ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ : ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ & ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ [1]

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 13 Ιούλ 2021 - 22:15
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Επισκεπτόμενος τον γέροντα, σκεπτόμουν πως μπορώ να τον παρασύρω σε μια συζήτηση, ας πούμε δημοσιογραφικού στυλ, ανασκόπησης των γεγονότων, κυρίως όμως αντιμετώπισης των μελλουμένων, για να ωφεληθούν οι πολλοί, που δεν έχουν “πιάσει” το θέμα από την αρχή και δεν μπορούν να αντιληφθούν την πλοκή όσων συμβαίνουν γύρω μας ενώ θεωρητικά είναι “απλούστατη” η κατάσταση.

Τελικά κατάλαβα ότι είναι προτιμότερο να του το πω, ζητώντας την βοήθειά του. Δεν πρέπει να “παίζουμε” με τους πνευματικούς, ειδικά όταν επικαλούμαστε όχι την σοφία τους, αφού δεν έχουν καμιά σοφία αλλά στην Σοφία του Θεού απευθυνόμαστε κι ο πνευματικός γίνεται κοινωνός των μηνυμάτων του Αγίου Πνεύματος, ώστε να μας τα μεταφέρει με την διάκρισή του και κατά την χωρητικότητά μας.

– Γέροντα ευλογείτε.

– Την ευλογία της Αγίας Τριάδας, παιδί μου. Καλά σε “βλέπω” σε σχέση με την άλλη φορά.

– Το καλά γέροντα είναι σχετικό, με όσα βιώνουμε. Τρομάζω όταν βλέπω γύρω μου την πλειοψηφία να αγνοεί τι έρχεται, κυρίως όμως το γιατί έρχεται. Θα με βοηθήσεις, μήπως μπορέσω να τους τα εξηγήσω και να τους βοηθήσω;

– Ασφαλώς παιδί μου, τι θέλεις να σου πω;

– Ας ξεκινήσουμε από την αρχή γέροντα : ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΣΑ ΣΚΛΗΡΑ, ΟΣΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ;

– Παιδί μου, από την αρχή ξεκινώ, από το ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ κι όπου μπορώ θα σου δίνω γήινα παραδείγματα.

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο με την άπειρη Αγάπη Του και με θεϊκό προορισμό, την Θέωση. Από την ανοησία του (προπατορικό αμάρτημα) ο άνθρωπος έδωσε μια κλωτσιά κι έχυσε την καρδάρα ακολουθώντας τον πλάνο προς την καταστροφή του κι αποποιούμενος τον Θεό.

– Γέροντα σε πολλούς αυτά μοιάζουν παραμύθια, όπως κι ότι ο Θεός μας έπλασε.

– Αμφισβητεί κανείς την ιστορία των γενιτσάρων; Πήγαινε πιάσε έναν απόγονό τους (άλλωστε τόσοι είναι, μην είναι και περισσότεροι από το ένα τρίτο της τουρκιάς αλλά και σε άλλα κράτη πάρα πολλοί) και πες του ότι είναι Έλληνας. Πήγαινε πιάσε έναν γκρίζο λύκο στην τουρκιά και πείσε τον ότι είναι εξισλαμισμένος Έλληνας. ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ; Ξέρεις πόσα παιδάκια άρπαξαν στο διάβα της ιστορίας και τα μεγάλωσαν με αρχές εντελώς διαφορετικές από την καταγωγή τους; Κι αυτός παραμύθια θα σου χαρακτηρίσει ό,τι του πεις αλλά είναι παραμύθι ή αλήθεια;

– Γέροντα, τι μπορεί να κάνει ο Θεός γι αυτά;

– Τα πάντα μπορεί να κάνει αλλά ο Θεός δρα αρχοντικά (όπως έλεγε ο Όσιος Παίσιος) και με Αυτοπεριορισμούς, όπως ο σεβασμός του αυτεξούσιου του ανθρώπου. Ο Θεός βάζει κανόνες σαν Δημιουργός και δίνοντας πρώτος το παράδειγμα σεβασμού των κανόνων, απαιτεί από όλους το ίδιο. Μπορεί να λειτουργήσει κάτι χωρίς κανόνες; Να πως έφθασε η ζωή μας στα σημερινά χάλια.

– Γέροντα γιατί ο Θεός δεν κάνει ένα θαύμα να καταλάβει ο άνθρωπος;

– Μα τόσα έκανε ήδη, όπως το δήλωσε και στο Ευαγγέλιο. “Σας έκανα τόσα, όσα κανείς!!!” ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΚΕ, ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!!! ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; Ο Θεός είναι ο πατέρας μας και δρα έτσι. Ένας πατέρας μπορεί να βάλει τις φωνές, να σπάσει τα πάντα στο σπίτι για να καταλάβουν όλοι ποιός κάνει κουμάντο. Αλλά σου αρέσει ένας πατέρας τρομοκράτης, ένας πατέρας δυνάστης; ένας πατέρας, που προκαλεί φόβο; Ο Θεός θυσιάστηκε, είναι Θεός της Αγάπης και η Αγάπη ορίζεται από Εκείνον. Διάβασες τον ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου [ΥΓ]; Ο Θεός είναι συγχρόνως πατέρας και μάνα. Μπορεί η σωστή μάνα να τρομοκρατήσει το βρέφος; Αντίθετα το βρέφος νοιώθει μακάρια στη μητρική αγκαλιά και στο βύζαγμα. Είναι όλη του η ζωή η στενή επαφή με την μάνα, που το γέννησε. Σκέψου την διαταραγμένη επαφή του ανθρώπου με τον Θεό που τον έπλασε. Ο άνθρωπος είναι ένα αποπλανημένο βρέφος κι όση αποστροφή σου γεννά η κοσμική εικόνα ενός αποπλανημένου βρέφους, βάλε στο εκατονταπλάσιο την αποστροφή στα μάτια ενός πνευματικού. Σκέψου στου Χριστού!!!

Σου απαντώ λοιπόν : ο Θεός δεν κάνει τρανταχτά θαύματα για να καταλάβει ο άνθρωπος, γιατί θέλει να έρθει σε επίγνωση Αλήθειας («ὃς πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» Α’Τιμ.β’4) με το θεϊκό του τμήμα, την ψυχή.

Τον θέλει αυτόβουλο κι όχι σκυλάκι, όπως οι σατανιστές της νέας τάξης. Τον έπλασε για θεό κι όχι σκυλάκι με λουρί και φίμωτρο.

Πως κατάντησε ο άνθρωπος σήμερα; ΜΕ ΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΜΩΤΡΟ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Έφθασε στο σημείο να χτίζει τη ζωή του στα επουσιώδη, τα παρασιτικά και να αποστρέφεται τα ουσιώση γεννεσιουργά. Κάνει πράγματα που τα αποστρέφεται απλά και μόνο για να μη χαλάσει τον διεστραμμένο τρόπο ζωής του, όπως το να ταξιδεύει, να διασκεδάζει (κι όχι να ψυχαγωγείται – έχει διαφορά), να ανωμαλεύει, να τρώει σαν βόδι ή να πορνεύει κι εκπορνεύεται σαν ζώο.

Που κατάντησαν οι σχέσεις σήμερα; Εδώ ήρθε πιστό ανύπαντρο ζευγάρι άντρας-γυναίκα, που πέρναγαν καταπληκτικά μαζί και το έβλεπες στα μάτια τους κι όταν τους παρότρυνα πολύ-πολύ διακριτικά να πάρουν την ευλογία του Χριστού, εκείνη διαφώνησε γιατί έτσι της είχαν περάσει από το σπίτι της και δεν αντιλαμβανόταν με τίποτα την διαφορά αλλά τα μάτια της δείχνουν πλέον τη διαφορά. Σήμερα κάνουν υπακοή στις κοσμικές ανοησίες αλλά απαξιούν υπακοή στη Χάρη του Κυρίου! Καταλαβαίνεις που έφθασαν τον κόσμο, πόσο τον τύφλωσαν; Να προτιμά κι επιμένει στο ζωώδες από το πνευματικό, που σου παρέχει ο Χριστός.

Όταν βλέπεις τέτοιες από το σπίτι διεστραμμένες αρχές σε πιστούς, γιατί έτσι κάνουν όλοι, τι να περιμένεις από τους μη πιστούς, αυτούς που έχουν διασύρει εκτός Πίστης του Χριστού.

Ο άνθρωπος δυστυχώς κατάντησε χειρότερα από ζώο. Βλέπεις ένα σκυλάκι, που το απομακρύνουν από το αφεντικό του κουτάβι αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν θα αναγνωρίσει το αφεντικό του και θα κάνει σαν τρελό από αγάπη για εκείνον όταν τον συναντήσει. Θυμήσου τον σκύλο του Οδυσσέα! Ο άνθρωπος πως φέρεται αντίστοιχα; Τι θυμάται από Εκείνον; Τελικά τα σκυλιά (κι όχι μόνον αφού κι άγρια ζώα όμοια συμπεριφέρονται) είναι καλύτερα; Το δέχεσαι;

ΦΘΑΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΧΤΙΣΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ. Ο πονηρός περνά το αντίθετο του Χριστού, το ψέμμα αντί για την αλήθεια, το διεστραμμένο αντί του ομαλού, το ψεύτικο αντί του πραγματικού. Πάρε μια ιδέα από την “πανδημία” σήμερα αλλά και τόσα άλλα ψεύτικα σενάρια, που σέρνονται κι ο κόσμος τα πιστεύει ενώ βρίθουν πλήθος ασύστολων επιστημονικών ανακριβειών κι αντιφάσεων.

– Γέροντα τα καταλαβαίνω αυτά, πως ο άνθρωπος παρασύρθηκε, αποπλανήθηκε αλλά δεν μου είπες γιατί θα κάνει ο Θεός όσα σκληρά προφητεύθηκαν;
(συνεχίζεται)

BAS_4

ΥΓ- «…Ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται, οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν, οὐ χαίρει τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ· πάντα στέγει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει. Ἡ άγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει·…» από προς Κορινθίους Α’ του Αποστόλου Παύλου. Ακούστε το και οπτικοακουστικά :

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…