονός ότι όλοι οι βολεμένοι στην Ελλάδα πιστέυουν στις ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ που διακινούνται απο τη ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, προφητείες που υπαγορέυουν ότι ΄΄θα πάρωμεν την Πόλην΄΄ και οι φτωχοί και άνεργοι πιστεύουν στην σοσιαλιστική επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ 3η : O Ερντογκάν γνωρίζει η Ελλάδα δεν ειναι το πρόβλημμα αλλα μερος του προβλήμματος.Σαν αποτέλεσμα εχει ιμπεριαλιστεικές φιλοδοξίες λόγω σουνιτικής ΄΄συγγένειας΄΄με τους προτεστάντες/καθολικούς.

Οι προτεστάντες πιστευουν μόνος του ο καθένας επικοινωνεί με τον Θεό,ξέχωρα δεν αποδέχονται την παρθενία της Παναγίας.

Οι Καθολικοί μέσω του Πάπα της Ρώμης.

Οι σουνίτες απευθείας με τον Θεό.

Οι Σηίτες έχουν επι΄πλέον τους 12 ιμάμηδες.

Μήπως η Τουρκία μοχλεύει >ΚΑΙ <πόλεμο των πολιτισμών ;

Eπομένως, ανεξάρτητα της κατάληξης που θα έχει η σοβούσα κρίση με την Τουρκία, αυτή δεν θα επιφέρει παρά μια ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ , μέχρι την επόμενη. Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ που καλλιεργείται για την πιθανότητα ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΗΣ, αποτελεί ευσεβή πόθο που ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ οικτρά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ η στάση του απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα θα καθορίσει και την πιθανότητα επιβίωσής του ως διακριτή ταυτότητα.

Είναι σοβαρή η πιθανότητα να επαναληφθεί η ΕΠΙΒΟΛΗ της Ανατολίας στον ελλαδικό χώρο, και, ίσως αυτήν την φορά ΧΩΡΙΣ ιστορική δυνατότητα επαναστατικής αποκατάστασης του ελληνισμού, ΛΟΓΩ της πληθυσμιακής αντικατάστασής του από ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΦΥΛΑ.

Ευχαριστώ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ/ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

ARCO Δημήτρης.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr