ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ARCO Δημητρης Τίτλοι τέλους στην τραγωδία

ARCO ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 7 Ιούλ 2020 - 23:51
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι επιβάτες του Τιτανικού δεν πίστευαν πως θα βυθιστεί, ακόμη και όταν ήταν πια ξεκάθαρο – ενώ, όταν επιτέλους ξύπνησαν και το κατάλαβαν, προσπάθησαν εναγωνίως να σωθούν πατώντας ο ένας επάνω στον άλλο, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για τους περισσότερους.

Ανεξάρτητα όμως από τα στημένα, βρώμικα γερμανικά παιχνίδια, εχω ηδη αναφέρει σε αρθρα μου την άποψη μου, σχετικά με το τι θα ήταν σωστό για την πατρίδα μας – κάτι που όμως προϋποθέτει μία κυβέρνηση που θα ήταν πρόθυμη και ικανή να το δρομολογήσει, η οποία δεν υπάρχει αφού όλα σχεδόν τα δημοκρατικά κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ της πολιτικής των μνημονίων, υποταγμένα πλήρως στους επιτηρητές της χώρας. Απεδειξαν οτι η ΕΛΛΑΔΑ αποτελει πλεον ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Ως εκ τούτου, για να μην είναι κανείς θεωρητικός και για να μην κατηγορεί άδικα τους Πολίτες, θα έπρεπε να αναφερει τον τρόπο, με τον οποίο οφείλουν να αντιδράσουν – αφού χωρίς τη δική τους αντίδραση η Ελλάδα θα υποφέρει τα πάνδεινα, χωρίς καμία απολύτως προοπτική για το μέλλον της.

Σύμφωνα με ορισμένους βέβαια, οι Έλληνες δεν πρόκειται να αντιδράσουν επειδή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν βολευθεί με αυτήν την κατάσταση – είτε ως υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είτε ως επαγγελματίες φοροδιαφεύγοντας, είτε ως εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με (εν μέρει) μη δηλωμένους μισθούς.Ετσι…νομιζουν.

Ο ισχυρισμός αυτός τεκμηριώνεται από το ότι, εάν πράγματι πεινούσαν οι άνθρωποι θα είχαν ήδη πλημμυρίσει τους δρόμους – ακόμη χειρότερα, θα είχαν καταστρέψει τα πάντα, όπως στο παρελθόν στην Αργεντινή. Oσο για την χρεοκοπημενη και καοκμαθημενη νεα γενια το…΄΄ενδιαφερον..τους εξαντλειται στο που θα περασουν διακοπες.

Ποιο ειδικότερα με τον ΚΟΡΩΝΑ-ΙΟ,το κρατος εδωσε χρημα σε πολλους χωρις την απαραίτητη παραγωγή και ….ολα βαινουν΄΄καλως΄΄.Επομένως ενα 2ο lock-down ειναι επιβεβλημενο για να σταθεροποιηθεί ο πληθωρισμος στην ΕΕ .
Χρημα χωρις…παραγωγή…..

Κατά άποψη μου δεν πρόκειται να επαναστατήσουν οι Πολίτες ότι και να τους συμβεί, αφενός μεν λόγω του ότι είναι σε κατάσταση σοκ, αφετέρου επειδή είναι δειλοί,
ένας ισχυρισμός που τεκμηριώνεται από το ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συνεργάσθηκε με τους Γερμανούς στην κατοχή ή/και δεν αντέδρασε καθόλου, ενώ ακόμη και η επανάσταση του 1821 δεν θα γινόταν, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς σε έναν υποανάπτυκτο λαό, εάν δεν τη δρομολογούσαν οι ξένες δυνάμεις.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα σωθούν από την εξυπνάδα και εγωισμό των άλλων.Η λύση θα έρθει από τις αντιδράσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών , από τον αγώνα τους ενάντια στην Γερμανική οικονομική χούντα.
Τέλος, λόγω του ότι νοιώθουν πως είναι οι ίδιοι ένοχοι για τη χρεοκοπία – επειδή δανείζονταν για να καταναλώνουν, δεν παρήγαγαν τίποτα, συντηρούσαν ένα διεφθαρμένο κράτος εκλέγοντας με ιδιοτέλεια τα κόμματα, φοροδιέφευγαν, διαφθείρονταν, δεν επένδυαν παραγωγικά, εκμεταλλεύονταν το δημόσιο, συνδικαλίζονταν βρώμικα κοκ.

Εν τούτοις, είτε ισχύουν όλες αυτές οι κατηγορίες είτε όχι, το ερώτημα παραμένει σχετικά με το πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν οι Έλληνες, εάν υποθέσουμε πως δεν είναι δειλοί, δεν έχουν βολευτεί και το θέλουν – αφού είναι ηλίου φανερότερο πως θα χάσουν όλοι τα πάντα αργά ή γρήγορα, μετατρεπόμενοι σε σκλάβους χρέους στο διηνεκές: με κατοχικές κυβερνήσεις που θα αλλάζουν όταν :

είτε (α) δεν ακολουθούν πιστά τις εντολές της Γερμανίας,

είτε (β) δεν θα τις αντέχει άλλο ο «λαός», ενοχοποιώντας τες για τα δεινά του ( τη σέλα αντί τον αναβάτη).

Η απάντηση είναι απλή: Όπως όταν αντιδράσουν (γιατί σίγουρα θα αντιδράσουν), αφού χάσουν τα πάντα – κατά το παράδειγμα της Αργεντινής, οι Πολίτες της οποίας αναγκάσθηκαν αφού εξαθλιώθηκαν από το ΔΝΤ, της Ινδίας όταν ήθελαν να διώξουν τους Βρετανούς κατακτητές, της Ρωσίας το 1998 αφού μειώθηκε ο πληθυσμός της κατά 15 εκ. κοκ.

Θα ήταν προτιμότερο βέβαια το παράδειγμα της Ισλανδίας, πριν ακόμη οδηγηθεί η χώρα στην πλήρη εξαθλίωση – κάτι που όμως προϋποθέτει συνειδητούς, καθώς επίσης θαρραλέους Πολίτες.

Οι Ελληνες και Κύπριοι δεν θα πολεμήσουν για τιποτα και για ΚΑΝΕΝΑΝ εφόσον οι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ τους έχουν πείσει ότι δεν είναι αναγκαίο να πολεμήσουν εφόσον θα τους σώσει το ξανθό γένος και αλλα τρελά.

Εν τούτοις οι Έλληνες συμπεριφέρονται όπως στο παράδειγμα του Τιτανικού – οι επιβάτες του οποίοι δεν πίστευαν πως θα βυθιστεί ακόμη και όταν ήταν ξεκάθαρο ενώ, όταν επιτέλους ξύπνησαν και το κατάλαβαν, προσπάθησαν να σωθούν πατώντας ο ένας επάνω στον άλλο, με τις ελάχιστες πια σωσίβιες βάρκες που είχαν απομείνει. Φυσικά ήταν πολύ αργά, οπότε διασώθηκαν ελάχιστοι – κάτι που θα ήταν άδικο να συμβεί στην Ελλάδα, αν και το πλέον πιθανό.

Ολοκληρώνοντας, είμαι σίγουρος πως αρκετοί θα συνεχίσουν να ρωτούν για λύσεις, παρά το ότι έχω αναφερθεί σε αρκετές κατά τη διάρκεια της κρίσης – οι οποίες δεν είναι ποτέ οι ίδιες, αφού τα γεγονότα εξελίσσονται και οι συνθήκες αλλάζουν κάθε φορά. Πάντοτε προς το χειρότερο βέβαια, ενώ η μία λύση μετά την άλλη παύουν να υπάρχουν – αφού οι «επιτηρητές» κλείνουν μεθοδικά και με υπομονή όλες τις εξόδους κινδύνου.

Θα ρωτούν επίσης για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν, χωρίς όμως ουσιαστικά να θέλουν να ακούσουν – αφού πρόκειται για προσχηματικές ερωτήσεις, υπενθυμίζοντας πως στην κατοχή του 1940 κανένας από αυτούς που αντιστάθηκαν δεν είχε την ανάγκη να εκφράσει τέτοιες απορίες. Ως εκ τούτου, έχει ελάχιστο πια νόημα να προσπαθεί κανείς να κάνει προτάσεις ή να απαντάει – πόσο μάλλον όταν, μετά την προδοσία της κυβέρνησης, την οποία εκμεταλλεύθηκε αριστοτεχνικά ο εμπειρότατοι Γερμανοι, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη όλων σε όλους και σε ολα.

Το αποτέλεσμα της δολοφονίας της ελπίδας εκ μέρους της αριστεράς πάντως είναι να επικρατεί ένα κλίμα βαθιάς δυσπιστίας απέναντι σε όποιους επιμένουν ότι, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και τρόποι πραγματικής αντίδρασης.

Με τους περισσότερους Έλληνες να θέλουν να ακούσουν πως πρόκειται για το γνωστό μονόδρομο ,για να έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους, αιτιολογώντας την υποταγή τους και την δειλια τους ,όπως τους συμφέρει.

Με δεδομένο δε το ότι, ο μεγαλύτερος οπαδός ,είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πολύ πιθανή η εκλογή της ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΣΥΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, εάν υποθέσουμε πως μέχρι τότε δεν θα έχει εξαθλιωθεί ακόμη η πλειοψηφία – κάτι που ασφαλώς δεν θα συμβεί τόσο γρήγορα, αφού οι Γερμανοί, δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να βιάζεται. Εάν αυτό είναι τύχη ή ατυχία για τον αρχηγό και τα στελέχη της δεν το γνωρίζω – αφού θα εξαρτηθεί από το εάν βρεθούν αυτοί ή κάποιοι άλλοι στο δρόμο του αφηνιασμένου κοπαδιού, όταν φτάσει η ώρα της κρίσης.

Τέλος, αυτό που προξενεί απορία είναι το ότι, οι Έλληνες ισχυρίζονται πως θα κάνουν τα πάντα, εάν θελήσει κανείς να τους πάρει το σπίτι τους. Αφού όμως δεν αντιδρούν όταν τους παίρνουν την πατρίδα τους, δεν σημαίνει ότι δεν τη θεωρούν σπίτι τους ;

Tα ιδια ΝΟΜΙΖΑΝ οι μεταναστες απο τα νησια που διεμενεαν ΔΩΡΕΑΝ σε σπιτια στον ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ νομιζαν οτι κανεις δεν τους μετακινει λογω παιδιων,ΜΚΟ κλπ.

Αμ δε, εφυγαν με τις κλωτσιες μεσανυχτα Σαββατου και πηγαν Αμυγδαλεζα.

Ή μήπως ότι πρόκειται ξανά για κενά λόγια, στα οποία δεν πρέπει να δίνει κανείς καμία σημασία ; Πως όταν φτάσει «το πλήρωμα του χρόνου» θα σκύψουν το κεφάλι, χωρίς ίχνος ντροπής ; Λιγη τσίπα δεν εχουν ;

Η πραξη απέδειξε οτι πρόκειται για κενά λόγια για να κρύψουν την δειλία τους.
Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, αφού ασφαλώς δεν συμφέρει την ΕΕ, οπότε θα φροντίσει να την αποφύγει – απλά ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΧΩΡΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, οι οποίοι θα συνεχίσουν να την κυβερνούν από το παρασκήνιο. Επομένως δεν είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα εξεγερθούν οι Έλληνες, αφού θα εξαθλιωθούν μεν, αλλά θα επιβιώνουν – οπότε είναι ίσως λανθασμένα τα συμπεράσματα μου στο σημείο αυτό, εκτός εάν τελικά οδηγηθεί εκτός της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Χάρτης του 1990 αποκαλύπτει τη νέα Ευρώπη – Βρετανία και Ελλάδα είναι εκτός

Χάρτης του 1990 αποκαλύπτει τη νέα Ευρώπη – Βρετανία και Ελλάδα είναι εκτός

Εχω ηδη γραψει απο Δεκ 2019 : Οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα είναι κοσμογονικές ίσως και καταστροφικές,θα ζήσει την τέλεια καταιγίδα,αλλά σε κάθε περίπτωση μετά τις οδύνες του τοκετού θα αναδειχθεί μια νέα πολύ πιο θετική πραγματικότητα.
Οσο για προφητειοπληκτους , ρασοφορους και γραφικους αναγνωστες που τους δουλευουν καποιοι -οπουλοι βιβλιοπωλες και οχι μονο ας γνωριζουν : Θεοδ Κολοκοτρώνης « Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς θα είστε ».
Τελεια και παυλα.

Ευχαριστω ARCO Δημητρης.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…