ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΤΙ ΑΡΕΙΟΣ, ΤΙ ΛΙΝΟΣ; (Lemi boucallion che lina pania)

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 13 Δεκ 2021 - 21:30
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Πιθανόν να παραξενευτείτε από τον τίτλο αλλά υπομονή μέχρι το τέλος.

Ο Άρειος, ο πρώτος μεγάλος αιρετικός του Χριστιανισμού, ήταν πρωτοπρεσβύτερος της Χριστιανικής Εκκλησίας Αλεξάνδρειας, αρίστου ήθους και ζούσε άμεμπτα κι ασκητικά. Παρά την τεράστια ζημιά, που προκάλεσε στην Εκκλησία του Χριστού, κανείς δεν αμφισβήτησε όσα προανέφερα. Ποιό ήταν το πρόβλημά του, όπως αντίστοιχα κι άλλων αιρεσιαρχών του Χριστιανισμού;

Το πρόβλημά του ήταν ότι εξέφρασε την γνώμη του περί της προέλευσης του Χριστού, ότι ήταν κατασκευασμένος από τον Θεό Πατέρα και όχι γεννημένος από τον Πατέρα. Αυτή την γνώμη του αποκρούει η διατύπωση του Συμβόλου της Πίστεως περί Χριστού «γεννηθέντα, ου ποιηθέντα»
(σημ. Αν έγραφε αυτό το Μαντείο των Δελφών δεν θα έβαζε κόμμα πουθενά και θα τσακωνόμασταν μέχρι σήμερα αν ήταν “άρσενου, θήλυ” ή “άρσεν, ου θήλυ”).

Προσωπικά ποτέ μου δεν μπόρεσα να κατανοήσω τη διάθεση πολλών να θεολογήσουν. Κατ’αρχάς θεολογικά “απαγορεύεται”, εκτός κι αν στα πει το Άγιον Πνεύμα, το Ίδιο ή μέσω Αγίου. Όπως ας πούμε τα έγραφε ο Άγιος Ιωάννης, ο Χρυσόστομος, τον οποίον είδαν να τα ψυθιρίζει στο αυτί του ο Απόστολος Παύλος. Άλλωστε γι αυτό και διατηρείται ακόμα μέχρι σήμερα άφθαρτο το συγκεκριμένο αυτί του. Οπότε η γνώμη μου είναι “τι ασχολείσαι με αυτά; τι διαφορά θα έχει; ο Χριστός είναι Θεός, ό,τι θέλει κάνει, ασχολήσου με το πως θα προκόψεις στην Πίστη Του, αλλιώς χαμένος θα βγεις”.

Η “προσωπική” επαφή του Θεού με τον άνθρωπο είναι καταγεγραμμένη από αιώνων. Ας πούμε στην “φιλοξενία του Αβραάμ” ή στην παράδοση των Δέκα Εντολών από τον Λόγο του Θεού στον Μωυσή ή στις τόσες καταγεγραμμένες επαφές, όπως η συγκινητικότατη συνάντηση του οσίου γ.Εφραίμ Κατουνακιώτη με τον Χριστό >
https://www.brighteon.com/fd4dec29-b4d2-43f6-8f3e-43ab95b91905

Δεν γίνεται όμως σε οποιονδήποτε αυτό. Πρέπει “να δώσεις αίμα για να πάρεις Πνεύμα”, όπως λένε οι πατέρες της Εκκλησίας. Όταν λοιπόν ένας όσιος σαν τον γ.Σωφρώνιο του Essex, δείχνει πιάνοντας το ράσο του και λέει “αυτό το ράσο δεν το αλλάζω με τίποτα”, πρέπει να είσαι πολύ μα πολύ “λάλαξ” για να ζητάς παπάδες χωρίς ράσα.
Αυτό διάβασα ότι πρότεινε (σημερινά πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες) ο νεόκοπος πρωτοπρεσβύτερος Δημήτρης Λινός (Το Άγιον Πνεύμα παρίστατο;;;)

Τρία σχόλια περί της χειροτονίας του :
1 – Έλυσε τα ιατρικά θέματα ο π.Δημήτριος και είπε να λύσει και τα προβλήματα της Εκκλησίας;

2 – Καλά ΠΡΩΤΟπρεσβύτερος με τη μια; χάθηκε να χειροτονηθεί πρεσβύτερος και να του δοθεί το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου αργότερα, όταν θα έχει δοκιμαστεί; Αλήθεια, το πρωτοπρεσβύτερος περιλαμβάνει και το “πνευτατικός”; Με τι προσόντα κι εμπειρία; Ή ξεπληρώνει γραμμάτια ο αγαπουΛΙΝΟΣ μητροπολίτης Δημητριάδος. Να πάω κι εγώ τότε να γίνω χειρουργός, σαν τον π.Δημήτριο, με εμπειρία μαχαιριών κουζίνας και μπάρμπεκιου.

3 – Ήταν εξόχως προκλητικό να είναι ο μόνος με μάσκα ανάμεσα στους άλλους ΑΜΑΣΚΩΤΟΥΣ. Αν ξεκινάει την ιερατική καριέρα με ΦΟΒΟΝ ΙΟΥ COVID κι όχι ΦΟΒΟΝ ΥΙΟΥ ΘΕΟΥ, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Όταν μπαίνεις πρωτάρης σε ένα χώρο, σέβεσαι τα κρατούντα και δεν πρωτοπορείς πριν καν το καλημέρα. Ή αύριο θα μας πουν ότι ο νιόφερτος τους έδειξε το δρόμο, όταν θα φορέσει μάσκες στους λοιπούς και η Εκκλησία θα υποταχτεί στην επιστήμη;

Άραγε ο Χριστός και οι μαθητές Του φορούσαν μάσκα όταν τους πλησίαζαν λεπροί;
Πάντως ο Μέγας Βασίλειος, που είχε σπουδάσει και ιατρός, και ασκούσε ιατρική στην Βασιλειάδα, περιποιόταν τους λεπρούς ασθενείς του γλύφοντας τις πληγές τους. Πατέρα Βασίλειε, πρέσβευε υπέρ ημών!

Ο π.Δημήτριος Λινός προφανώς αγνοεί την πατερική ιατρική αλλά αγνοεί και τον “Αόρατο Πόλεμο” του οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου ή ακόμα τα περί λογισμών, που λεπτομερώς αναφέρει ο όσιος γ.Παίσιος. Έτσι λοιπόν του καρφώθηκε ο νεωτερισμός στη κράνα του, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ. Που να προλάβει να διαβάσει περί λογισμών, όταν τρέχει με τη σύζυγό του κ.Αθηνά Λινού στις συγκεντρώσεις του πλέον μπαταχτσίδικου κόμματος ΠΑΣΟΚ (ή ΚΙΝΑΛ ή ΕΛΙΑΣ ή δεν ξέρω πως αλλιώς).
ΖΗΤΩ Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ, ΚΑΤΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (δεν το λέω εγώ, αυτοί με τις πράξεις τους το δείχνουν).
Απλά θα τον παροτρύνω να διαβάσει το φριχτό τέλος του Αρείου γιατί ο Χριστός δεν μυκτηρίζεται!

Αλλά τι κάνει αυτός; Απλά αντιγράφει τους σημερινούς αρχιερείς, που ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Πως μεταφέρεται η Αλήθεια του Χριστού; Πολύ απλά, Εκείνος το είπε «7 Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν· 8 πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται. 9 ἢ τίς ἐστιν ἐξ ὑμῶν ἄνθρωπος, ὃν ἐὰν αἰτήσῃ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ἄρτον, μὴ λίθον ἐπιδώσει αὐτῷ;» (Ματθ.ζ’7-9 – Σεις ζητείτε από τον Θεόν τα πνευματικά και υλικά αγαθά, που σας χρειάζονται και θα σας δοθούν, γυρεύετε και θα βρήτε αυτό το καλόν που θέλετε. Κτυπάτε την θύραν της θείας αγάπης και θα ανοίξη διάπλατα προς χάριν σας. Διότι καθένας, που ζητεί με πίστιν από τον Θεόν, λαμβάνει το καλόν που ζητεί. Και εκείνος που γυρεύει, ευρίσκει και σε καθέναν που κτυπά την θύραν του Θεού, θα του ανοιχθή αυτή. Ποιός άνθρωπος από σας, που θα του ζητήση το παιδί του ψωμί, θα δώση εις αυτό πέτραν;)

Δεν μπορούν όμως να το κάνουν γιατί μάλλον αδυνατούν να προσευχηθούν, ώστε να τους έρθει η “πληροφορία”, όπως γνωρίζουν οι άξιοι μοναχοί αλλά όχι οι κοσμικοί επίσκοποι.
Όταν λοιπόν αγνοείς τις εντολές του Κυρίου δεν μπορεί να είσαι ούτε επίσκοπος ούτε πρωτοπρεσβύτερος ούτε καν διάκος.
Απλά επαναλαμβάνω το προχθεσινό ερώτημα προς τον π.Δημήτριο :
“ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣΚΟΥΛΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΑΝΤΑΚΙΑ;” Δεν είναι στη μόδα;
BAS_4 : b199 – ΕΔΩ Ο ΝΑΟΣ, ΕΚΕΙ Ο ΝΑΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΝΟΣ;

Αν οι σιωνιστές θέλουν να αλώσουν την Εκκλησία, τους συνιστώ να κάνουν παπαδιά την Αννίτα Πάνια, που σαν τηλεπερσόνα είναι 15 κατηγορίες πάνω από την κ.Αθηνά Λινού και γράφει καλύτερα στο “όφωνο” (μικρόφωνο), από την οποία θυμήθηκα το παλιό αστείο στα φραγκο-γκρήκλις “λαιμοί μπουκαλιών σε ΛΙΝΆ ΠΑΝΙΆ” (ο υπότιτλος) ταιριαστό για το “αλλούτερο” εκκλησιαστικό σημερινό κατάντημα.

BAS_4

ΥΓ- Ένα συγκινητικότατο video σχετικά με τις εκτρώσεις, που σας το συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ >
https://www.brighteon.com/87c216c5-8348-4667-87fd-2ea770eaa11d

και μετά μια ανάσα χαμόγελου >
https://www.brighteon.com/223890f9-d300-4b76-ba2a-e1e7d97efa96

https://www.brighteon.com/3e90161a-0063-4b77-a6ca-a8ab5737452f

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr