ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ; ΠΩΣ ΓΕΓΕΝ ΤΟΥΤΟ;

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 7 Φεβ 2022 - 21:45

Ο όρος «ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ» ξεκινά από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, άρα είναι όρος που τέθηκε με ορθόδοξα κριτήρια, επομένως μόνον ορθόδοξα μπορεί να σχολιάζεται. Συγκεκριμένα είχε πει ο Πατροκοσμάς : «Θάρθει πρώτα ένα ψευτορωμέηκο· να μη το πιστέψετε· θα φύγη πίσω». (Εδώ σημειώνω ότι τις προφητείες του Πατροκοσμά συγκέντρωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης. Τιμή λοιπόν στον μακαριστό, που λειτούργησε με Θεία Πρόνοια!)

Ποιά είναι τα ορθόδοξα κριτήρια; Ὁ Θεὸς λέει στὸν Νόμο: «Θὰ σᾶς δώσω ἄρχοντας σύμφωνα μὲ τὶς καρδιές σας». Όπως εξηγεί μεταξύ άλλων ο Ἁγ.Ἀναστάσιος Σιναΐτης, Επίσκοπος Ἀντιοχείας, γίνεται ώστε να βλέπουμε τα χάλια μας ζωντανά, αφού τις περισσότερες φορές ούτε στον καθρέφτη δεν αντέχουμε να κοιταχτούμε και να τα διαπιστώσουμε. «Γι’ αὐτὸ λοιπόν, ἂν ποτὲ δὴς κάποιον ἀνάξιο καὶ πονηρὸ βασιλέα ἡ ἄρχοντα ἡ Ἐπίσκοπο, μὴν ἀπορήσης, μήτε νὰ κατηγορήσης τὴν πρόνοια τοῦ Θεοῦ. Ἀλλὰ μᾶλλον μάθε ἀπ’ αὐτὸ καὶ πίστευε ὅτι παραδιδόμεθα σὲ τέτοιους τυράννους ἐξ αἰτίας τῶν ἀνομιῶν μας, κι ὅμως πάλι δὲν ἀφήνουμε τὰ κακά μας ἔργα».
Αν κάποιος “ελληνιστής” διαφωνεί με την ορθόδοξη οπτική, ας ανατρέξει στον Ισοκράτη, που λέει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια : «Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν» (το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν).

ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ.
ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ;

Τελικά όλοι θέλουν να διορθώσουν τον κόσμο αλλά ελάχιστοι τον εαυτό τους!

Σύμφωνα λοιπόν με τα ορθόδοξα κριτήρια (αλλά και τα αρχαιοελληνικά) βλέπεις γύρω σου τις αλεξοκουλιές και πρέπει να σε πιάνουν τα κλάματα λέγοντας : “μα τόσο σκ@τά είμαι;”

Πάλι με τα ορθόδοξα κριτήρια, απαγορεύεται να κρίνεις τους άλλους διότι η κρίσις ανήκει μόνον στον Χριστόν άρα “κλέβεις” από τον Χριστόν δικαιώματα και μπαίνεις σε μπελάδες. Απλά βλέπεις τα χάλια των άλλων και τα αποδίδεις στον εαυτό σου. Αυτά διδάσκουν οι άγιοι και οι Πατέρες της Ορθοδοξίας. Εκεί οφείλει τον χαρακτηρισμό του “ο με συγχωρείτε” Όσ.Ιάκωβος Τσαλίκης.

Για να λες λοιπόν ότι φεύγει το ψευτορωμέηκο, σημαίνει ότι νοιώθεις να βελτιώνεσαι. Αλλά κι αυτό πως το κρίνεις; Μόνος σου;

Αντίθετα καταγγέλοντας τους υψηλά ισταμένους άρχοντες κι όλους τους υπευθύνους για την κατάντια του έθνους χωρίς στην ζωή μας να διαφοροποιούμαστε καθόλου από όλους αυτούς, διαιωνίζουμε το ψευτορωμέηκο! Όπως ζούνε αυτοί, ζούμε και μεις, στην ίδια συχνότητα, αδιάφοροι για τα πνευματικά και δοσμένοι στην ύλη και στον αιώνα τούτον.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Μας αξίζουν ακόμη χειρότερα ως έθνος για την πώρωση και αμετανοησία μας αλλά οι προσευχές των Αγίων μας κρατάνε ακόμη και έχουν λιγοστεύσει να πάθουμε αυτά που αξίζουμε.

Η εσωτερική αταξία φέρνει και την εξωτερική αταξία.

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ είναι αυτή που ορίζει το μέλλον μας προσωπικά και Εθνικά.
Να ασχοληθούμε και μεριμνήσουμε για το θέλημα Του Θεού στην ζωή μας και να αφήσουμε Τον Θεό να μεριμνήσει για τα προβλήματά μας.

ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ!
ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Αν κάποιοι δεν συμμερίζονται αυτήν την άποψη των Πατέρων και των Αγίων μας (που μεταφέρουν την Αλήθεια του Ύψιστου), ας καταφύγουν στον Βούδα ή στον Αλλάχ να τους λύσει το πρόβλημα!
Ο Οδυσσέας Ελύτης είχε πει : «κάτεχε ότι μονάχα εκείνος, που παλεύει το σκοτάδι μέσα του, θάχει μεθαύριο μερτικό δικό του στον Ήλιο».

Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι οι προφητείες είναι επισημάνσεις του Χριστού ότι παραστρατήσαμε. Θεωρώ δε απαράδεκτες αναφορές σε προφητείες αν δεν συνοδεύονται από οδηγίες ορθοδρόμησης, αφού αυτή η προς Χριστόν ορθοδρόμηση είναι η ζητούμενη κι όχι το πως θα μας “αναγκάσει” ο Χριστός να διορθωθούμε, δεδομένου ότι μόνοι μας δεν το επιχειρούμε.

Εκεί εστιαζω στα άρθρα εδώ την Τρικλοποδιά περί Πόλης κι Αναλαμπής. Παντού θέτω το θέμα Μετάνοιας, που θα σκοτώσει το ατομικό ψευτορωμέηκο του καθενός. Επειδή όμως ελάχιστοι βελτιώνονται ήδη παραχωρεί ο Κύριος δικαιώματα στον διάβολο να ταλαιπωρηθούμε πολύ. Τις δοκιμασίες δεν τις δίνει ο Χριστός αλλά εμείς τις επιτρέπουμε με την αποστασία μας κι ο διάολος κάνει τρελλή χαρά. Παρά την πικρία που δίνουμε στον Χριστό, Εκείνος ελέγχει την ποσότητα της ταλαιπωρίας που υφιστάμεθα, ώστε να την αντέχουμε. Πάλι καλά…

Εμείς ανοίγουμε την κάνουλα των ταλαιπωριών με τον ψευτορωμεηκισμό μας και συνεπώς ο καθένας έχει διαφορετική ταλαιπωρία από τον πλαϊνό του, χάριν της Θείας Προνοίας. Είναι αυτό που μου είπε ο γέροντας σε παλιό άρθρο : “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις τους άλλους στον κατακλυσμό και συ πλάι τους απλά να πιτσιλίζεσαι;” (BAS_4 : Ο γέροντας, μου είπε) Τι θαύμα!

Είναι τελικά αίσχυστη ντροπή μας να πρέπει να “φάμε πολύ ξύλο” για να στρώσουμε. Να πρέπει να κολλήσει το στομάχι μας από την πείνα και να “ψοφήσουμε” στις κακουχίες για να βάλουμε μυαλό. ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ…

Προσθέτω κάτι ακόμα, αντιγράφοντας από τον μακαριστό ιεροκήρυκα Δημήτριο Παναγόπουλο :
«Καίγεται το σπίτι σου… Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αριθμό 199. Και εσύ παίρνεις τους δύο πρώτους αριθμούς, το 19 και δεν παίρνεις και τον τρίτο αριθμό, το 9… τί θα γίνει;

Θέλεις να πάρεις το πρώτο βοηθειών και παίρνεις το 16 και όχι το 166… τί θα γίνει;

Θέλεις να πάρεις την αστυνομία και παίρνεις το 99 και όχι το 100… τί θα γίνει;

Έτσι θα σκεφτείς στο θέμα των εντολών και μη πλανάσαι και μη πλανώμαι. Ότι κάνω τα πολλά και δεν πειράζει που δεν κάνω το λίγο.
Έδωσε ο Θεός δέκα εντολές στην Παλαιά Διαθήκη.

Κάνω τις 9. Η μία που δεν κάνω, δεν θα με κολάσει; Θα με κολάσει. Λέει ο Ιάκωβος: «όστις γαρ όλον τον νόμον τηρήση, πταίση δε εν ενί, γέγονε πάντων ένοχος» (Ιακ.β’10). Εκείνος δηλ. που θα τηρήσει όλο το Νόμο και θα παραβεί μια εντολή, γίνεται ένοχος παραβάσεως όλων των εντολών.

Εδώ μια χάντρα από ένα κομπολόϊ να κοπεί, χάνονται όλες οι χάντρες. Έτσι και εμείς, αν πέφτουμε έστω και σε ένα παράπτωμα, δεν είμαστε ακόμα αρεστοί στα μάτια του Θεού.

Δεν είμαι κλέφτης, αλλά είμαι πόρνος…

Δεν είμαι πόρνος, αλλά είμαι βλάσφημος…

Δεν είμαι βλάσφημος, αλλά είμαι λωποδύτης… είμαι χαρτοπαίχτης…

Τί βγαίνει από αυτό; Πάσαν τη δικαιοσύνη ποιήσατε…

Γι’ αυτό προσέξτε τις λεπτομέρειες, που κάνει νερά η βαρκούλα σας.

Και εφόσον κάνει νερά στην πλώρη, μη μου μιλάτε για την πρύμνη ότι στέκεται καλά. Θα βυθιστείτε από εκεί που δεν περιμένετε…»
(https://ethnegersis.blogspot.com/2022/02/blog-post_659.html )

Εδώ προσθέτω για κάποιους-κάποιους : Συνουσιάζεσαι λες χάριν της “αγάπης”. Για ποιά αγάπη μιλάς; Ίδια με αυτή που δείχνει το γκρηκ καμάκι; Άλλη αυτή η “αγάπη” κι άλλη η Αγάπη του Χριστού, που είναι θυσιαστική. Έτσι χωρίς ντροπή τις εξομοιώνει και το ιερατείο και καταλήγει την δήθεν αγάπη θάνατο. Χωρίς θυσία η αγάπη είναι κ@υραδοέρωτας, που όλοι με πόνο ομολογούν ότι έχει ημερομηνία λήξης και πολλές φορές πληγές, όπως όλα όσα δεν έχουν Χριστό. Ποιά ήταν η θυσία που ζήτησε ο Χριστός; Να σου δώσει την Ευλογία Του και συ το αρνείσαι ενώ με την ευλογία Του θα έπαιρνες πολλαπλάσια από όσα νόμιζες… Τι ντροπή; να το ψευτορωμέηκο! άρνηση του Χριστού, όπως την αρνήθηκε η Πόλη το 1453 κι έτρεχε στα πόδια του διαβολο-πάπα…. Τι; άσχετο; Τι λέτε καλέ, αυτό είναι το ψευτορωμέηκο, ας το διώξουμε από την καθημερινότητά μας για να σωθούμε! Αλλιώς οι δοκιμασίες θα συνεχίζουν μέχρι να το αντιληφθούμε. Τι δοκιμασίες; Δυσκολίες, αρρώστιες ακόμα και θάνατοι γύρω μας. Ακόμα δεν το πήραμε χαμπάρι;

Στο μεταξύ κλάψτε λίγο με τις τιμές καυσίμων >

Μια ερώτηση προς τον Μαγιορκίνη (www.triklopodia.gr/γ-μαγιορκίνης-θα-έχουμε-μια-νέα-μετάλ/ ) :
“Ποιά καφετζού το το είπε; αυτή που πήγαινε ο Σαρηγιάννης με τους 20.000 νεκρούς;”
Φταίω να του αφιερώσω το “πήγα σε μάγισσες, πήγα σε χαρτορρίχτρες”;

BAS_4

ΥΓ- Περδίκι μετά την 4η δόση. Να δούμε όταν περάσει η επίρρεια της κόκας… >
https://www.brighteon.com/f09eb9c4-c4a3-44d7-8f17-35c8d8c1b777

Ωραία τοπία με μουσικούλα >
https://www.brighteon.com/ed3a2a21-ef88-4446-af9a-7984a8614761

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr