ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : Γιατί η δύση μισεί τόσο τον Μέγα Κωνσταντίνο

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 21 Μάι 2021 - 22:00
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η παρακάτω διήγηση είναι εν Χριστώ αδελφού μου :

«Πριν κάποια χρόνια ήμουν με τη σύζυγό μου και τα δυο ανήλικα παιδιά μου σε διακοπές. Βραδάκι πήγαμε σε μια παραλία κι έδωσα μια πετονιά στον 6χρονο γιο μου για να νομίζει ότι ψαρεύει. Κάποια στιγμή χωρίς να το καταλάβει γάτζωσα στο αγκίστρι του ένα ψάρι, που είχα ψαρέψει νωρίτερα . Ο μικρός στην προτροπή μου να ελέγξει αν έπιασε ψάρι άρχισε να πανηγυρίζει, ότι κάτι τράβαγε με την πετονιά. Οι πανηγυρισμοί του ήταν πολύ γραφικοί και κάποιοι ιταλοί που παρευρίσκοντο στην παραλία άρχισαν να γελούν από το χαριτωμένο θέαμα του μικρού. Τον πλησίασαν και τον ρώτησαν πως τον λένε. Εκείνος με υπερηφάνεια βροντοφώναξε : “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ !!!”. Έπρεπε να δείς, πως “κρέμασαν” οι μούρες των ιταλών στο όνομα Κωνσταντίνος. Τόσο μισεί η δύση τον Άγιο κι Ισαπόστολο Κωνσταντίνο.»

Θέτω λοιπόν το ερώτημα : Αφού ο Μέγας Κωνσταντίνος νομιμοποίησε τον Χριστιανισμό σαν θρησκεία κι οι μόνοι που θίχτηκαν από την άρνησή του να θυσιάσει στα είδωλα ήταν οι παγανιστές ειδωλολάτρες, γιατί τον μισεί ο παπισμός, που προέκυψε τόσους αιώνες μετά. Τι διάολο, την κληρονομιά της ειδωλολατρείας κουβαλούν; Γι αυτό άλλωστε και το όνομα Κωνσταντίνος είναι πολύ σπάνιο στις χώρες με παπισμό.

Η Ρώμη υπήρξε το όχημα παγκοσμιοποίησης τότε και τους “χάλασε τη σούπα” ο τεράστιος Μέγας Κωνσταντίνος. Είμαστε πολύ υπόχρεοι τόσο σε αυτόν όσο και στην μητέρα του Αγία Ελένη, που πάσχισε προσωπικά να βρεί τον Τίμιο Σταυρό διότι άλλαξαν τον ρου της ιστορίας του κόσμου.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ : ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Επειδή η ιστορία έρρεε προς τον διαβολισμόν μέσω Ρώμης είναι ξεκάθαρο γιατί η από τότε σατανική δύση (αργότερα σαν παπισμός) μισεί τον Μέγα Κωνσταντίνο.

Η λέξη διάβολος προκύπτει από το διαβάλω, καθώς είναι γνωστή η τακτική του διαβόλου να διαβάλει κι αμαυρώνει όσους είναι στον δρόμο του Χριστού. Βάλτε κανόνα, όσοι είναι πιο διαβεβλημένοι οφείλεται στον διάβολο και ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι από τους πλέον διαβεβλημένους (άλλο τρανταχτό παράδειγμα ο Άγιος Νεκτάριος).

Αν κάποιοι λένε ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος βαπτίστηκε στα τελευταία του, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ήταν βαπτισμένος πολύ νωρίτερα, ήδη από την αυλή του πατέρα του Κωνστάντιου Χλωρού. Πως γίνεται να κοινώνησε των αχράντων Μυστηρίων κατά την Α’Οικουμενική Σύνοδον ενώπιον των 318 αγίων Πατέρων (με μορφές όπως Άγιος Νικόλαος, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Αθανάσιος κ.α.); Να μην ξεχνάμε όταν χαράζοντας τα όρια της Κωνσταντινούπολης δεν τον προλάβαιναν οι συνεργάτες του και τον παρακάλεσαν να πάει πιο αργά. “Δεν μπορώ, Άλλος με οδηγεί”, είπε…

Στη συνείδηση του Ελληνισμού ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι «δικός μας». Το 1237 ο αυτοκράτωρ της Νίκαιας Ιωάννης Βατάτζης έγραφε προς τον Πάπα ότι ο άγιος Κωνσταντίνος έδωσε την Κωνσταντινούπολη στο Γένος των Ελλήνων. Και γύρω στο 1600 οι Ελληνες κληρικοί, που μετείχαν στην εξέγερση του επισκόπου Τρίκκης Διονυσίου Φιλοσόφου, ζητούσαν βοήθεια από τους δυτικούς ηγεμόνες με το επιχείρημα : «Μάς οφείλετε πολλά, διότι δικός μας είναι ο άγιος Κωνσταντίνος»! Φλουρί κωνσταντινάτο φορούμε στα παιδιά μας και παίρνουμε δύναμη από τους αγίους μας.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΝ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ!
ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ!
ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΑΜΗΝ, ΑΜΗΝ, ΑΜΗΝ!

BAS_4

ΥΓ – Δυο πολύ εμπεριστατωμένοι σύνδεσμοι :
Ἅγιος Κωνσταντῖνος – Ἀπό τόν θρύλο στήν ὕβρη – www.floga.gr/50/10/2012-3/2013052410.asp
π.Γ.Μεταλληνός: Ομιλία για τον Μεγα Κωνσταντίνο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr