ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : Αν ο Χριστός γεννήθηκε “έλληνας”, μήπως ήταν άδικος;

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 7 Μάι 2023 - 21:00
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ω! ερίτιμοι και ευλογημένοι Έλληνες, Χριστός Ανέστη, έρρωσθε και ευδαιμονείτε!

Αυτός ο π.Κωνσταντίνος σκέτο πολυβόλο, δεν πρόκανα να μετρώ τις ριπές του (www.triklopodia.gr/ανέγνως-αλλ-ουκ-έγνως-ει-γαρ-έγνως-ο/). Ο τίλος δε ο με απογείωσε : «ανέγνως αλλ’ ουκ έγνως, ή γαρ έγνως ου κατέγνως»! Εμ, βέβαια, Μέγας Βασίλειος είναι αυτός, κρίμα να μην έχω το όνομά του, νάχω και λίγο από την χάρη του.

Ας βάλω και γω ένα λιθαράκι απόδειξης, μήπως γλυκάνω λίγο τον αριστοτελιστή Πύρινο Λόγιο, που μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί 2η φορά μαζί μου. Δεν έχω τίποτα μαζί του, εκτιμώ αφάνταστα το αρχοντικό του στυλ, αλλά δεν στοχοποίησα κανέναν. Αν κάποιοι έχουν την μύγα…

Λοιπόν πού κολλάει ο Αριστοτέλης; Στο ότι θεωρεί σαν μοναδική ασφαλή αποδεικτική μέθοδο την «εις άτοπον απαγωγή». Αυτήν χρησιμοποίησα στο προηγούμενο άρθρο www.triklopodia.gr/bas_4-αν-ο-χριστός-γεννήθηκε-έλληνας-ήταν/ , αλλά επειδή μου έπεσε περισσότερη δόση κωμωδίας, ίσως έκοψε λίγο η “κρέμα” και κάποιους τους ξύνισε στη γεύση (δεν αναφέρομαι στον εξαίρετο Πύρινο).Αυτή την φορά θα βάλω τα υλικά με φειδώ! Ξεκινώ :

α) Τί είναι το ελληνικό DNA; ΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.

Όσοι θέλουμε να το βλέπουμε σωστά (ευελπιστώ να είμαι μέσα) δεν είμαστε ρατσιστές, δεν βλέπουμε τους άλλους για κατώτερους. Πώς να δούμε ότι οι άλλοι είναι κατώτεροι αφού δεν τους βλέπουμε καν, αφού τρέχοντας οι Έλληνες, δεν βλέπουμε κάποιους μπροστά μας, απλά ακούμε πολύ πίσω μας κραυγές. Τί είναι αυτές δεν ξέρουμε, απλά μας ενημερώνουν ότι οι λοιποί μας βλέπουν πολύ μπροστά τους και κράζουν. Άρα αυτοί είναι ρατσιστές διότι μας θεωρούν ανώτερους! Θέλετε επιβεβαίωση από δαύτους; Ορίστε τί είπαν κάποιοι από τους πλέον επιφανείς τους :

«Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού» (Φ.Νίτσε)

«Οι Έλληνες έστησαν τον άνθρωπο στα πόδια του!» (The New York Times, Μάρτιος 1975)

«Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να «ανυψώνεται» η ελληνική Ιστορία» (Α.Κόρσο)

«Oι Έλληνες είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους» (Γκαίτε)

«Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση… Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;» (Σίλερ)

Γιατί οι Έλληνες, όπως διαπίστωσε ο Ξέρξης, «Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ’ άνδρας ήγαγες μαχησομένους ημέας, οι ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής!».

β) Ο Χριστός τί ζήτησε από τον άνθρωπο; ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΕΙ, σε αυτά φυσικά που έκανε με την ανθρώπινη φύση του!

γ) Αν ο Χριστός είχε ελληνικό DNA, θα έβγαιναν όλοι οι σαν τους προαναφερόμενους να διαμαρτυρηθούν.

Θα Του έλεγαν : “μας είπες ότι ντύθηκες άνθρωπος για να μας πείσεις ότι μπορούμε να Σε μιμηθούμε. Αλλά μας κορόϊδεψες” γιατί ντύθηκες όχι άνθρωπος αλλά ημίθεος (~έλληνας). Μας αδικείς, αφού δεν μπορούμε φυσιολογικά να φθάσουμε τον Έλληνα και μόνο κόβοντας τα πόδια του κάπως μπορούμε να τον φθάσουμε!”

   Οπότε : «ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟΣ;»

Επειδή όμως ο Χριστός δεν είναι άδικος αλλά ο ορισμός της Δικαιοσύνης, ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ο.ε.δ (ὅπερ ἔδει δεῖξαι), που λέγαμε στις μαθηματικές αποδείξεις.

Ας δούμε το θέμα και πιο θεολογικά : πόσο ρόλο παίζει το DNA στα θέματα Πίστης; Όταν δηλαδή αναστηθούμε προ Τελικής Κρίσης θα είμαστε διαφορετικοί, αφού θα αναστηθούν τα αρχικά μας σώματα; Η Πίστη λέει να φροντίζουμε το σώμα (δεν εννοώ καλλωπιστικά), να μην κάνουμε καύση των νεκρών κλπ. Το DNA, πού παίζει ρόλο; στη μετάνοια;;; Μετάνοια ζήτησε ο Χριστός, όχι μεταστοιχείωση (για να αλλάξει το DNA)! Δηλαδή αν κάποιος μετανοήσει και κριθεί να πάει στον Παράδεισο, αν δεν ήταν Έλληνας θα κουβαλάει εκεί το βαρβαρικό DNA; Oh! mon Dieu!

Να δω πότε θα καταλάβουν κάποιοι το πεπερασμένο του υλικού κόσμου, που τόσο κόπτονται για τον πνευματικό χαρακτήρα του Ελληνικού πολιτισμού και επαίρονται για τον φιλοσοφικό χαρακτηριστικό του Έλληνα, που μας απέδωσε ο Άγιος Νεκτάριος, αλλά τον θεωρούν πλανημένο αφού “έχαψε την παραμύθα” ότι ο Χριστός ήταν εβραίος (όπως ισχυρίζονται). Νάταν μόνον ο Άγιος Νεκτάριος πλανημένος (κατ’ αυτούς), ήταν και ο Ιερός Χρυσόστομος, και ο Άγιος Γρηγόριος και στρατιες δυο χιλιάδων χρόνων θεοφόρων Πατέρων, που δεν εντόπισαν το ψέμμα ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας! Τότε για ποιά Ορθοδοξία μιλάμε; Κι αυτοί είναι οι ξύπνιοι ή μήπως είναι οι ελληνοφαρισαίοι, που πλανήθηκαν από τον πονηρό και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό, γιατί οι φαρισαίοι είχαν απολίτιστο-βαρβαρικό DNA, ενώ αυτοί σούπερ-ντούπερ ελληνικό φιλοσοφικό DNA κι όμως πλανήθηκαν!

Το χειρότερο είναι ότι ουσιαστικά κατηγορούν τον Χριστό, που επιτρέπει να μένουμε πλανημένοι για την λάθος καταγωγή Του αλλά όταν έρθει θα μας κρίνει αν κρατούμε την ορθή Πίστη, ενώ μας άφηνε πλανημένους! Όταν όμως κρίνει ο Κριτής Χριστός, αυτοί θα κριθούν αυστηρότερα από τους φαρισαίους, γιατί είχαν προικιστεί με ανώτερα χαρίσματα, που δεν αξιοποίησαν. Τα ανώτερα χαρίσματα δημιουργούν υψηλότερες υποχρεώσεις. Διαβάστε την παραβολή των ταλάντων, όχι μόνον αναγινώσκοντες αλλά και γινώσκοντες για να μην γίνεστε καταγινώσκοντες. Τα χαρίσματα του Χριστού δεν είναι για να επαίρεσαι αλλά να προβληματίζεσαι, πώς θα τα χρησιμοποιήσεις στην αντιμετώπιση δυσκολότερων καταστάσεων από τους άλλους, με πρώτη την έπαρση, ότι είσαι πιο προικισμένος.

Αμέτρητοι Πατέρες ερμήνευσαν όλη την Αγία Γραφή και συ εμπιστεύτηκες τον λογισμό σου, που λόγω της υπερηφάνειας είναι έρμαιο στον πονηρό; Άσε δε τον άλλον, τον πρύτανη της ελληνικής καταγωγής του Χριστού, που το κορυφαίο επιχείρημά του είναι ότι δεν καταλαβαίνει. Μά τότε πως καμώνεσαι τον Έλληνα; Τόσοι Πατέρες τα εξήγησαν! Δεν πας στον ΩΡΛ, μήπως έχεις κερί στα αυτιά;Πάντως ξεχώρισα ένα πολύ καλογραμμένο άρθρο >

www.triklopodia.gr/π-ρέππας-ο-νέος-ισραήλ/

Χριστός Ανέστη, έρρωσθε και ευδαιμονείτε!

BAS_4

ΥΓ – Συνεισφέρω στην προεκλογική εκστρατεία – ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ >

https://www.brighteon.com/8fb47167-80c7-4dea-a0c8-0e43599eb550

https://www.brighteon.com/93029459-4fc5-42b1-bcb6-f85d6656f42a

https://www.brighteon.com/c983979d-be8d-4268-8ed7-ddea5750ffd2

και λίγο χιούμορ – Μέχρι και οι σκύλοι κόλλησαν ηθοποιία από τους πολιτικούς >

https://www.brighteon.com/35a3278b-5556-41e3-9fbe-43540a5737ca

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr