ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΓΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 24 Δεκ 2021 - 20:50
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Με ιδιάτερη χαρά διάβασα τα ερωτήματα, που θέτει ο αναγνώστης της Τρικλοποδιάς προς συγκεκριμένους αρθρογράφους της, μεταξύ των οποίων κι εγώ (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ : ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ Α, ΓΕΩΚΩΝ ΚΑΙ BAS_4).

Είναι χαρά, γιατί ποτέ δεν θα ήθελα να καταντήσω σαν τα εκάστοτε κυβερνητικά όργανα “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ & ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ”. ‘Οταν στα γραφόμενα υπάρχει ανάδραση, όπως παλαιότερα με τα σχόλια κάτω από το άρθρο, δημιουργούνται συνθέσεις απόψεων, όπως ιδεατά θα έπρεπε να είναι η δημοκρατία. Είναι πάντως γεγονός ότι το σταμάτημα του σχολιασμού στην ιστοσελίδα καλώς επεβλήθη τότε, μιας και τότε είχε πάρει μια άσχημη τροπή.

Αγαπητέ αναγνώστη,
θα ξεκινήσω από τα γραφόμενα και το σκεπτικό σου. Χωρίς να υπεισέρχομαι σε αυτά που αναφέρεις για τον ΓΕΩΚΩΝ, τον εγκαλείς για ανακολουθία, ότι οι προφητείες που παραθέτει είναι ανακόλουθες με των “αναγνωρισμένων αγίων” (αντιγράφω τη διατύπωσή σου) και ζητάς εξηγήσεις. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ : ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΩ!

Αυτό που έμαθα σαν εφηρμοσμένος “επιστήμονας” (αλλά και σε κάθε άλλο τομέα που ασχολήθηκα πέραν της επιστήμης μου, όπως αθλητισμό) είναι ότι πάντα υπάρχουν αρχές, που σεβόμαστε και τηρούμε και δεν κάνει ο καθένας ό,τι του καπνίσει. Αν διαβάσεις καλά στα άρθρα μου πάντα τεκμηριώνω κατά το δυνατόν όσα αναφέρω με τις ισχύουσες αρχές της κατάστασης που αναφέρομαι. Οι αρχές δεν είναι δικές μου, απλά τις ερευνώ, τις έμαθα ή τις μαθαίνω και προσπαθώ να τις τηρώ κι όχι να τις αποπατώ, όπως κάνουν όσοι κάθισαν στους θρόνους και τα παράθρονα της εξουσίας.

Ένα τρανό παράδειγμα γι αυτή τη θέση μου : ο κόσμος και δυστυχώς-δυστυχέστατα πολλοί επιστήμονες, νομίζουν ότι Επιστήμη είναι τα διπλώματα, που κορνιζώνουν με χαρά πάνω από το γραφείο τους, αυτά που η μάνα τους περιφέρει με καμάρι λέγοντας “ξέρεις πόσα διπλώματα έχει ο γιος μου;” Όταν όμως η Επιστήμη προχωρά τι να τα κάνεις σαν διπλώματα, αφού οι γνώσεις με τις οποίες τα πήρες είναι ξεπερασμένες. Πόσοι τιμούν το “γηράσκω αεί διδασκόμενος” του Σωκράτη; Και πόσο υποκριτές είναι τα μισθωμένα από το σύστημα επιστημονάκια, που από τη μια υποστηρίζουν τα νεόφερτα δηλητήρια σαν εξέλιξη της Επιστήμης αλλά από την άλλη απαξιούν όχι μόνο να ακούσουν ελέω Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης την αντίθετη άποψη (που πιθανόν να φέρει την πρόοδο, όπως συμβαίνει πάντα στην Επιστήμη) αλλά και να την βρίσουν και απαξιώσουν AD HOMINEM (BAS_4 : Ο ad hominem “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ”) σκεπτόμενοι καθαρά εγωιστικά και συμφεροντολογικά.

Δεν καυχήθηκα ποτέ ότι είμαι παντογνώστης, άλλωστε είμαι θιασώτης του σωκρατικού “εν οίδα, ότι ουδέν οίδα”. Όμως οι αρχές, τα θεμέλια αν θες για κάθε κομμάτι γνώσης, πάνω στα οποία βασίζεται η υπόλοιπη γνώση υπάρχουν γραμμένες σε τόσα βιβλία και δεν νομίζω ότι είναι κακό αν τις έμαθα και προσπαθώ να τις τηρήσω ή ακόμα κι αν ψάξω να τις βρώ πριν σχολιάσω κάτι ή αν ρωτήσω κάποιον πλέον ειδήμονα να μου τις πει. Αντίθετα είναι αποκρουστικό γι αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια φουσκώνοντας σαν παγώνια και λένε ότι είναι φωτεινοί παντογνώστες.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποδομήσεις μια θεωρία είναι να αποδείξεις ή ότι δεν έχει βάσεις (αρχές) ή ότι ακολουθήθηκε λάθος συλλογιστική (κακή εφαρμογή της Λογικής). Το δεύτερο έθιξα σε ένα από τα τελευταία μου θέματα όταν ειρωνευόμενος σαφώς είπα ότι “κοινή λογική” είναι ο Κούλης (BAS_4 : ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (όποιος μπορεί ας με αντικρούσει επιστημονικά) και το απέδειξα, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπως ονομάζει κοινή λογική ότι του φαίνεται, επιβεβαιώνοντας τον Nietzshe (“ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ”).

Για να μην νομίζεις ότι μιλώ θεωρητικά, παραθέτω κάποια παραδείγματα :
1 – Παντού η Επιστήμη αναφέρεται ότι βασίζεται στην παρατήρηση και το πείραμα. Όταν τα πειράματα των σημερινών εμβoλίων είναι ελλιπέστατα, μπορούν να ληφθούν σαν επιστημονικά προϊόντα; Δεν μοιάζει σαν να στάξω λίγο τρίμμα σοκολάτας σε μια πίττα και να την προσφέρω για σοκολατόπιττα;

2 – Ο Χριστός λέει ότι «χωρίς εμού, ου δύνασθαι ποιείν ουδέν». Πως πρέπει να λειτουργούμε; Κατόπιν προσευχής. Όλα η Βίβλος είναι θεόπνευστη γιατί έχει γραφεί με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Το ίδιο και οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, αφού κατόπιν συμπροσευχής των πατέρων, επιφοιτήθηκαν από το Άγιον Πνεύμα. Όλες αυτές οι αποφάσεις συλλέχθηκαν στο μνημειώδες σύγγραμμα ΠΗΔΑΛΙΟΝ από τον Όσιο Νικόδημο Αγιορείτη. Πως λοιπόν ο κάθε ιεράρχης από την μια επικαλείται το Πηδάλιον, όποτε νομίζει ότι τον συμφέρει ενώ όποτε θέλει το παραβαίνει σκαιά; Αυτός από που αντλεί την γνώση; Σίγουρα όχι από το Άγιον Πνεύμα, αφού είναι αδύνατον η πηγή της Αλήθειας να λέει μια έτσι και μιά αλλιώς. Έτσι οδηγούμε στο συμπέρασμα ότι δεν προσεύχονται και δεν εξομολογούνται.

3 – Όλοι βλέπουμε στα κανάλια τους διάφορους τηλεμαϊντανούς να λένε “ΠΡΕΠΕΙ” να γίνει έτσι ή αλλιώς. Αυτό το ΠΡΕΠΕΙ από που προκύπτει; Ότι ιατρικά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να γίνεται εμβολιασμός εν καιρώ πανδημίας γιατί δεν συζητούν ότι το παρέβηκαν; Γιατί ενώ έλεγαν αρχικά ότι οι μάσκες δεν βοηθούν, τώρα τις επιβάλουν; Πότε επίσταντο της γνώσης; Γιατί η λέξη ΕΠΙΣΤΗΜΗ προκύπτει από το επίσταμαι της γνώσης κι αυτοί όλοι αυτοαποδεικνύονται είναι ότι είναι βλάκες και δεν γνωρίζουν τις αρχές της επιστήμης τους.
https://www.brighteon.com/791f28a1-999d-4c13-a7f2-ea975c9a6c43

Μήπως θα έπρεπε να εγκαλέσεις αυτούς για φωτεινούς παντογνώστες που πλέον αποδεδειμένα σε κορόιδεψαν;
Θα μπορούσα να γράφω άπειρα παραδείγματα αλλά “ουκ εν τω πολλώ το ευ”. Απλά προτείνω στον καθένα να μελετά τα βασικά κάθε τομέα γνώσης και επίσης την Λογική του Αριστοτέλη. Διότι φοβάμαι ότι μάλλον η Λογική σαν πεθαμένη θα μιλά πλέον από το νεκροταφείο…

Να είσαι καλά και Καλά Χριστούγεννα

BAS_4

ΥΓ-Λόγω του θέματος ένα θέμα διαμαρτυρίας >
https://www.brighteon.com/872ff2c7-3637-4b55-9984-b7a993a73d8a

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr