ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : Κύριε Μαστιχιάδη, προς ΔΟΞΑΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (κι όχι λόξαν Γραικυλιστάν)

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 13 Νοέ 2022 - 18:32

Κύριε Μαστιχιάδη μου,

με πολύ χαρά αποφάσισα να διαβάσω την πρόσκλησή σας προς ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ www.triklopodia.gr/η-επανoρθωσισ-των-ιδανικων-eiσ-την-ζωη-μα/

Η χαρά μου έγινε διπλή βλέποντας ότι υπήρξατε ένας τιμημένος αξιωματικός του δαφνοστεφανωμένου Ελληνικού στρατού και μάλιστα δόκτωρ.

Αν έτυχε να διαβάσετε από τα άρθρα μου, διαπνέομαι από ακραιφνή αγάπη προς τα ελληνικά ιδεώδη, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία, έχοντας την τύχη να μεγαλώσω σε ένα ελληνοπρεπέστατο περιβάλλον και μάλιστα με άμεσους προγόνους μου συμμετέχοντες στην πολεμική δόξα της Ελλάδας. Γι αυτόν τον λόγο, είμαι πάντοτε ευήκοος σε προτάσεις αναστάσεως της Ελληνικής φλόγας, ειδικά όταν προέρχονται από άτομα, που υπηρέτησαν την Ελληνική σημαία.

Όμως κύριε Μαστιχιάδη, ένα κόμπο ένοιωσα στο λαιμό μου, ευθύς ως άρχισα να μελετώ την πρόσκλησή σας. Εξηγώ :

► Βλέπω αυτό το PANHUMAN HELLENIC OLYMPIC SPIRIT και το THE PHOS, παράλληλα με την αναφορά στην Ελληνική γλώσσα σαν αξία διαχρονική, που πρέπει να επιστρέψουμε.

Μα κύριε Μαστιχιάδη μου, πως ταιριάζουν αυτά; Εδώ λέμε να ξορκίσουμε τα φραγκολεβαντίνικα και τα greeklish, πώς ξέφυγαν από σας αυτές οι φραγκιές; Μήπως θα πρέπει να το ξαναδείτε, διότι εμένα μου φάνηκε σαν προσπάθεια δημιουργίας ακροστιχίδας αλλά αυτό δεν είναι το κύριο, το ουσιώδες. Το θέμα είναι να ξορκίσουμε τα πονηρά ρήματα, που κυλούν στις φλέβες της νεολαίας, ακόμα και της “ηλικιωμένης” νεολαίας. Αν θέλετε την άποψή μου, θα πρέπει να απαγορευτεί κάθε “φράγκικη” λέξη. Εδώ το έκαναν οι νεόφραγκοι (=γάλλοι) για τις ξένες λέξεις, που τί δημιούργησαν στον πολιτισμό, εμείς δεν θα το εφαρμόσουμε σαν διαχρονικοί ηνίοχοι του πολιτισμού, όταν μέχρι και ο αντίχριστος Βολταίρος είπε : «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών»;

► Γράφετε παρακάτω :

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΝ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ,

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΝ ΥΠΑΡΞΗ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΝ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΝ ΙΔΕΩΔΕΣ ΚΑΙ

ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Εδώ κύριε Μαστιχιάδη μου έχω τεράστια διαφωνία. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω, απαιτείται ολόκληρη πραγματεία επί του θέματος. Συγχωρήστε με που θα τα θέσω πολύ σύντομα και συνοπτικά :

Γράφετε “ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ” σαν να είναι δυο διαφορετικά στοιχεία. Είναι γνωστό ότι το ελληνικό πνεύμα είχε “σπερματικό λόγο” και εκεί οφείλεται η διαχρονικότητά του. Με απλά λόγια το ελληνικό πνεύμα ήταν μερική έκφραση του Αγίου Πνεύματος. Επιτρέψτε μου να το θέσω κάπως παραστατικά μια και είστε αξιωματικός, ήταν ένα προγεφύρωμα στην ανθρωπότητα για να κατέβει το Άγιο Πνεύμα. Απαιτείτο να μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τους ανθρώπους κάποια από τα άρρητα ρήματα του Τριαδικού Θεού. Γι αυτό χαρακτηρίζεται και η Ελληνική γλώσσα σαν θεία γλώσσα. Αυτό όμως δεν είναι δημιούργημα των ανθρώπων αλλά δώρον Θεού. Είναι αυτό που ψάλλει στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας «πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον Άνωθεν εστί, εκ Σου του Πατρός των Φώτων». Δωρισμένη η γλώσσα Άνωθεν, όπως και κάθε τι νομίζουμε ότι έχουμε δημιουργήσει, όπως αξίες, αρχές, αρετές κλπ. Όλα όμως αυτά έχουν “τελειωθεί” δια γραφίδος των Τριών Ιεραρχών τον 4ον μΧ Χρυσούν Αιώνα της Ελληνορθοδοξίας, σαν Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και η αναφορά σε σκέτο Ελληνικό πολιτισμό ανοίγει κερκόπορτες για δημιουργία διχασμών, ενώ η προσπάθειά σας αποβλέπει σε ένωση.

Ειδικά ο Μέγας Βασίλειος έχει συγγράψει έργα επί έργων, φιλτράροντας τα εκτός και αντιθέτως Ορθόδοξης Πίστης εμβόλιμα ανθρώπινα εντάλματα του Ελληνισμού. Κάποια από αυτά τα εντάλματα έγιναν ακούσια αλλά τα περισσότερα έγιναν εσκεμμένα, ώστε να μολύνουν τον Υπέρτατον Θείον Λόγον και να φέρουν σε αντιπαράθεση το μερικόν Ελληνικό πνεύμα με το Άπειρον Άγιον Πνεύμα. Πολλά από αυτά έγιναν μετά Χριστόν, όταν επί παραδείγματι δημιουργήθηκε η νεοπλατωνική και νεοπυθαγόρεια σχολή, που καμμιά σχέση δεν είχαν με Πλάτωνα και Πυθαγόρα αλλά ήταν εντελώς ταλμουδικής (άρα σατανικής) προέλευσης, με μόνο σκοπό να αντιπαραθέσουν Ελληνισμό με Χριστιανισμό.

Πάνω σε αυτό το μοτίβο δούλεψαν υποχθόνια οι σατανιστές κι αυτά που ακούει ο κόσμος στα Αναθέματα της Ορθοδοξίας κατά του Πλάτωνα και των Ελλήνων φιλοσόφων δεν αφορούν τον Πλάτωνα και τους λοιπούς αλλά τα σατανικά διδάγματα των ομώνυμων νεοσχολών τους, που δεν είχαν καμμία σχέση με τους αρχαίους φιλοσόφους μας. Άλλωστε οι διευθύνοντες αυτές τις σχολές στη συντριπτική πλειοψηφία δεν ήταν Έλληνες. Αλλά κατάντησαν τον κόσμο ανεκπαίδευτο και με απέχθεια στο να μελετήσει και να μάθει την αλήθεια, ώστε να περνούν τα δικά τους οι διαφεντεύοντες την οικουμένη και το Γραικυλιστάν.

Συνοψίζοντας θα σας πω τον κίνδυνο : Η τοποθέτησή σας (όπως και πολλών άλλων με παρόμοια αγαθή προαίρεση) ενέχει τον κίνδυνο εισαγωγής νέων “ανθρωπίνων” (νομίζουν-από αλλού η προέλευση) ενταλμάτων, μη ελεγμένων ως προς την ορθότητα και το ταίριασμα με τα λοιπά στοιχεία. Όπως ακριβώς έγινε και συνεχίζει να γίνεται στην Ορθοδοξία με τις αιρέσεις, σχεδόν αποκλειστικά από τα μεγάλα “κεφάλια” με τις μίτρες.

Κύριε Μαστιχιάδη μου,

βλέποντας ότι κάνετε αναφορά στην Δέσποινα του κόσμου, θα σας πω ότι ο Χριστός μας τα είπε όλα και ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. Αν άφηνε, ζήτω που καήκαμε. Άλλωστε αυτό πληρώνουμε αιώνες τώρα σαν Ελλάδα και σαν ανθρωπότητα. Ο Χριστός είναι εις τον αιώνα τον άπαντα ο Αρχιστράτηγος του αγώνα μας και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, ως κατώτερος (κτίσμα) να τον βάζει στην άκρη, ώστε να προβάλει το δικό του ένταλμα. Πιστεύω πως σαν αξιωματικός καταλαβαίνετε ότι αυτό συνιστά υπέρβαση αρχής και παρακοή, που σε περίοδο πολέμου (διαχρονικό πνευματικό πόλεμο έχουμε) τιμωρείται με επί τόπου εκτέλεση. Το γνωρίζετε καλώς! Άλλωστε και οι αρχαίοι έλεγαν «αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω!». Όμως ο Χριστός έχει Θεία καρτερικότητα και μας ανέχεται για να βάλουμε μυαλό. Όσο όμως πιστεύουμε ότι θα Τον συμπληρώσουμε, διαιωνίζουμε το προπατορικό αμάρτημα, νομίζοντας ότι έχουμε την γνώση, Τον αρνούμαστε. Εκείνος το ξεκαθάρισε «ΧΩΡΙΣ ΕΜΟΥ ΟΥ ΔΥΝΑΣΘΕ ΠΟΙΕΙΝ ΟΥΔΕΝ» (Ιω.ιε’5).

