ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ : ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ & ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ [5]

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 17 Ιούλ 2021 - 21:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

συνέχεια από BAS_4 : Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ : ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ & ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ [4]

(σημείωση για όσους διαβάζουν τα άρθρα μου : συχνά στο τέλος, μετά την υπογραφή μου παραθέτω ενδιαφέροντα στοιχεία, οπότε βλέπετε στο τέλος)

– Δεν μου είπες όμως πως θα διορθωθούν, τι θα πρέπει να κάνουμε. Να κινηθούμε νομικά, όπως πολλοί παροτρύνουν, να κάνουμε διαδηλώσεις κι άλλα προτεινόμενα;

– Υπάρχουν πολλοί τρόποι θεώρησης των πραγμάτων. Εσύ μου ζητάς το ανθρώπινα αντιληπτό, το high level inreface.

– ‘Ωπα γέροντα, γνωρίζεις κι από αυτά;

– Νομίζεις ότι οι γεροντάδες προκύψαμε από παρθενογέννεση; Πολλοί από μας σπουδάσαμε κι εδώ και εις τας Εσπερίας, την κοσμική γνώση κι αφού καταλάβαμε τη φενάκη και το πεπερασμένο της και το αμάρτημά μας [ΥΓ], ήρθαμε στο έλεος του Θεού μας να μάθουμε ότι μας φωτίσει από την όλη γνώση. Η κοσμική γνώση ένας κόκκος είναι από την Σοφία του Θεού. Μπορεί να παλεύεις χρόνια να μάθεις κάτι κι έρχεται ένας “κοσμικά” αγράμματος σαν τον Όσιο γ.Πορφύριο ας πούμε και πέφτοντας με συντριβή στα πόδια του Χριστού λέει : “Χριστέ μου, φώτισέ με” κι ο Χριστός το κάνει γιατί Εκείνος είπε : «αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν· πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται» (Ματθ.ζ’7-8 – Σεις ζητείτε από τον Θεόν τα πνευματικά και υλικά αγαθά, που σας χρειάζονται και θα σας δοθούν, γυρεύετε και θα βρήτε αυτό το καλόν που θέλετε. Κτυπάτε την θύραν της θείας αγάπης και θα ανοίξη διάπλατα προς χάριν σας.

Διότι καθένας, που ζητεί με πίστιν από τον Θεόν, λαμβάνει το καλόν που ζητεί. Και εκείνος που γυρεύει, ευρίσκει και σε καθέναν που κτυπά την θύραν του Θεού, θα του ανοιχθή αυτή). Με πιάνει θλίψη όταν βλέπω να αγνοούν αυτό ειδικά οι ποιμένες της Εκκλησίας. Ουσιαστικά είναι άρνηση του Αγίου Πνεύματος, που την Πεντηκοστή επιφοίτησε του Αποστόλους και τους έδωσε πρόσβαση στην πλήρη γνώση. Και οι σημερινοί επίσκοποι, οι διάδοχοι των Αποστόλων το αγνοούν και επαιτούν γνώση από τους επιστήμονες. Θα “κλαίει” ο Χριστός με αυτό το κατάντημα. Δεν είπε τυχαία ο π.Ιωάννης Ρωμανίδης “τώρα ο διάβολος κάνει διακοπές, γιατί το έργο του το έχουν αναλάβει οι επίσκοποι”. Τέλος της παρένθεσης.

Η κοσμική άποψη τα βλέπει ξεχωριστά γιατί δεν μπορεί να δει το πνευματικό βάθος και την διασύνδεση αμαρτήματος-μετάνοιας. Όπως σου είπα αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος είναι στην κατάσταση του ασώτου, που βουλιάζει συνέχεια στον βούρκο. Θα φθάσει στον πάτο, όπως ο άσωτος και τότε με την συντριβή της καρδιάς του θα θυμηθεί τον παράδεισο του πατέρα του, που ζούσε. Τον παράδεισο δεν τον ανέφερα τυχαία αλλά για να γίνουν κι άλλοι συνειρμοί. Δεν σκέφτεται να επιστρέψει σαν γιος αλλα σαν δούλος. Συγκρίνει το χάλι του, όχι με το πως ήταν αλλά με τους δούλους του πατέρα του. Ξεχνά την έπαρση κι έρχεται σε μετάνοια. Αυτή σώζει. Επιείκια στην τιμωρία του ζητεί, όχι αποκατάσταση. Όλα τα υλικά του όνειρα γκρεμίστηκαν γιατί ήταν φρούδα.

Έτσι και με την σημερινή κατάσταση. Θα γκρεμιστεί όλο το σατανικό σκηνικό κι ο άνθρωπος θα έρθει σε επίγνωση της ανοησίας του. Δεν θα έχει από πουθενά στήριγμα και θα απελπιστεί υπέρμετρα. Δεν θα έχει να φάει και να πιεί, δεν θα τον νοιάζουν διασκεδάσεις και πλούτος. Θα παλεύει για την επιβίωση χωρίς να νοιάζεται για την διαβίωση. Πιο κάτω δεν θα υπάρχει. Με την συντριβή της σκληροκαρδίας του και την ψυχική απελευθέρωση θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι. Θα πάψει τις ανοησίες όπως “ποιός Θεός τώρα, εδώ μιλάει η επιστήμη”. Να δούμε που θα βρει τότε την επιστήμη. Θα υπάρξει πόνος, θρήνος, κοπετός και “τριγμός των οδόντων” από όσα βιώσει με τους μαζικούς θανάτους είτε από πολέμους είτε από ασθένειες ή κι εμβόλια.

Ο Χριστός δεν θα επέμβει, όπως νομίζουν κάποιοι. Είναι εντελώς κοσμική άποψη ότι ο Θεός κάθεται σε μια κονσόλα και πατάει κουμπάκια. Γνωρίζει τα πάντα εξ άκρας Δημιουργίας. Άλλωστε πως τα ήξεραν οι προφήτες, αιώνες τώρα Ποιός τους ενημέρωσε; Όπως σου προείπα η Δημιουργία Του λειτουργεί αυτόματα με ασύλληπτο λειτουργικό σύστημα αλλά πολύ απλή “λογική”. Απομακρύνεσαι από τον Θεό, απομακρύνεται η Χάρις του Αγίου Πνεύματος. Πλησιάζεις τον Θεό, επιστρέφει η Χάρις. Πλησιάζεις τον Θεό περισσότερο, εντείνεται η Χάρις, φωτίζεσαι περισσότερο. Αυτό όμως που λίγοι καταλαβαίνουν είναι ότι δεν αρκεί μόνον η Πίστη αλλά η Ορθοπραξία. Δεν είναι μόνο το να πιστεύεις ότι υπάρχει ο Θεός αλλά να γίνεις μιμητής του Χριστού. Σε όσα ακολουθήσουν αυτό που θα μετρήσει είναι η αγάπη στον πλησίον. Το είπε ο Χριστός όταν τον ρώτησαν τι εντολές δίνει και είπε 1η να αγαπάς τον Θεό και 2η ομοία να αγαπάς τον πλησίον. Ο Θεός δεν σε θέλει ατομικά αλλά σαν μέρος της Εκκλησίας του. Δεν έχεις ατομικό Θεό αλλά Θεό της Εκκλησίας του Χριστού. Για να λάβεις δωρεά θα πρέπει να δώσεις. Μπορεί ο Χριστός να σε κεράσει ένα λουκουμάκι, όπως έλεγε ο Όσιος γ.Παίσιος, αλλά αυτό για να σε τονώσει αρχικά και να καταλάβεις ότι σε παρακολουθεί πατρικά. Δεν στέκεσαι όμως εκεί, βοηθάς τον πλησίον για να έρθει η Χάρη σε όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Κανείς δεν σώζεται μόνος του, ή όλοι μαζί ή κανείς. Θα μου πεις δεν θα υπάρχουν απώλειες; Αυτό ο Κύριος θα το αποφασίσει, εσύ θα λειτουργείς για να σωθούν όλοι. Αυτό θα βαθμολογήσει ο Κύριος στον καθένα. Αυτό ήταν η πνευματική θεώρηση.
Πάμε τώρα στα κοσμικά. Ρώτησες για νομικές κινήσεις, διαδηλώσεις κι άλλα. Δεν σου λέω να μην γίνουν αλλά είμαι κάθετος ότι από κει δεν θα προκύψει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α. Είναι απλός ο λόγος. Το χάλι μας είναι πνευματικό (μάλλον α-πνευματικό!) λόγω της απομάκρυνσης από τον Χριστό. Αν επιτρέψει ο Χριστός σε κάποιους κοσμικούς να διορθώσουν την κατάσταση (μην ξεχνάς : ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ή ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ), πως θα καταλάβει ο κόσμος την αιτία του κακού; Θα έρθει έτσι η κατάσταση, ώστε να έρθουν σχεδόν όλοι σε επίγνωση Αληθείας. Θα υπάρξουν και κάποιοι αμετανόητοι σαν τους εκπεσώντες διαβόλους.

Αν ας πούμε από κάποιες νομικές ενέργειες περιμένεις δικαστικά αποτελέσματα θα απογοητευτείς οικτρά. Υπάρχει κι άλλος λόγος γι αυτό. Σιγά-σιγά θα αποκαλύπτεται όλο το σατανικό σκηνικό σε κάθε τομέα. Βλέπεις ήδη επίορκους δικαστικούς, όπως είδαμε επίορκους πολιτικούς ή αστυνομικούς ή δημοσιογράφους ή ή ή… Όλοι αυτοί θα συμπληρώνουν οι ίδιοι το κατηγορητήριό τους, σαν μέλη του ψευτορωμέηκου. Όλοι αυτοί έχουν προσκυνήσει τον πονηρό. Το ψευτορωμέηκο είναι καθαρά σατανικό δημιούργημα, γι αυτό και βλέπεις να λειτουργεί χωρίς ανθρώπινη λογική, λειτουργεί σκοτισμένα. Σου θυμίζω : «ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ᾿ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς» (Ιω.η’12 – εγώ είμαι το φως όλου του κόσμου, εκείνος που με ακολουθεί πιστά δεν θα περιπατήση στο σκότος με άμεσον τον κίνδυνον να κρημνισθή εις τα βάραθρα, αλλά θα έχη το πνευματικόν φως που ακτινοβολείται από τον Θεόν, την πηγήν της ζωής). Αυτοί όλοι είναι εντελώς σκοτισμένοι και ΘΑ ΑΥΤΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, όπως έγραψε ο Απόστολος Πέτρος. Ξέρεις όμως ποιά είναι η ουρά του ψευτορωμέηκου, που τελευταία θα αποκαλυφθεί;

– Ποιά γέροντα;

– Εμείς οι ίδιοι, εμείς που συνεργήσαμε σε αυτό το χάλι της εξάρτησης από τις πονηρές δυνάμεις αποστατώντας από τοω Χριστό. Εμείς δεν συντηρούμε το ψευτορωμέηκο, όταν το στηρίξαμε για να μας βρει δουλίτσα, να μας κάνει το ρουσφέτι, να μας διορίσει το παιδί και τελικά να μας κρατάει για να το στηρίζουμε; Γι αυτό και η κοσμικότητά μας θα υποκύψει τελευταία από όλους τους συντελεστές του Ψευτορωμέηκου (όταν αυτοί θα έχουν γίνει καπνός) με την πείνα και τις ελλείψεις. Ρωμέηκο είναι το κράτος του Χριστού επί γης, ψευτορωμέηκο τα σατανικό παρακράτος.

Κοσμικά λοιπόν ο Θεός εν τέλει θα παραχωρήσει τον Προφητευόμενο, που θα υλοποιήσει την νέα Ρωμανία για τον Επανευαγγελισμό της οικουμένης. Όπως είπε ο Χριστός, θα ξανασυστηθεί στην ανθρωπότητα αλλά μέσω κάποιου ανθρώπου του, που εμφανέστατα θα έχει την δική Του σφραγίδα κι όχι κάποιου τυχόντος, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ποιός έσωσε την ανθρωπότητα.
– Γέροντα ωραία όλα αυτά, νομίζω τα κατάλαβα. Αλλά θέλω να μου πεις επιγραμματικά τι προτείνεις να κάνουμε ο καθένας.
(συνεχίζεται στο επόμενο και τελευταίο τμήμα)

BAS_4

ΥΓ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…