ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΣ (5) λογική & μήνυμα ελπίδας

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 28 Οκτ 2022 - 21:30

Λόγω του τελευταίου άρθρου του Κοσμοκαλόγερου δεν έγραψα κάτι για να τιμήσω την μεγάλη σημερινή επέτειο της Ελληνικής δόξας. Όποιος θέλει, έστω σε επανάληψη ας δει αυτά >

www.triklopodia.gr/bas_4-γεννηματά-αυτοί-βελικα-τραϊκου-εμεί/

www.triklopodia.gr/bas_4-γιουγκοσλαβια-ομαδα-ιτσιου-203-233/

με την ευχή του χρόνου να είναι τελείως διαφορετικές οι καταστάσεις, προς δόξαν Κυρίου και Ελλάδας.

(συνεχίζεται από www.triklopodia.gr/bas_4-κοσμοκαλογεροσ-4-αιτιολογεί-την-τρο/

– Πες μου σε παρακαλώ και για την εσφαλμένη χρήση λογικής.

– Λογική για τους περισσότερους είναι το εγώ τους, ό,τι καταλαβαίνουν και τους αναπαύει όμως κι ό,τι τους επιβάλουν. Όταν ο Luc Montagnier, πήρε το Nobel ήταν λογικός γιατί το σύστημα του έδωσε το βραβείο, άρα τον επέβαλαν, άσχετα αν το άξιζε (μάλλον τότε δεν τους ενοχλούσε). Όταν άρχισε να “ενοχλεί” με την επιστημονική του τοποθέτηση περί κορωνοϊού και εμβολίων, τον διέβαλαν σαν παράλογο. Μπορείς να μου πεις πού κρύβεται η λογική σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε τόσες άλλες παρόμοιες;

– Αγαπητός αδελφός μου είπε ότι ο Αριστοτέλης έγραψε το σύγγραμμα περί Σοφιστικών Ελέγχων (σημ. έτσι επιγράφει την Λογική του) για να αντιπαραβάλει την Λογική σαν εργαλείο ελέγχου της αλήθειας, ενώ οι σοφιστές με την ρητορία απέβλεπαν στην πειθώ, όπως το σύστημα και τα ΜΜΕ στις μέρες μας.

– Ακριβώς, με μια διαφορά, σήμερα επιβάλουν την πειθώ με το πιστόλι στον κρόταφο! Πως το έλεγε κάποιος παλιά “στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις”, τώρα έγινε παγκόσμια το “είσαι ό,τι δηλωθείς από τους παγκοσμιοποιητές”.

– Ο Τσαρούχης το είχε πει.

– Ξέρεις ότι παγκόσμια, όταν αναλαμβάνουν πανεπιστημιακές διδακτορικές θέσεις, δηλώνουν ότι δεν θα θίξουν επιβληθείσες θεωρίες όπως το Big bang ή την Δαρβίνεια θεωρία; Αν το παραβούν παίρνουν πόδι. Έτσι νεκρώνουν την Επιστήμη από την πρόοδο, αφού αρνούνται σε κάποιον να εκφράσει νέες ιδέες.

– Παππού πες μου την άποψή σου για το Big bang, συμφωνείς ή όχι;

– Το θέμα δεν είναι αν έγινε αλλά το Ποιός το πυροδότησε, με τι ενεργειακούς πόρους και με πόση τάξη, αρμονία και κανόνες. Έγινε τόσο μελετημένα, προσεκτικά κι εστιασμένα.

– Ένας γέροντας μου είπε κάποτε ότι έγινε όπως το περιγράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην κατ’αυτόν Θεία Λειτουργία : «ὁ ἐκ τοῦ μὴ ὄντος εἰς τὸ εἶναι παραγαγὼν τὰ σύμπαντα»!

– Ακριβώς! Από Φυσική γνωρίζεις καλά από ότι έχω καταλάβει. Όταν δεν μπορεί να παραχθεί κάτι από το μηδέν, όπως η Φυσική τους το διδάσκει, πως προσπαθούν να μας πείσουν ότι δημιουργήθηκε το σύμπαν από το τίποτα; Έρχονται σε αντίθεση με την επιβληθείσα θεωρία της Φυσικής, ο δε Δαρβίνος ποτέ δεν είπε τις ανοησίες που του αποδίδουν, χώρια από ό,τι λέγεται ότι πίστευε στον Θεό.

– Παππού, μου είπες πριν για τον γάμο σου με τα καλύτερα λόγια. Πως περιγράφεις τον σωστό γάμο;

– Ο γάμος μου βελτιώθηκε πολύ, όταν άκουσα την σύζυγο, όπως σου είπα. Θα περιέγραφα τον γάμο σαν ένα χορό, ένα tango να εξιδανικεύσω. Όπως βλέπεις ένα τέλειο χορευτικό ζευγάρι να κινείται αρμονικότατα και κυρίως να μην πατάει ο ένας τα πόδια του άλλου, έτσι και ένας σωστός γάμος!

– Εκπληκτική παρομοίωση αλλά μια παρατήρηση, στον χορό ο άνδρας καθοδηγεί την γυναίκα ενώ συ μου είπες ότι εκείνε σε οδηγούσε.

– Ναι αγόρι μου, με την διαφορά ότι με καθοδηγούσε τόσο τέλεια, που με έκανε ακόμα και μένα να πιστεύω ότι ήμουν κορυφαίος χορευτής. Όχι μόνο έπειθε τους άλλους αλλά ακόμα και μένα, τόση μαεστρία!

– Λένε ότι πίσω από έναν μεγάλο άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα.

– Αυτή κρυβόταν πίσω από έναν ανάξιο … άλλη μαεστρία! Όμως επέδειξα διάθεση συμμόρφωσης, την σχετική μετάνοια.

– Παππού σε κούρασα τόση ώρα, αλλά με την ευκαιρία να σε ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Σου έχω πει ότι αρθρογραφώ σε ιστοσελίδες κι έχω αναφέρει τους διαλόγους μας.

– Παιδί μου, μάλλον με ξεκούρασες γιατί δεν βρίσκω εύκολα τόσον ευήκοους συζητητές σαν εσένα και με τιμάς αλλά μάλλον βρήκες έναν ανάξιο. Χαίρομαι πάντα τις κουβέντες μας και σε μνημονεύω.

– Ευχαριστώ πολύ, παρομοίως. Αλλά παππού, είμαι “δημοκρατικός” κι ακούω όλες τις απόψεις, ακόμα και των ανάξιων. Συ δεν με είπες ευήκοο; Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ακούσουν τους ανάξιους κι εγώ τους ψάχνω, γι αυτό όλο σε γυρεύω … (γέλια). Υπάρχουν κάποιοι που όλο φέρνουν την καταστροφή με τις προφητείες, ότι θα γίνει της μουρλής, ότι θα καταστραφούν τα πάντα, ότι θα πεθάνουν σχεδόν όλοι και πάει λέγοντας. Πραγματικά με ενοχλούν, γιατί αναστατώνουν τον κόσμο. Τι μήνυμα να περάσω;

– Είναι πολύ απλό. Σου είπα νωρίτερα για το τεστ “πίστης” της ζωής. Θα παραχωρήσει ο Χριστός τρομακτικές καταστάσεις ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. Οι παλιοί έλεγαν “έχει ο Θεός”. Όσο δύσκολα και να φανούν, τοσο εύκολα ο Χριστός θα μας βοηθήσει να τα περάσουμε αρκεί να Τον πιστεύουμε πραγματικά. Να μην πέσουμε στην παγίδα σαν τον Μωυσή, που τελευταία στιγμή τα θαλάσσωσε και έμεινε εκτός γης της Επαγγελίας. Θα σου πω όμως κάτι για αυτούς που αναστατώνουν τον κόσμο. Οι προφητείες δίνονται από τον Κύριο για να προειδοποιηθούμε. Πόσα χρόνια πριν άρχισες να τις λαμβάνεις υπ’όψη σου;

– Ουουου, παππού, πέρασα τα δέκα χρόνια, έχασα τον λογαριασμό και κάποιες φορές, λυπάμαι που το λέω, αγανακτώ με την καθυστέρηση της υλοποίησης των προφητειών, όπως το “εγώ” μου θέλει.

– Ο Νώε κατασκεύαζε την Κιβωτό πάνω από 100 χρόνια και ο Κύριος προειδοποιούσε όλο το διάστημα. Είδες πόση υπομονή και μακροθυμία; Είδες πόσο φλέγεται από αγάπη προκειμένου να σώσει και τον τελευταίο άνθρωπο;

– Τα έχω σχετικά εμπεδώσει, αλλά οι άλλοι όχι. Τι μπορώ να τους πω;

– Στους ναούς περίπου κάθε τρεις εικόνες του Χριστού υπάρχει μια με το ευαγγελικό «28 Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς. 29 ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ’ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ’ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν· 30 ὁ γὰρ ζυγός μου χρηστὸς καὶ τὸ φορτίον μου ἐλαφρόν ἐστιν» (Ματθ.ια’28-30). Λέει πουθενά ο Χριστός να αγωνιάς; Λέει να ανησυχείς; Λέει “έλα σε μένα να σε αναπαύσω και το φορτίο μου είναι ελαφρύ”. Οπότε όσοι Τον παρουσιάζουν αλλιώς είναι εκ του πονηρού. Αυτό βέβαια αν πιστεύεις πραγματικά στον Χριστό. Ο Χριστός πάντα σου λέει να πάρεις τον σταυρό σου και να τον ακολουθήσεις αλλά επίσης «χωρίς Εμού ου δύνασαι ποιείν ουδέν». Ό,τι και να έχεις δεν μπορείς να το περάσεις μόνος και ο ίδιος σου δίνει το δικαίωμα να του πεις “έλα βοήθησέ με, γιατί Συ είπες ότι μόνος μου δεν μπορώ!”. Δεν μας δίνει απλά το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να Τον καλέσουμε για βοήθεια. Αυτός δεν είπε ότι ήρθε να μας διακονήσει; Οπότε Του ζητάμε να μας βοηθήσει, τόσο απλό! Άλλωστε αυτό θέλει, να “κρεμαστούμε” πάνω Του για να μας υπηρετήσει… Ο γέροντας Πορφύριος είχε πει «Να γίνουμε γεμάτοι, έμπλεοι Αγίου Πνεύματος. Εδώ έγκειται η ουσία της πνευματικής ζωής. Αυτό ειναι τέχνη. Τέχνη τεχνών!!!» Ακριβώς αυτό θέλει ο Θεός : να κενωθούμε από το “εγώ” μας (θυμίσου : «απαρνησάσθω εαυτόν»), ώστε να υπάρχει χώρος να εισέλθει το Άγιον Πνεύμα και τότε θα γίνουμε κατά χάριν θεοί. Και όσα “ανάποδα” προφητεύθηκαν και θα υλοποιηθούν, είναι για να μας βοηθήσουν να νοιώσουμε το «χωρίς Εμού ου δύνασαι ποιείν ουδέν» και να Τον καλέσουμε προς βοήθεια, απολαμβάνοντας μοναδικά θαύματα και κυριολεκτικά βλέποντας έστω με τα κοσμικά μάτια μας την Άπειρη Δύναμή Του.

– Παππού ειλικρινά δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω, πάντα φεύγω με μια χαρά μετά που τα λέμε. Εύχομαι να είσαι πολύφωτος και να σε ακούσουν τα παιδιά σου. Πάλι θα επαναλάβω αν θες παιδί υπάκουο να με υιοθετήσεις… (γέλια).

– (γέλια) … Τιμή μου και χαρά αγόρι μου αν θέλεις ανάξιο πατέρα. Να πας στην ευχή στου Χριστού και της Παναγίας. Θα σε περιμένω να τα ξαναπούμε.

– Ξέρεις τι χαρά μου δίνεις. Να σου ομολογήσω κάτι, παλιά έψαχνα την ευκαιρία να σε συναντήσω τυχαία, τώρα με προσκαλείς.

– Παλιόπαιδο… (γέλια)

Αυτά ήταν τα πιο επιγραμματικά από μια κουβέντα άνω των 2 ωρών με έναν άνθρωπο, που κάθε φορά με καθηλώνει η ηρεμία, που αποπνέει και μεταδίδει. Ένας επιστήμονας ολκής, που υπέταξε την επιστήμη του στην γνώση του Θεού, προσπαθώντας κατά τον Όσιο Πορφύριο να γίνει έμπλεος Αγίου Πνεύματος, ώστε να ασκήσει την Τέχνη των Τεχνών!

BAS_4

ΥΓ – Αυτό είναι “γλυκουλινίστικο”, που μου έλεγε κάποτε μια ψυχή >

https://www.brighteon.com/167dacea-6a18-4fe6-afd1-52b80df7eaf4

αυτό μια “σκληρή χιτλερική” κωμωδία >

https://www.brighteon.com/167547d5-fc69-4c72-a669-1a7d21c86a67

κι αυτό η αφιέρωσή μου στον χιτλεράκο >

https://www.brighteon.com/647bb2e1-834e-48fb-9c79-1df12b1abce5

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr