ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ : ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ & ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ [3]

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 15 Ιούλ 2021 - 22:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

(συνέχεια από BAS_4 : Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ : ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ & ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ [2] )

– Ναι γέροντα, αλλά και πάλι γιατί θα γίνουν όσα τρομερά προφητεύτηκαν;

– Παιδί μου, όσα γίνουν θα είναι λόγω δυο αιτιών :

α) Η απομάκρυνση της Χάριτος του Θεού, του Αγίου Πνεύματος, όχι λόγω απλά των αμαρτιών αλλά τον ανομιών μας. Ήδη ζούμε εκτός νόμου Θεού. Όπως είπα στο παράδειγμα με τη φόρμουλα, ΖΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. Δεν μας έπλασε γι αυτά ο Θεός. Πρέπει να το κατανοήσουμε. Η “εργοστασιακή εγγύηση” δεν ισχύει πλέον, ακυρώθηκε εξ αιτίας μας!!! Καταλαβαίνεις βέβαια ότι είναι εκκοσμικευμένες οι παρομοιώσεις για να τα καταλάβουν αυτοί που θες να βοηθήσεις. Η Φύση θα αγριέψει, όπως το άλογο, που προανέφερα. Έτσι κατασκευάστηκε η Πλάση κι όσο δεν την “κατακυριεύουμε” λειτουργεί σαν άγριο θηρίο, που θα μας κατασπαράξει. Ή εμείς κατακυριεύουμε ή αυτή μας τσακίζει, ή

Παράδεισος ή κόλαση! Ο Χριστός αυτά τα έχει εξηγήσει πολλαπλά αλλά εμείς περί άλλων τυρβάζουμε.

β) Οι σατανιστές, τα γήινα όργανα του διαβόλου (είτε λέγονται ιλλουμινάτι, είτε μασόνοι, είτε τέκτονες, είτε ο,τιδήποτε άλλο σιχαμερό), αυτοί που ο πονηρός τους έταξε εξουσία κι ανωμαλία (για να τους έχει δεμένους-μην ξεχνιόμαστε) βιάζονται να διεκπεραιώσουν τις εντολές που πήραν. Για να το πετύχουν θα χρησιμοποιήσουν ο,τιδήποτε μέσον διαθέτουν. Θέλουν να εξουσιάσουν τον άνθρωπο με στόχο αυτό που έγραψαν στα Georgia Guidestones, την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 500-700εκατ. κι όχι μόνον ποσοτική μείωση αλλά και πλήρη ψυχοσωματικόν έλεγχο όσων επιζήσουν.

Προωθούν αυτόν τον έλεγχον αιώνες τώρα με πολλές μεθόδους, που ο απλός άνθρωπος δεν τα έχει πάρει χαμπάρι κι όσοι τα έχουν καταλάβει αποκαλούνται από το σατανικό σύστημα γραφικοί, ψεκασμένοι και πόσα άλλα. Είναι η γνωστή μεθοδολογία του διαβόλου, ψέμμα και διαβολή.

Θα επιχειρήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε συντηρεί την ανθρώπινη ύπαρξη. Θα ξεκινήσουν διαλύοντας το τραπεζικό σύστημα (θυμίσου τι έλεγε ο μακαριστός γ.Ιωσήφ Βατοπεδινός), ώστε ο άνθρωπος χωρίς χρήμα να αδυνατεί να έχει τα προς το ζην. Θα επιχειρήσουν να τον αναγκάσουν να δεθεί στο άρμα τους υπογράφοντας την υποτέλειά του για να μπορεί να ζήσει.

Όπως τώρα με τα εμβόλια, που προς το παρόν του ελέγχουν την διασκέδαση. Ακόμα δεν προχώρησαν στον έλεγχο των απαραίτητων να επιβιώσει, όπως τροφή και νερό αλλά σύντομα θα καταστρέψουν ή δηλητηριάσουν όλη την παραγωγική κι εφοδιαστική αλυσίδα. Βλέπεις όμως ότι σε περίθαλψη ιατροφαρμακευτική και παιδεία ήδη δειλά προχωρούν την καταστροφή.

– Γιατί ο Χριστός δεν τους εμποδίζει, γέροντα, ειδικά τώρα που επιχειρούν να εμβολιάσουν τα παιδάκια και να καταστρέψουν την αναπαραγωγική ικανότητα του ανθρώπου;

– Παιδί μου, ο Χριστός έχει το Σχέδιό Του, από γεννέσεως κόσμου. Απλά αυτοί είναι σκοτισμένοι και το αγνοούν και μεις πέρα από σκοτισμένοι κι άπιστοι, ώστε δεν αφηνόμαστε στην πρόνοια του Θεού. Θυμάσαι την παραβολή του ασώτου;

– Ναι γέροντα αλλά πες μου αν αγνοώ κάποια μηνύματα.

– Πολλοί πατέρες (όπως ο Γρηγόριος Παλαμάς), θεωρώντας οριακά τα μηνύματα της παραβολής, ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να σώσει μόνη της τον άνθρωπο, αν δεν υπήρχαν τα Ευαγγέλια. Ο ίδιος ο Χριστός την είπε αποκαλύπτοντας καθαρά τον Θεϊκό τρόπο σκέψης. Όταν αποφάσισε να φύγει ο άσωτος, προσπάθησε να τον μεταπείσει ο πατέρας; Όχι! Όπως τότε στον Παράδεισο! Όταν πήγε στην ξενιτειά και συνεχώς βούλιαζε στον βούρκο, προσπάθησε να τον σώσει; Όχι! Όπως και αιώνες μετά την αποστασία από τον Παράδεισο! Θα πει κανείς “τι πατέρας είναι αυτός, να μην νοιάζεται για το παιδί του;”

– Σωστά γέροντα.

– Ναι, αλλά εδώ δεν έχουμε έναν πατέρα αλλά τον Πατέρα, τον Παντογνώστη και Παντοδύναμο. Δεν θέλει να του αλλάξει μυαλά αλλά να γίνει “παθώς, μαθώς”, όπως έλεγαν οι αρχαίοι. Το πάθημα να γίνει μάθημα! Τον θέλει να έρθει εις επίγνωσιν Αληθείας, ώστε αυτοβούλως να επιστρέψει, όπως κι ο άσωτος επέστρεψε τελικά. Έτσι και ο Χριστός θα μας αφήσει να “λουστούμε” τη σατανική λαίλαπα, αίροντας την προστασία, που πάντα μας παρέχει (ασχέτως βαθμού της). Να πάθουμε για να μάθουμε! Αλλά Εκείνος ξεροσταλιάζει στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας τους ασώτους, όπως τότε! Τόσο μας αγαπά και μας νοιάζεται.

– Ναι γέροντα αλλά θα χαθεί πολύς κόσμος με όσα γίνουν.

– Σου έχω πει πολλές φορές ότι η βιοτή για τον Χριστό είναι απλά η ευκαιρία της μετάνοιας γα την σωτηρία του ανθρώπου.

Αρκεί έστω το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως του ληστή, για να μετανοήσει και να σωθεί. Δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο από την ζωή του ανθρώπου ο Χριστός. Το διαλαλεί όλη η διδασκαλία Του! Μην βλέπεις που διέστρεψαν τόσοι και τόσοι το δόγμα της Πίστης, ακόμα και η σκοτισμένη ιεραρχία, που έχασε πλέον και το τελευταίο ψήγμα διατήρησης της Αληθείας, αντίθετα από τους όρκους της. Αποδεικνύεται ότι από πολλά χρόνια δούλευαν κι αυτοί στο σχέδιο του διαβόλου γιατί «τετύφλωκεν αὐτῶν τοὺς ὀφθαλμοὺς καὶ πεπώρωκεν αὐτῶν τὴν καρδίαν, ἵνα μὴ ἴδωσι τοῖς ὀφθαλμοῖς καὶ νοήσωσι τῇ καρδίᾳ καὶ ἐπιστραφῶσι, καὶ ἰάσομαι αὐτούς.» (“δια την κακίαν των παρεχωρησεν ο Θεός να τυφλωθούν τα μάτια της ψυχής των και να σκληρυνθή η καρδιάν των, δια να μην ίδουν με τα μάτια της ψυχής των τα θαυμαστά έργα και να μη εννοήσουν με την ασύνετον καρδιάν των και γυρίσουν μετανοημένοι εις εμέ, δια να τους θεραπεύσω” – Ιω.ιβ’40). Έχουν εδώ και πολλές δεκαετίες οι επίσκοποι επιβάλει (και μέσω ηγουμένων στις μονές) άτυπη απαγόρευση της ανάγνωσης και μελέτης του Ιερού Πηδαλίου της Ορθοδόξου Νηός (Αγ.Νικοδήμου του Αγιορείτου), αυτού που η αληθινή Εκκλησία του Χριστού δια των Αγίων της, κατατάσσει αναγκαίο καθημερινό μελέτημα μετά την Αγία Γραφή. Μου μετέφεραν ότι γνωστός ιερομόναχος και πανεπιστημιακός καθηγητής Θεολογίας ομολόγησε ότι προ μισού αιώνα που σπούδαζε Θεολογία σχεδόν όλοι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές ήταν οικουμενιστές. Να γιατί, όχι μόνον δεν κατήχησαν τον κόσμο, όπως όφειλαν, αλλά και οι ίδιοι είναι εντελώς ακατήχητοι.

– Γέροντα μια απορία μια που ανέφερες την παραβολή του ασώτου : πως ο Θεός είναι δίκαιος αφού τελικά περιόρισε την κληρονομία του μεγαλύτερου υιού από το μισό στο τέταρτο (αφού τελικά μοιράστηκε η μισή περιουσία);

– Ξέρεις καλά μαθηματικά; Απειροστική λογική διδάχθηκες;

– Πολύ καλά γέροντα, ήμουν πολύ δυνατός στο Πολυτεχνείο.

– Εύγε! Πες μου λοιπόν πόσο είναι το μισό του απείρου και πόσο το τέταρτο του απείρου.

– Και τα δυο άπειρο, γέροντα!

– Άρα γιατί “αδίκησε” τον μεγαλύτερο υιό; Άπειρη περιουσία θα λάμβανε κι άπειρη έλαβε συν το πνευματικό “μαθηματάκι”. Μιλάμε ΤΟΝ Πατέρα, όχι οποιονδήποτε πατέρα…

– Χαχα, Θεός κι απειροστική λογική, δεν το σκέφθηκα. Τελικά γέροντα θα φθάσουμε στον πάτο, όπως ο άσωτος υιός;

– Ναι παιδί μου, στο απόλυτο μηδέν κι ακόμα παρακάτω, όπως ο άσωτος υιός και οι πρωτόπλαστοι μετά την έξοδο από τον Παράδεισο!

– Δηλαδή ό,τι το χειρότερο μπορεί να συμβεί. Αλλά πως θα διορθωθούν όλα αυτά;
(συνεχίζεται)

BAS_4

ΥΓ-Σας παραθέτω ένα συγκινητικό μήνυμα, που μου έστειλαν

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…