Για να σας δώσω ένα ακόμα απτό παράδειγμα κινδύνου, τι θα συμβεί όταν αρχίσουν οι διαφωνές; Θα βρίσκεται κάθε φορά ένας Θεμιστοκλής; («πάταξον μεν, άκουσον δε!»); Η στρατιωτική σας καριέρα τί σας έχει διδάξει;

Κύριε Μαστιχιάδη μου,

απαντώντας στην πρότασή σας, θα παραθέσω όσα μας έχουν πει οι άγιοι και οι πατέρες της Ορθοδοξίας, χωρίς τίποτα δικό μου. Άλλωστε ποιός είμαι να πάω αντίθετα ή και παράλληλα στους θεοφώτιστους. Ο Χριστός μας έδωσε τις πάσες οδηγίες και χωρίς να απαιτείται τίποτα άλλο, το μόνο που μας μένει είναι να τις ακολουθήσουμε («Ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ’ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς» Ιω.η’12). ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! Όταν απαιτήθηκαν συμπληρώσεις ήταν γιατί κάποιοι άνθρωποι πήγαν να “συμπληρώσουν” την Διαθήκην του Χριστού και χρειάστηκε πάλι να αποταθούμε στον Χριστό (Οικουμενικές Σύνοδοι κλπ), ώστε να μας ορθοδρομήσει πνευματικά. Ακολουθώντας τον δρόμον του Χριστού, θα αποκτήσουμε εσωτερικήν Ειρήνην (“Ειρήνην πάσι”) και άμεσα ειρήνη μεταξύ μας. Όταν δει ο Χριστός ειρήνη μεταξύ μας δεν θα αφήσει κανέναν να μας πειράξει (ούτε τρίχα της κεφαλής) και Μόνος Του θα φροντίσει να μας δώσει τον κατάλληλο ηγέτη, όπως ο ϊδιος έχει υποσχεθεί : «14 ἐπιστράφητε, υἱοὶ ἀφεστηκότες, λέγει Κύριος, διότι ἐγὼ κατακυριεύσω ὑμῶν καὶ λήψομαι ὑμᾶς ἕνα ἐκ πόλεως καὶ δύο ἐκ πατριᾶς καὶ εἰσάξω ὑμᾶς εἰς Σιὼν 15 καὶ δώσω ὑμῖν ποιμένας κατὰ τὴν καρδίαν μου, καὶ ποιμανοῦσιν ὑμᾶς ποιμαίνοντες μετ’ ἐπιστήμης» (Ιερ.γ’14-15). Επίσης Δανιήλ 2/β: 21: «και αυτός (ο Θεός) μεταβάλλει τους καιρούς και τους χρόνους· καθαιρεί βασιλείς και καθιστά βασιλείς». Άλλωστε έχει πει ο Χριστός «μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ἄρχοντας, (…πολιτικούς τε καὶ θρησκευτικοὺς) ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία» (Ψάλμ.ΡΜΕ΄3) και μεις ψάλλουμε «τὸ Σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ Σου πολίτευμα». Καταλαβαίνετε που είναι τα χάλια που βιώνουμε;

Αν το θέλετε διαφορετικά, καινοδιαθηκικά, δείτε τι μας λέει ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναίτης «Κατά τον λαὸν και οι άρχοντες» (http://aktines.blogspot.com/2011/11/blog-post_1212.html ).

Αν το εξετάσουμε και στρατιωτικά, γνωρίζετε το επίγραμμα της Σχολής Ευελπίδων «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει», Ο άρχων, πού θα μάθει “άρχεσθαι”; Ασφαλώς από τον Χριστόν, αν μιλάμε για Ελλάδα, που είναι τύποις και ουσία ο Ανώτατος Άρχων της χώρας. Ξέρετε βέβαια την αρχή του Ελληνικού Συντάγματος από ανασύστασης χώρας (1821) «Εις το Όνομα της Αγίας και Αδιαιρέτου και Ομοουσίου Τριάδος», το οποίον έχει καταπατηθεί, εξ ου και η πολιτειακή ανωμαλία, που βιώνουμε, την υπέρβαση της Ανωτάτης Αρχής! Θέλετε λοιπόν να δώσετε ακουσίως πατήματα διαιώνισης αυτής; Ο Χριστός δεν έχει πρόβλημα, εμείς “ζοριζόμαστε”… αλλά προσοχή γιατί μας λέει «ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! ἕως πότε ἔσομαι μεθ᾿ ὑμῶν; ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν;» (Ματθ.ιζ’17).

Ασφαλώς θα βρεθούν κάποιοι να πουν το αρχαιοελληνικό «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Απαντώ :

α) η Αθηνούλα δεν ήταν θεά και χρειαζόταν “μηχανική” υποβοήθηση. Ο Χριστός είναι Θεός, παρέχων αδαπάνητη ενέργεια. Το απέδειξαν πολλαπλά και κυρίως το διακήρυξαν οι αγωνιστές του 1821. Όπως ο Κολοκοτρώνης είπε :

«όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…»

«…Εμείς θα αναστήσουμε μιά Πατρίδα που κεφάλι θα έχει τον Χριστό και όχι ανθρώπους…», άρα οι ηγέτες θα ακολουθούν τον Θείο Νόμο κι όχι τα δικά τους εντάλματα,

«Ο Χριστός μου κραδαίνει το σπαθί και η Παναγιά μου δίνει τα βόλια μου». Αλλα ΑΥΤΟΣ τα χρησιμοποιουσε κι επειδή μπορεί να πει κάποιος ότι κινούσε την χείρα του θα πω :

Η πρώτη και βασικότερη κίνηση του χεριού μας, είναι να κάνουμε τον Σταυρό μας, όχι μηχανικά αλλά με Πίστη, όπως οι Κολοκοτρωναίοι, που διάβαζαν τους Χαιρετισμούς και έβγαιναν για μάχη λέγοντας “Θεέ μου Παντοδύναμε μεγάλο το Όνομά Σου, φύλλο δεν πέφτει απ’το δεντρί χωρίς το Θέλημά Σου”. Πόσο υπέροχη ομολογία Πίστης… όπως άλλωστε και ο στρατός όταν ενσυνείδητα στέκεται προσοχή στον Σταυρό της Ελληνικής Σημαίας!

Κύριε Μαστιχιάδη μου,

αυτά είχα να σας πω κι ελπίζω να με συγχωρέσετε ένεκα της καλής μου χριστής προαίρεσης (ελπίζω), όπως κι εγώ σέβομαι την καλή σας πρόθεση για την πολύπαθη αλλά αγιασμένη χώρα και είχομαι σύντομα ο Χριστός «δώση ημῖν ποιμένας κατὰ τὴν καρδίαν Του, καὶ ποιμανοῦσιν ημᾶς ποιμαίνοντες μετ’ ἐπιστήμης», σοφρωσύνης, αγάπης και πραότητος προς Δόξαν Ελλάδας και ανθρωπότητας κι όχι προς λόξαν Γραικυλιστάν όπως συμβαίνει. Αλλά ο Χριστός απαιτεί ακρίβεια, γι αυτό σας παρακαλώ ελέγξτε τις προτάσεις σας προς άρση μελλοντικών “πολιτειακών” παρεκτροπών, όπως τις βιώνουμε αιώνες. Με την μόνη υπερ-Υπερδύναμη του κόσμου συμμαχούμε, όχι με τις παραπαίουσες καταχθόνιες υπο-υποδυνάμεις.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και είμαι ευήκοος για κάθε τι προς ΔΟΞΑΝ ΕΛΛΑΔΑΣ!

BAS_4

ΥΓ – Λόγω θέματος σήμερα ας δούμε την ελπίδα της Ελλάδας >

https://www.brighteon.com/7c6dda31-d776-428c-8f73-b4288d93919e

Αργότερα θα δημοσιευθεί η απάντηση του κυρίου Μαστιχιάδη

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr