ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, Μεδιολάνων & Καλαβρύτων

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 7 Δεκ 2021 - 21:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος, διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου και βλέποντας την φωτογραφία, τι πάω να συγκρίνω : έναν Άγιο του Θεού με έναν ζώντα επί γης άνθρωπον; Ούτε ο σεβασμιώτατος δεν θα το ήθελε αυτό, οπότε λίγο υπομονή.

► Σήμερα η Εκκλησία τιμά έναν μεγάλο (αλλά όχι ιδιαίτερα γνωστόν) Άγιο. Το άρθρο του καθηγητού κ.Σκόντζου ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ: Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ λέει πολλά ενδιαφέροντα και συστήνω να το διαβάσετε.

Θα σταθώ ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του αυτοκράτορα Θεοδόσιου του Α’, που δεν ήταν ένας απλός αυτοκράτορας αλλά ένας από τους κραταιότερους και σημαντικότερους αυτοκράτορες της Ρωμανίας, ώστε η Εκκλησία να του αποδόσει τον τίτλο Μέγας.

Αυτόν λοιπόν τον ΜΕΓΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟ, έλεγξε χριστιανικά ο αρχιεπίσκοπος Μεδιολάνων Αμβρόσιος, όπως όφειλε εκ της εκκλησιαστικής του θέσης να κάνει αλλά που δεν το κάνουν οι πολλοί. Διότι ο επίσκοπος του Θεού ΟΦΕΙΛΕΙ να ελέγχει τους κυβερνώντες, δεδομένου ότι η εξουσία εκ του Θεού δίνεται άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι τάλανες Αλεξοκούληδες. Αν δεν το καταλαβαίνουν τώρα θα το νοιώθουν αιώνια! Έτσι λοιπόν ο Άγιος Αμβρόσιος παραδειγμάτισε τον Μέγα Θεοδόσιο και τον έφερε στον δρόμο του Θεού.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω την καλή προαίρεση του Μαγάλου Θεοδοσίου, δεδομένου ότι και από τον Άγιο Αμφιλόχιο παραδειγματίστηκε όταν παρέπαιε προς τον αρειανισμό και πάλιν ορθοδρόμησε. Είναι κι ένα δείγμα της αντιμετώπισης του Χριστού, που δεν “τιμωρεί” τον αμαρτήσαντα αλλά τον μη μετανοούντα (το “τιμωρεί” σε εισαγωγικά – ελπίζω κάποια στιγμή να αναφερθώ σ’αυτό).

► Όταν ο Χριστιανισμός (πλέον Ορθοδοξία) ζητά να βαπτίζονται οι πιστοί με το άνομα αγίου, αποσκοπεί ο πιστός να έχει στόχον ζωής τον άγιον, που φέρει το όνομά του. Αυτά να τα ακούν κάποιοι, που γκρινιάζουν γιατί δεν μπορούν να βαπτίσουν το παιδί τους με όνομα της αρεσκείας τους όπως Αρχίδαμος, Κλυταιμνήστρα ή και Αζώρ (πλέον). Ο Χριστός δεν επιβάλει σε κανέναν τίποτα ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ “ΜΕΝΟΥ” κι όχι “τουρλού-τουρλού” καταστάσεις.
Βασιζόμενος σε αυτό λοιπόν, διαπιστώνω ότι ο σεβασμιώτατος πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιος (που σήμερα εορτάζει και του στέλνω τις εγκάρδιες ευχές μου), τίμησε ως τώρα το όνομα του αγίου του, μιμούμενος αυτόν και στηλιτεύοντας την αντίχριστη εξουσία όπως εκείνος.

Στα καθήκοντα και υποχρεώσεις του επισκόπου περιλαμβάνεται κι αυτό κι όχι να στέκεται με την μίτρα και την “αγιαστούρα” σαν τουρκόσπορο γιουσουφάκι προσκυνημένος στην απάνθρωπη εξουσία. Εύγε λοιπόν στον σεβασμιώτατο Αμβρόσιο, που τιμά το λειτούργημά του και τον άγιό του, ευχόμενος από ψυχής, όταν έρθει η ευλογημένη του ώρα του Θεού, να τον υποδεχθεί ο άγιός του και να τον εγκαταστήσει σε “ουράνιο διαμέρισμα” πλάι του.

► Οι πραγματικά άγιοι επίσκοποι δεν δίστασαν ποτέ να τα βάλουν με την κοσμική εξουσία και να εξορισθούν πολλαπλά, πάθουν ή και δολοφονηθούν γι αυτό τον λόγο. Μερικά φωτεινά παραδείγματα ο Μέγας Αθανάσιος, ο Χρυσορρήμων Ιωάννης και ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς.

Τέτοιους επισκόπους πρέπει να ζητούμε, να τιμούν με τον σταυρό τους τον Σωτήρα Χριστό!

Όχι επισκόπους, που να βγάζουν και τον σταυρό που φορούν.

ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΧΑΡΕΙΣ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.

BAS_4

ΥΓ-Μια κι αναφέρθηκα σε πολιτική ας δούμε “διαχρονικά επίκαιρο” χιούμορ >
https://www.brighteon.com/6145fbb9-7014-418e-993d-e8746c028fa9
και έναν “άγιο” πολιτικό >
https://www.brighteon.com/67307f13-e68e-4f41-b060-58a0dcae1f8b
ρε ουστστστ….!!!!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr