ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 7 Οκτ 2022 - 21:30

Μέσα σε έναν ορυμαγδό προβλημάτων, που καθημερινά αποκαλύπτονται προκαλούμενα από συγκεκριμένους κύκλους, έχουν συγκεντρωθεί κάμποσοι σε λίγες εκλεκτές και ελληνορθόδοξες σελίδες, προσπαθώντας κατά δύναμη να βοηθήσουν τους υπόλοιπους και να ξεδιαλύνουν την επιβαλόμενη πνευματική σύγχυση από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και το προδοτικό ψευτορωμέηκο. Κυρίως όμως ο σκοπός, για τους νοούμενους Ορθοδόξους, είναι να γράφουν προς Δόξαν Κυρίου βάσει Γραφών και σε καμμία περίπτωση εγωιστικά κόμπλεξ, που εναντιώνονται στον Λόγον Κυρίου.

Για να βοηθήσουν όμως πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά τα θέματα. Δεν αρκεί μόνον η διάθεση αλλά και η σχετική γνώση του προβλήματος. Αλλιώς κινδυνεύεις να καταστρέψεις τον άλλον. Σκεφθείτε να μην έχεις γνώση ιατρικής και να προτείνεις κάποιο φάρμακο, το οποίον μπορεί να βλάψει τον άλλον. Καταντήσαμε να βλέπουμε ιατρούς (ακόμα και καθηγητές!!!) να προτείνουν δολοφονικές θεραπείες, που αντενδείκνυνται από την κλασσική ιατρική. Άρα απαιτούνται και γνώση και διάκριση.

Πέραν των επιστημονικών θεμάτων, υπάρχουν και τα θεολογικά θέματα, μάλλον τα ορθόδοξα αφού ο Θεός είναι ο Χριστός, όπως αποκαλύπτεται μέσα από την Ορθοδοξία. Είμαι από αυτούς (το έχω δηλώσει παντοιτρόπως), που πιστεύουν ότι η πηγή των προβλημάτων οφείλεται στην απιστία και την απομάκρυνση από τον Χριστόν και όλα τα υπόλοιπα διαπιστωνόμενα προβλήματα είναι συμπτώματα της απιστίας, που θα διορθωθούν άμεσα με την επανορθοδρόμηση της Πίστης.

Για να συμβάλω θετικά στην όλη άρρωστη κατάσταση αρθρογραφώντας, προσπάθησα να μελετήσω, να είμαι σύμφωνος με την Αγία Γραφή και την Πατερική παράδοση και κυρίως να έχω ευλογία πνευματικού, διότι χωρίς ευλογία απαγορεύεται να θεολογείς! Έχω αποφύγει να θεολογήσω, θεωρώντας το απαράδεκτο για άτομο χωρίς ειδική Φώτιση Άνωθεν. Είναι ελάχιστοι και επιλεγμένοι όσοι την είχαν. Ακόμα όμως και για να αναφέρεις όσα λέει η Αγία μας παράδοση, απαιτείται ευλογία.

Θυμάμαι πρόσφατα, όταν κάποιος ευγενέστατος αναγνώστης με ειδοποίησε μέσω της Τρικλοποδιάς ότι είχα κάνει κάποιο θεολογικό λάθος, για το οποίον είχε απόλυτα δίκιο. Μπορεί να ήταν ο “δαίμων” της δακτυλογράφησης, μπορεί δεν ξέρω τι άλλο, αλλά θυμάμαι το πόσο άσχημα ένοιωσα και ασφαλώς παραδέχθηκα διαδικτυακά το λάθος μου, ζητώντας μάλιστα από τον διαχειριστή της σελίδας να μην με ειδοποιεί καν για διόρθωση τέτοιων λαθών! Φανταστείτε κάποιον άνευ ευλογίας…

Αν με λάθος επιστημονική οδηγία, μπορείς να στείλεις κάποιον στον τάφο (πχ. να ακουμπήσει ηλεκτρικά καλώδια με βρεγμένα χέρια), με λάθος θεολογικές τοποθετήσεις μπορείς να στείλεις κόσμο στην αιώνια απώλεια. Είναι χαώδης η διαφορά! Κάποιος που θα πεθάνει μπορεί να κερδίσει τον Παράδεισο. Κάποιος που οδηγείται στην αιώνια απώλεια, θα μείνει εκεί στους αιώνες των αιώνων.

Θα με ρωτήσει κάποιος : “Μόλις τώρα μας ομολόγησες ότι έκανες κάποιο λάθος, άρα μπορεί να έχεις στείλει κάποιον “αδιάβαστο” στο πυρ το εξώτερον”.

Ευτυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέτρεξε αυτός ο κίνδυνος αλλά δεν είναι της στγμής να το αναλύσω. Στέκομαι όμως στο θέμα της εκ μέρους μου παραδοχής του λάθους και την μετανοίας κι όχι της κατά συρροήν, κατ’ επανάληψη κι ανεύθυνα γραφομένων όχι απλά ανακριβειών αλλά επικινδύνων στοιχείων, όπως συγκεκριμένη πλευρά αρθρογραφεί.

Το να λες “οι αλύτρωτες πατρίδες μας ανήκουν και θα τις πάρουμε πίσω” είναι εκτελώς εκτός Χριστού. Ο Χριστός δεν έδωσε δικαίωμα ιδιοκτησίας σε κανένα! Δικαιώματα χρήσης έχουμε και θα κριθούμε από το πως το διαχειριστήκαμε. Δεν θα μείνω στη φράση “τα σάβανα δεν έχουν τσέπες”, σαν δείγμα ότι δεν έχουμε τίποτα αλλά στην φράση της Θείας Λειτουργίας, στην ιερότερη στιγμή του καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων “τα Σα εκ των Σων”. Εκεί ομολόγούμε ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και προσφέρουμε στον Κύριο από τα δικά Του. Ακούς πάτερ; για σένα το γράφω, που συ έπρεπε να το κατηχείς κι όχι να παραπληροφορείς! Στον Χριστό ανήκουν τα πάντα κι Εκείνος κατά την Κρίση και την ανοχή Του, μας αφήνει να τα διαχειριζόμαστε, ώστε και από αυτήν την διαχείριση να κριθούμε.

Στο λεχθέν του Χριστού «Δια τούτο λέγω υμίν ότι αρθήσεται αφ’ υμών η βασιλεία του Θεού και δοθήσεται έθνει ποιούντι τους καρπούς αυτής» (Ματθ.κα’43) οφείλεται ο παραμερισμός των εβραίων και η αποστολική εντολή στους Έλληνες, να διαδόσουν το Ευαγγέλιο στην οικουμένη. Χάριν αυτής της εντολής μας παραχώρησε την Κωνσταντινούπολη και όλα τα άλλα ελληνικά εδάφη. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ : ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ, ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ. Όταν σταματήσαμε να ποιούμε τους καρπούς της Βασιλείας Του, τα πήρε πίσω. Άρα με ποιό ιδιοκτησιακό δικαίωμα μας ανήκουν, πάτερ;

Θεωρώντας ότι μας ανήκουν οι αλύτρωτες πατρίδες πέφτουμε μεταξύ άλλων στις εξής παγίδες :

► θεωρούμε δικά μας, όσα δεν μας ανήκουν.

► μπορεί να θεωρήσουμε κακό τον Χριστό, επειδή μας τις στέρησε. Αλήθεια, πάτερ, γιατί χάσαμε τα “δικά μας”; μπορείς να το εξηγήσεις;

► παρασυρόμαστε ότι ο Χριστός μας χρωστάει…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ…

► αγνοούμε ότι πρέπει να παλέψουμε για να τις αποκτήσουμε πάλι. Διευκρινίζω να “παλέψουμε” πνευματικά-ορθόδοξα (προσευχή, μετάνοια κλπ) κι όχι να πολεμήσουμε, όπως με μίσος προωθούν κάποιοι. Άλλωστε οι άγιοι, που πρόρρησαν την εποχή μας, είπαν ότι ο Έλληνας δεν θα πολεμήσει αυτήν την εποχή. Άρα ποιοί κακώς τον προορίζουν για πόλεμο; Το πώς θα πέσουν τα τείχη του εχθρού το δείχνει η ιστορία των τειχών της Ιεριχούς. Αλλά άμα αμφισβητείς την Παλαιά Διαθήκη τι να σου πω; Απλά θα την ξαναδείς, όταν θα πραγματοποιηθούν στις μέρες μας “βιβλικές καταστροφές”, που ακόμα και συ τις “προφητεύεις” αλλά δεν τις πιστεύεις.

► πέραν αυτών δίνονται οδηγίες για κοσμική αντιμετώπιση της επερχομένης δαιμονικής λαίλαπας, όταν είναι αδύνατον να προβλεφθεί κάτι λογικά και ο Χριστός θέλει να αποδείξουμε την Πίστη μας σε Αυτόν, ώστε να θαυματουργήσει! Όπως τότε στην Παλαιά Διαθήκη, που επαναλαμβάνω, πάτερ, δεν πιστεύεις. Πρόσεχε λοιπόν μην μείνεις έξω από την Πόλη, όπως τότε κοτζάμ Μωυσής έμεινε έξω από την Γη της Επαγγελίας, λόγω της απιστίας του στην θαυματουργία του Χριστού.

Τις κατ’ εμέ επικίνδυνες δοξασίες αρθρογραφούν βασικά τρεις, του ιδίου “πνευματικού τραπεζίου” (ξέρω τι γράφω). Ο ένας έχει πάψει να αρθρογραφεί, ο “αδελφός” του αρθρογραφεί ευκαιριακά και ο έτερος “αδελφός” του αρθρογραφεί καθημερινά, όσα υπαγορεύει ο πνευματικός του, όπως φαίνεται από το ύφος γραφής του.

Προκαλώ λοιπόν τον πνευματικό του, τον πατέρα Κ., να μας αιτιολογήσει θεολογικά το που στηρίζεται η ιδιοκτησία μας των αλύτρωτων πατρίδων αλλά και τα άλλα προαναφερθέντα συναφή. Ένας χειροτονημένος διάκονος του Χριστού έχει υποχρέωση να διαφωτίζει περί Χριστού και να μην συσκοτίζει την Αλήθεια του κόσμου, καταντώντας σαν τους σημερινούς επισκόπους, που ενώ τους μέμφεται τους ακολουθεί κατά γράμμα. Τέλος θεωρώ ανεπίτρεπτο να βάζεις κάποιον μπροστάντζα και να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη των λεγομένων σου, ειδικά όταν αντιγράφεις προρρήσεις αγίων γερόντων και καταπατάς τα “προφητικά δικαιώματα”.

Απέφυγα να ονοματίσω αλλά παρακαλώ θερμά τον διαχειριστή της Τρικλοποδιάς να προωθήσει το παρόν άρθρο στους γνωστούς-άγνωστους. Είμαστε εδώ αποσκοπώντας στην Αλήθεια, η παρούσα σελίδα δίνει βήμα σε όλους αλλά και η συσκότιση της Αλήθεις είναι θεϊκά κολάσιμη.

«Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ἰω.η΄32)

BAS_4

ΥΓ – Μπροστά πηγαίνει ο Κούλης και πίσω οι νου-δούλοι >

https://www.brighteon.com/31471a98-94fd-472f-add9-6364ed5966ac

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr