ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : Κοσμοκαλόγερος μου είπε : «Φρίκη θα …

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 3 Δεκ 2020 - 22:25
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είχα από πολλά χρόνια την τύχη (;;;) να γνωρίσω έναν κοσμοκαλόγερο αλλά όταν τον γνώρισα ήμουν εκτός Πίστης, άσχετα αν ήμουν νηπιοβαπτισμένος Ορθόδοξος. Μου έλεγε κάποτε διάφορα κι έψαχνα την ευκαιρία να απομακρυνθώ από τον “λολό”. Έτσι βλέπουμε οι κοσμικοί τους ανθρώπους του Θεού. Ευτυχώς εδώ και κάποια χρόνια άρχισα να συνέρχομαι και να νοιώθω φριχτά για το πως ένοιωθα. Αυτή τη φορά φρόντισα εγώ να τον συναντήσω κι όχι να τον αποφύγω όπως παλιά.

– «ΦΡΙΚΗ θα νοιώσουν οι γιατροί, που θα κληθούν να θεραπεύσουν τους παγκοσμιοποιητές κι όσους συνήργησαν με αυτούς. Βιβλικές αναμνήσεις θα γεννήσει η κατάσταση της υγείας τους. Δεν ξέρω αν οι γιατροί, που θα κληθούν θα αντέξουν να συνεχίσουν το λειτούργημά τους, ειδικά αν είναι εκτός Πίστης Αγίας Τριάδας. Η δαιμονόπληκτη ύβρη προς τον Μεγαλοδύναμο δεν θα περάσει απλά αλλά με πληγές ανάλογες του Φαραώ κι όσοι αμφισβητούν την αλήθεια της Παλαιάς Διαθήκης θα εκπλαγούν πολύ δυσάρεστα»

– Παππού με φοβίζεις, του λέω.

– Ο Θεός, αγόρι μου, δεν αφήνει τα παιδιά του ΠΟΤΕ. Δεν καταστρέφει ο Θεός αλλά όταν ο άνθρωπος διώξει την Χάρη του Θεού, την Προστασία Του, μοιραία έρχεται η καταστροφή. Δυστυχώς η σαπίλα έχει φτάσει στο μεδούλι του Έλληνα. Κοίτα πως κατάντησε το πλέον θεοφόρον ανθρώπινον γένος, οι Έλληνες.

– Πες μου, παππού, ένα παράδειγμα.

– Προχθές ήμουν σε ένα μίνι-μάρκετ όπως τα λένε. Αναρωτιέμαι δεν υπάρχει ελληνική λέξη γι αυτά; Πριν από μένα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων πλήρωνε και ρωτούσε με την ταμία (προφανώς γνωστοί) για τα προσωπικά της. Εκείνη είπε ότι χώρισε με τον πρώην της γιατί της έκανε πρόταση γάμου κι εκείνη ήθελε απλά να περνάει καλά. Αναρωτήθηκα τι εννοεί να περνάει καλά, χωρίς Χριστό; Παλιά ήταν τιμή για ένα σπίτι να έρθει να ζητήσει κάποιος το χέρι της κοπέλλας με την ευλογία του Χριστού. Που χάθηκαν αυτά; Ιδού τα εκτός γάμου σαρκικά αμαρτήματα, που επισημαίνουν όλοι οι γέροντες.

Η ηλικιωμένη πελάτισσα επικρότησε : “άμα δεν είναι να κάνεις παιδί τι να παντρευτείς;”. Σκέψου ότι έχει παιδιά κι εγγόνια, όπως είπε. Δηλαδή γι αυτήν η ευλογία του Μυστηρίου του γάμου δεν μετρά, είναι ανύπαρκτη; Αμφισβητεί τον Χριστό; Αυτά συμβούλευσε τα παιδιά της; Αγνοεί ότι τα παιδιά δεν είναι του ανθρώπου αλλά του Θεού κι Αυτός μας τα εμπιστεύεται να τα μεγαλώσουμε; Χωρίς Πνοή Θεού γίνεται παιδί; Και συ τι κάνεις, μεγαλώνεις τα παιδιά του Θεού μακριά Του; Να γιατί φτάνουμε εδώ που είμαστε ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ.

Αν η αποστασία μας άρχισε στην έξοδο από τον Παράδεισο με παρακοή του Θεού, σήμερα έχουμε φτάσει στη πλήρη άρνηση του Θεού. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ. Τότε αυτό που “ενόχλησε” τον Θεό δεν ήταν κυρίως η ανωμαλία αλλά η επίδειξη της ανωμαλίας. Σήμερα που είμαστε με τα gay parade και pride? Γιατί είμαστε περήφανοι, που ακολουθούμε τις σατανικές επιβολές κι απομακρυνόμαστε από την ευλογία του Θεού; Ο Χριστός δεν είπε : «Χωρίς εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν»; Νά το σήμερα!

Αποφεύγει ο κόσμος σήμερα τον γάμο γιατί νομίζει ότι θα υποφέρει, αγνοώντας ότι φεύγοντας από το Μυστήριο θα πάρει το μεγαλύτερο δώρο : ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Το ίδιο ακριβώς όταν αποφεύγει να πάει στην Θεία Λειτουργία για να μη χάσει τον ύπνο του, ξεχνώντας ότι θα πάρει δώρο την ευλογία του Χριστού. Γιατί τελικά ό,τι κι αν προσφέρεις στον Χριστό, Εκείνος προσφέρει ασύγκριτα περισσότερα. Τι λέει στους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου; “…ισαρίθμους γαρ τη ψάμμω ωδάς αν προσφέρουμεν Σοι Βασιλεύ άγιε, ουδέν τελούμεν άξιον Σοι ων δέδωκας ημίν…”. Το χειρότερο από όλα είναι ότι τελικά δεν κάνουμε αυτό που θέλουμε αλλά αυτό που ο πονηρός μας φυτεύει στο νιονιό μας. Τι λένε οι περισσότεροι; “Έτσι κάνουν όλοι”, δηλαδή αντιγράφουμε τη μόδα, ο ένας την αμαρτία του άλλου, την ανομία της Ευρώπης. Αλλά όπως έγραψε ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς για την Ευρώπη έχει πει ο Χριστός «23 καὶ σύ Καπερναούμ, ἡ ἕως τοῦ οὐρανοῦ ὑψωθεῖσα ἕως ᾅδου καταβιβασθήσῃ· ὅτι εἰ ἐν Σοδόμοις ἐγενήθησαν αἱ δυνάμεις αἱ γενόμεναι ἐν σοί, ἔμειναν ἂν μέχρι τῆς σήμερον. 24 πλὴν λέγω ὑμῖν ὅτι γῇ Σοδόμων ἀνεκτότερον ἔσται ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ἢ σοί» (Ματθ.11.23-24 – Καὶ ἐσὺ Καπερναούμ, ποὺ ὑψώθηκες ὡς τὰ οὐράνια, θὰ κατεβεῖς στὰ τρίσβαθα τοῦ Ἅδη. Πλὴν σὲ βεβαιώνω πὼς ὁ Θεὸς τὴν ἡμέρα τῆς κρίσεως θὰ δείξει μεγαλύτερη ἐπιείκεια γιὰ τὰ Σόδομα παρὰ γιὰ σένα) και η Ευρώπη θα καταστραφεί όπως η Καπερναούμ. Εμείς τι θέλουμε εκεί, να τους ακολουθήσουμε στην απώλεια;

– Δηλαδή παππού η Ευρώπη θα καταστραφεί;

– ΦΡΙΚΗ, σου είπα ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς τα έγραψε : «Στενοχωριέμαι για την Ευρώπη, γιατί θα καταστραφεί όπως η Καπερναούμ. Οι περήφανοι πύργοι της θα γκρεμιστούν, θα καταστραφούν και οι λεωφόροι της θα μετατραπούν σε τόπους που θα φυτρώσουν θάμνοι με αγκάθια, όπου θα κάνουν τη φωλιά τους τα φίδια. Στον τόπο που τώρα ακούγονται φωνές εναντίον του Χριστού, θα ακούγονται κραυγές από κουκουβάγιες και ουρλιαχτά από τσακάλια. Την στιγμή που η Ευρώπη νόμισε για τον εαυτό της πως εκπολιτίστηκε, τότε ήταν και που αγρίεψε. Την στιγμὴ που νόμισε πως τα ήξερε όλα, τότε ήταν και που παραφρόνησε. Την στιγμή που νόμισε πως απέκτησε μεγάλη δύναμη, τότε ήταν και που έχασε όλη της την δύναμη. Ορίστε αδελφοί μου, το ἀντικείμενο μελέτης και διδαχής. Δοξάστε τον Χριστό, τον Θεό, για να σας δοξάσει και αυτός στην βασιλεία των οὐρανών. Ἀμήν.»
Άλλη φορά θα σου πω κι άλλα, αν θέλεις.

– Ασφαλώς και θέλω παππού, ευχαριστώ για όσα μου είπες σήμερα. (κρίμα που τέλειωσε έτσι γρήγορα σκέφτηκα, πως αλλάζουν οι καιροί… και τα μυαλά των ανθρώπων…)

– Βλέπω αγόρι μου ότι αφιέρωσες περισσότερο χρόνο στον “λολό”. Αλλά μάθε ότι γράφεται με ωμέγα, “λωλός”!!! Στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας να πας και φρόντισε με τη σύζυγο να κάνετε κι άλλα παιδάκια, ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ…

Ακούγοντας τα τελευταία δαγκώθηκα. Αν αυτός κατάλαβε σκέψου που ο Θεός είναι Παντογνώστης …
Μέγας ει Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου.

BAS_4

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

 

Loading…