δείχνει το σημείο που προκλήθηκε το ναυτικό δυστύχημα του πλοίου Norman Atlantic,και την απόσταση των διαποντιων νησων! Η επιβεβαιωση του Αρθρου του τις πρωτες πρωινες ωρες (6-30) με τιτλο -(Φοβοι για εγκλωβισμένους και περισσοτερα θυματα στο πλοιο Norman Atlantic)
Δειτε το βιντεο εδω
Επισης Διαβαστε τι εγραφε στο Αρθρο του- Αρθρο με τιτλο- (Φοβοι για εγκλωβισμένους και περισσοτερα θυματα στο πλοιο Norman Atlantic, Η διαμάχη Ιταλών – Αλβανών,και η Ελληνικη σιωπηλη αμηχανια, ΣΕ σοου και επιδειξη δυναμης της Ιταλικης ακτοφυλακης μετέτρεψαν την Διασωση του Norman Atlantic ,με ποσταρισμα φωτογραφιων στο Διαδικτυο!)
Ενα απόλυτο χάος θυμίζει η προσπάθεια διάσωσης τον επιβατών του επιβατικού πλοίου Norman Atlantic……..και ελπίζω να διαψευσθώ………άλλα πιστεύω οτι μόνο σε ενα χριστουγεννιάτικο θαύμα δεν θα υπάρχουν και άλλοι άτυχοι επιβαίνοντες που έχασαν την ζωή τους εκτός του ενός επιβεβαιωμένου νεκρού!
Το τι έχουμε ακούσει απο τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι κάτι το απερίγραπτο……..όλα σχεδόν έχουν τις δικές τους εκδοχές……που ανά πεντάλεπτο τις αλλάζουν, π.χ -πόσοι είναι οι διασωθέντες,και ασφαλείς πάνω στα παρακείμενα πλεοντα πλοία, που έσπευσαν σε βοήθεια………πόσοι επιβάτες εξακολουθούν και παραμένουν πάνω στο Norman Atlantic? Τη μια, η φωτια ειναι υπο ελεγχο, αλλα μετα απο λιγο και αργα τα μεσανυχτα ξανα αναζωπηρώθηκε?………
Το πιο τρελο που ακούσαμε μαλιστα απο μεγαλο τηλεοπτικο καναλι ,ειναι οτι οι μηχανές του πλοίου λειτουργουν? Και αναρωτιέμαι σαν μην ειδικός που δεν είμαι……..Πως ειναι δυνατον να λειτουργεί η μηχανή του πλοιο, με την φωτια βασει μαρτυριας να εχει εκδηλωθεί απο το γκαραζ του πλοιου, να εχει επεκταθεί σχεδόν σε ολα τα στρώματα του πλοιου, να εχει προκληθεί μπλακ άουτ, οι τοξικες αναθυμιασεις να πνιγουν οσους ειναι στο εσωτερικό του πλοιου, με ελαχιστη ορατοτητα απο τον μαυρο καπνο, αναγκαζοντας τους να σπασουν τα τζαμια του πλοιου για να αναπνεύσουν, και την άτακτη τους φυγή προς το εξωτερικό κατάστρωμα, και τα ΜΜΕ να αναφέρουν οτι μηχανές του πλοιου ειναι σε λειτουργία?
Ε!….Τοτε γιατι προσπαθουν με ρυμουλκα να το ρυμουλκησουν προς την στερια το Norman Atlantic? Ελεος! Και ενώ στα δελτια ειδησεων των 8 μας ελεγαν οτι γινεται προσπαθεια το πλοιο να οδηγηθεί προς το στο πιο κοντινό λιμάνι, που ειναι της Αυλώνας, στην Αλβανία;
Σε τηλεφωνικη επικοινωνια και παρεμβαση επιβατη πανω στο φλεγομενο Norman Atlantic στο δελτιο ειδησεων του mega……κατήγγειλε οτι το πλοιο δεν ρυμουλκείται προς κατευθυνση την Αλβανια που ειναι οι ακτες της μονο 10 ναυτικα μιλια μακρια! Αλλα εχει κατευθυνση το λιμανι του Μπρίντεζι που απέχει 50 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου βρίσκεται τώρα το πλοίο!
Μαλιστα ο ατυχος επιβατης δήλωσε με οργισμενο τονο, οτι αυτα που λεγονται στα διαφορα καναλια ειναι ψεματα, κινδυνευει αμεσα η ζωη τους, και οταν ξεστόμισε κατηγοριες κατα της Ελληνικης Κυβερνησης-και των ανύπαρκτων χειρισμών της……..έκοψαν την τηλεφωνική σύνδεση! Μεγαλη ευθυνη για οτι εχει συμβει εχουν οι Ιταλικες αρχες, που έχουν τον έλεγχο και τον συντονισμό της επιχείρησης………..
Οργή προκαλούν τα μπαράζ ερωτηματικών ενός παιχνιδιού συμφερόντων που, όπως φαίνεται, παίζεται πάνω στις ζωές σχεδόν 300 ατόμων, στην πλειονότητά τους Ελλήνων – και παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να παρακολουθεί αμήχανη και σιωπηλή τη διαμάχη Ιταλών – Αλβανών……. (σε ποιο λιμάνι θα πρέπει να οδηγηθεί το Norman Atlantic).
Παντως αν αναρωτιέστε οτι και η Κερκυρα ειναι σχετικα κοντα σε αποσταση με το σημειο του δυστυχήματος του Norman Atlantic…….θα σας ελεγα να ξεχασετε αυτην την σκεψη!…….με τι μεσα να επενέβαιναν? Το λιμενικό του νησιού διαθέτει μόνο μικρά ταχύπλοα, για ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας…ούτε λόγος να γίνεται…….Μια ναυτική βαση ειχε το νησι που στάθμευε ενα παλιο ναρκαλιευτικο, και μια τορπιλακατος…….και παει και αυτη……. έπεσε θύμα περικοπών του μνημονίου!
Μονο που απέναντι στις Αλβανικές ακτές Παραμονεύουν…….Τα Τουρκικά υποβρύχια! Για όσους δεν θυμούνται,η Τουρκιά εχει δημιουργήσει μια ναυτική βάση για υποβρύχια,απέναντι απο την Κέρκυρα! Μπορεί το μνημονιο να μας πήρε την μια και μοναδική ναυτική βαση που ειχαμε στο νησι, αλλα δεν μπορει κανεις να ακουμπήσει και να μας παρει τον πραγματικο προστατη του νησιου Αγιο Σπυριδωνα! Χάρις στην Χάρη Του,Τουρκικο ποδι κατακτητη δεν απαντησε στην Κερκυρα!
Αρθρο Σπυρος Πριφτης
email: [email protected]






