• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΑ GREEKLISH‏

13 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
1
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Το τελευταίο διάστημα και μετά τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις πολλοί κατηγόρησαν την κυβέρνηση για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους. Πολλοί φοβήθηκαν για ξεπούλημα των νησιών και αποκρατικοποιήσεις που θα άγγιζαν και τα εθνικά μας μνημεία.

Αποτέλεσμα; Χιλιάδες λαού έτρεξαν στις πλατείες, σε πορείες κι απεργίες και διαδήλωσαν υπέρ της φύλαξης των εθνικών συμφερόντων. “Να σώσουμε την Ελλάδα” φώναζαν! Ήταν οι ίδιοι που για να εξασφαλίσουν μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, χρησιμοποίησαν τα ηλεκτρονικά μέσα στέλνοντας μηνύματα, όπως: “hr8e h wra ths adidrashs. oloi sthn plateia @ 5” και “lae min skivis to kefali, o mons tropos ine adistasi & pali”. Αυτά τα μηνύματα ήταν η διαφήμιση των εκδηλώσεων υπέρ της ελληνικής κυριαρχίας!

Το πρόβλημα είναι πως με ένα τρομακτικά αυξανόμενο ποσοστό, τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να αντιγράψουν τις προτάσεις αυτές στα ελληνικά διότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται κάπως έτσι: “ιρθε ι ορα τησ αντιδρασης. ολη στι πλατια στης 5” ή στην καλύτερη περίπτωση: “λαε μη σκυβεις το κεφαλι, ο μονος τροπος εινα αντισταση και παλι”. Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των ανηλίκων, που όμως μην ξεχνιέστε γίνονται με το πέρασμα του χρόνου ενήλικοι, γράφουν πολύ πιο άνετα, γρήγορα και εύκολα στην λεγόμενη γλώσσα των greeklish, παρά στην ελληνική με ελληνικούς χαρακτήρες. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα και στις αρχές του ενενήντα, όπου τα τότε μέσα επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου δεν είχαν τη δυνατότητα πληκτρολόγησης με ελληνικούς χαρακτήρες, έτσι οι χρήστες άρχισαν να πληκτρολογούν τα ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες δημιουργώντας έτσι τα greeklish! Έκτοτε η συνήθεια καθιερώθηκε και οι νέοι άρχισαν να γράφουν έτσι κι αλλιώς στα greeklish. Η χρήση αυτής της γραφής εξαπλώθηκε τόσο που οι χρήστες της άρχισαν να την χρησιμοποιήσουν και εκτός υπολογιστή. Σε τετράδια, ραβασάκια, μηνύματα στο κινητό και πάει λέγοντας.

Σήμερα; όλα αυτά τα παιδιά, κάνουν συστηματικά πολλά ορθογραφικά λάθη, κάτι που εύκολα φαίνεται στο σχολείο. Το τρομακτικό είναι πως η συγκεκριμένη γενιά ενηλικιώνεται και ακολουθεί η επόμενη. Είναι άνθρωποι που θα βγουν στην αγορά εργασίας, θα τους ζητηθεί να αποδείξουν τις σχολικές και προπτυχιακές τους γνώσεις και εκείνοι; Δε θα ξέρουν να γράψουν!

Αν η ελληνική γλώσσα πεθάνει μαζί με την επόμενη γενιά, θα έχουμε καταφέρει όχι απλά να εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ταυτότητα αλλά και να μοιάσουμε στο παράδειγμα των τούρκων όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ στην προσπάθεια του να εκσυγχρονίσει το βαθύ κράτος της τουρκίας, εφάρμοσε μια γραφή όπου ο τούρκικος λόγος θα γραφόταν με λατινικούς χαρακτήρες. Οι άλλοτε χαρακτήρες που έμοιαζαν με τους αραβικούς ξεχάστηκαν με το πέρασμα του χρόνου και ακριβώς αυτό τείνει να συμβεί και με εμάς.

Τι κάνουμε; Προφανώς μεγάλη ευθύνη έχει το σχολείο που πρέπει να αυστηροποιήσει την ανοχή στα ορθογραφικά λάθη. Ασφαλώς το οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να δώσει κίνητρα στα παιδιά να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες και να παρακινούν τους φίλους τους να απαντούν ανάλογα. Μία σημαντική προσπάθεια ξεκίνησε και η εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού “Ράδιο Αρβύλα” πριν δύο χρόνια με μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό, όπου διέδωσε ένα σημαντικό μήνυμα για την πάταξη των greeklish.

Τίποτα όμως δεν είναι αρκετό και όλοι πρέπει να κινητοποιηθούμε πριν η γλώσσα μας σβήσει μαζί με εμάς. Είναι τραγικό η αρχαία ελληνική να διδάσκεται στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και εδώ να γυρνάμε την πλάτη στους χαρακτήρες που αποτελούν ορόσημο της ιστορίας του κόσμου.

yannidakis
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

by admin
9 ώρες ago
Άρης Τάτσης δικηγόρος: Ηλεκτρονικοί ρουφιάνοι
ΕΛΛΑΔΑ

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Ηλεκτρονικοί ρουφιάνοι

by admin
10 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)

by admin
20 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας: Χανταϊός: Η προαναγγελθείσα ή μια πρώτη βολή μιας άλλης πανδημίας Νο2;
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: Χανταϊός: Η προαναγγελθείσα ή μια πρώτη βολή μιας άλλης πανδημίας Νο2;

by admin
22 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Ξεκάθαρα με τις δυνάμεις του κακού.

Ξεκάθαρα με τις δυνάμεις του κακού.

3 ημέρες ago
Όλεθρος – Η ουκρανική επίθεση με 140 drones στο Leningrad, φέρνει τα ρωσικά ισοπεδωτικά αντίποινα: Καταιγίδα Oreshnik

Όλεθρος – Η ουκρανική επίθεση με 140 drones στο Leningrad, φέρνει τα ρωσικά ισοπεδωτικά αντίποινα: Καταιγίδα Oreshnik

23 ώρες ago
Ξεκινά! Εκτίναξη των λογαριασμών ρεύματος έως 40% προκαλούν τα Data Centers – Στη δίνη και η Ελλάδα

Ξεκινά! Εκτίναξη των λογαριασμών ρεύματος έως 40% προκαλούν τα Data Centers – Στη δίνη και η Ελλάδα

3 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Ηλίας Καλλιώρας: Χανταϊός: Η προαναγγελθείσα ή μια πρώτη βολή μιας άλλης πανδημίας Νο2;

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    23 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr