«Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε», όπως θα έλεγε και ο παππούς Μητσοτάκης, «ο Κυριάκος είναι ο επιλεγμένος του Χριστού να κυβερνά την Ελλάδα στην παρούσα φάση».
Θάχουν φρίξει οι περισσότεροι που το διάβασαν, αλλά θα το τεκμηριώσω θεολογικά, όπως συνηθίζω και τις προάλλες, που ούτε καν τόλμησαν να προσπαθήσουν να με ακυρώσουν θεολογικά για όσα τεκμηρίωσα παρά μόνον με άναρθρες κραυγές, εντελώς αθεολόγητες. Δεν το λέω με κομπασμό ότι είμαι θεολόγος αλλά με θλίψη για την κατάντια των περισσοτέρων (αυτό είναι το ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ), που μας έφτασε η φρικώδης σημερινή παιδεία. Υπάρχει όμως και χαρά γιατί όταν μιλάς τα λόγια του Χριστού, δεν μπορούν οι άλλοι να σε αποδομήσουν.
Κάποιοι θα έχουν ήδη αρχίσει να βρίζουν, δεν έχουν καν την υπομονή να διαβάσουν, γιατί νομίζουν ότι ξέρουν και κατανοούν τα πάντα. Και αυτό είναι ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ. Ας κάνουν όμως λίγο υπομονή να διαβάσουν όλο το κείμενο καΙ θα συμφωνήσουν ότι έχω δίκιο, γιατί δεν είναι δικά μου αλλά των Αγίων Πατέρων. Τότε θα καταλάβουν ότι το ψευτορωμέηκο δεν φεύγει με ψήφο αλλά ψόφο του εγωισμού μας.
- Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον Ιερό Χρυσόστομο :
«Επιτρέπει ο Θεός να τραντάζεται η γη, αλλά δεν την καταστρέφει, σείει δυνατά τα πάντα με το σεισμό, αλλά δεν τα κατεδαφίζει, για να μας οδηγήσει στην μετάνοια … Θα αφαιρέσω λοιπόν, λέει ο Θεός, για την ανομία σας από ανάμεσά σας κάθε ισχυρό άνδρα και δυνατή γυναίκα και κάθε άνθρωπο πολεμιστή και δικαστή και κάθε προφήτη και άνθρωπο συνετό.
Ψάχνουμε τώρα “ηγέτη με ούμπαλα”! Και γω τραγουδώ διασκευασμένο παιδικό τραγουδάκι για το δαχτυλίδι :
“ψάξε, ψάξε δεν θα τον βρεις,
τον ηγέτη που ζητάς δεν θα τον βρεις, δεν θα τον βρεις“.
Που να τον βρούμε βρε ταλαιπωρίδηδες, αφού ο Χριστός τους αφαίρεσε για τα χάλια μας! Ο Ιερός Χρυσόστομος το γράφει, τον αμφισβητούμε;
Μάλιστα ο Ιερός Πατήρ συμπληρώνει : «Θα επιτρέψω σε απατεώνες να εξουσιάσουν τους αμετανόητους», λέει ο Χριστός. Κατάλαβαμε τώρα γιατί μας κυβερνούν αυτοί; αφού αφαιρέθηκαν άρχοντες, σύμβουλοι, δικαστές και λοιποί, δεν υπάρχει τίποτε που να εμποδίζει το λαό να διασπασθεί και να δημιουργείται μεγάλη σύγχυση. Αντιλαβού;
- Ο Απόστολος των εθνών Παύλος, ο στυλοβάτης της Εκκλησίας έχει γράψει : «Πᾶσα ψυχὴ ἐξουσίαις ὑπερεχούσαις ὑποτασσέσθω. οὐ γάρ ἔστιν ἐξουσία εἰ μὴ ὑπὸ Θεοῦ· αἱ δὲ οὖσαι ἐξουσίαι ὑπὸ τοῦ Θεοῦ τεταγμέναι εἰσίν» [Ρωμ.ιγ’1 Καθε άνθρωπος, ας υποτάσσεται εις τας ανωτέρας εξουσίας της πολιτείας, τους άρχοντας δηλαδή, που είναι φορείς αυτής της εξουσίας, (εφ’ Οσον αι εντολαί των δεν αντίκεινται στο θέλημα του Θεού)· διότι δεν υπάρχει εξουσία μέσα εις την κοινωνίαν, που να μη απορρέη από τον Θεόν· οι άρχοντες, που ασκούν σήμερον τας εξουσίας, έχουν ταχθή από τον Θεόν (έστω και κατ’ ανοχήν)].
“Οι άρχοντες, που ασκούν σήμερον τας εξουσίας, έχουν ταχθή από τον Θεόν (έστω και κατ’ ανοχήν)“.
Καταλάβαμε λοιπόν τώρα γιατί έγραψα στον τίτλο ότι ο Κυριάκος είναι επιλογή του Χριστού;
Ο Χριστός σέβεται το αυτεξούσιό μας, μας λέει : “θέλετε να ανωμαλεύετε, πάρτε και τον αντίστοιχο ηγέτη! Να τον βλέπετε καθημερινά σαν καθρέφτη σας. Να μην λέτε όμως “μου φταίει ο ηγέτης” αλλά να αναρωτιέστε “αυτά είναι τα χάλια μας;”.
Όταν ο Χριστός έχοντας την θεϊκή ευγένεια να μας ρωτά «θέλεις ὑγιὴς γενέσθαι;» (Ιω.ε’6), μας σέβεται και μας δίνει αυτό που τραβάει η καρδιά μας : ανωμαλία ζητάμε, ανώμαλους ηγέτες δίνει! Γιατί να μας έδινε κάτι που δεν θέλουμε; Και στον Άσωτο Υιό, που ζήτησε και το (μελλοντικό) μερτικό της περιουσίας, του το έδωσε κι ας ήξερε ότι θα χανόταν (το υλικό, όχι το πνευματικό).
Όπως έγραψε ο Όσ.Εφραίμ ο Σύρος : «Λαός όπου δέν θέλει νά κυβερνηθή ύπό του Θεού, θά κυβερνηθή ύπό τυράννων, ύπό τού διαβόλου, ύπό τού άντιχρίστου»
Από την άλλη όμως, όπως πάλι στον Άσωτο Υιό, όταν μετανοήσουμε, τα αλλάζει όλα. Αν πούμε (με πράξεις όμως) “όχι Κύριε, δεν θέλουμε αυτή την ανωμαλία, Εσένα θέλουμε”. Τότε θα παραχωρήσει με άπειρη χαρά μία φιλόχριστη εξουσία.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΓΗ!
- Ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναϊτης γράφει :
“Όταν είχε γίνει βασιλεύς ο Φλάβιος Φωκάς ο τύραννος [αυτοκράτωρ του Βυζαντίου (602-610), περιβόητος για την σκληρότητα και ακολασία του] και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο [Βονόσος ή Βόνωσος: λογοθέτης (υπουργός) επί Φλαβίου Φωκά] τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολι, άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, σαν να δικαζόταν με τον Θεό και έλεγε με απλότητα: «Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;» Και τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, τού ήλθε φωνή εκ Θεού που έλεγε: «Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο»“
Πάλι ο Άγιος Αναστάσιος γράφει :
“Υπήρχε και κάποια άλλη πόλις στην περιοχή της Θηβαΐδος που ήταν γεμάτη παρανομία, της οποίας οι πολίτες διέπρατταν πολλά μιαρά και άτοπα πράγματα. Σ’ αυτήν λοιπόν κάποιος άνθρωπος του ιπποδρόμου διεφθαρμένος στο έπακρον απόκτησε ξαφνικά κάποια ψευδοκατάνυξι και πήγε και κουρεύτηκε μοναχός και ντύθηκε το μοναχικό σχήμα. Αλλ’ όμως καθόλου δεν σταμάτησε τις πονηρές πράξεις του. Συνέβη λοιπόν να πεθάνη ο Επίσκοπος της πόλεως αυτής. Τότε παρουσιάσθηκε σε κάποιον άγιο άνθρωπο άγγελος Κυρίου και του λέει: «Πήγαινε και προετοίμασε την πόλι, για να χειροτονήσουν Επίσκοπο τον πρώην άνθρωπο τού Ιπποδρόμου». Πήγε λοιπόν αυτός και έκανε ό,τι του παρηγγέλθη. Αφού λοιπόν χειροτονήθηκε ο προαναφερθείς πρώην η μάλλον έτι φαυλόβιος, άρχισε με τον νου του να φαντάζεται ότι κάτι είναι και να υψηλοφρονή. Τότε τού παρουσιάσθηκε άγγελος Κυρίου και τού λέει: «Γιατί υψηλοφρονείς, άθλιε; Σου λέω αλήθεια ότι δεν έγινες Επίσκοπος, επειδή ήσουν άξιος για ιερωσύνη, αλλά γιατί αυτής της πόλεως τέτοιος Επίσκοπος της άξιζε». Γι’ αυτό λοιπόν, αν ποτέ δης κάποιον ανάξιο και πονηρό βασιλέα η άρχοντα η Επίσκοπο, μην απορήσης, μήτε να κατηγορήσης την πρόνοια τού Θεού. Αλλά μάλλον μάθε απ’ αυτό και πίστευε ότι παραδιδόμεθα σε τέτοιους τυράννους εξ αιτίας των ανομιών μας, κι όμως πάλι δεν αφήνουμε τα κακά μας έργα.“
- Υπάρχουν λοιπόν δύο ψευτορωμέηκα : το εσωτερικό μας ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ (η διαστροφή του Ευαγγελίου, η ετεροδιδασκαλία) και το (καθρεπτιζόμενο του πρώτου) ψευτορωμέηκο. Οπότε τί γυρεύουμε; Να φύγει η απεικόνιση, όταν κρατάμε το πρωτότυπο ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ ενεργό; Πάμε καλά; Μαγικό καθρέφτη ζητάμε, να καθρεπτιστεί η κακιά μάγισσα και να δει ότι είναι κούκλα; Ούτε στο ΒΟΔΙLINE γίνονται αυτά!
- Η ασχήμια της ανωμαλίας δεν κρύβεται. Ο μόνος τρόπος να διορθωθεί είναι να αλλάξουμε το εσωτερικό μας μετανοώντας και έλκοντας το έλεος του Χριστού να μας δώσει αυτό που αξίζουμε, πάντοτε με γνώμονα την σωτηρία μας και προς Δόξαν Θεού!
Ως τότε η επιλογή του Χριστού για την Ελλάδα είναι Κούλης και ξερό ψωμί (κυριολεκτικά – μην πω και καθόλου ψωμί) και στο βάθος Κασσελάκης +++. Το αν φεύγει το ψευτορωμέηκο δεν σημαίνει ότι φεύγει και το ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ αλλά μπορεί να έρχεται το αυθεντικό pride ψευτορωμέηκο ή το ψευτορωμέηκο χ, ψ, ω. Από όλα έχει ο μπαχτσές.
Κάτσε τώρα και σκίζε τα διπλώματά της θύραθεν παιδείας σου και σκούζε ότι φεύγει το ψευτορωμέηκο είδωλο, αγνοώντας το πρωτότυπο ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ. Μόνο οι ειδωλολάτρες ασχολούνται με τα είδωλα. Αν δεν ανοίξεις Ευαγγέλιο, πώς θα ανοίξει η διάνοιά σου; Μόνο με λαερτικές παπάτζες δεν έχει προκοπή.
Όσο για τον ηγέτη μην ψάχνετε, ο Χριστός τον έχει έτοιμο στα “πιτς”, να τον παρουσιάσει όταν μετανοήσουμε. Ουαί! αν βασιζόταν στη γνώμη μας…
«χωρίς Εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν»






Σωστός! Καλή Αρχή μετανοίας για όλους μας ωστε α μην υπαρξει χ,ψ,ω Ψευτορωμαίικο και να ερθει το κακό λιγότερο!
Άτσα, νουδούλης ο ΒΑΣ. Αποκαλύφτηκε
Κι αφού είναι θέλημα Θεού να έχουμε προθυπουργο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ας κάτσουμε στα αυγά μας και να υπομένουμε με προσμονή ποτέ θα τελειώσει ο κανόνας μας..
Τι λες βρε αθεολογητε Θεολογε, από ποιο ίδρυμα το σκάσες βρε άτιμο γιατί να σε άφησαν το βλέπω δύσκολο, που αντί να πεις κάντε ότι μπορείτε να ρίξετε τον τυρανο πέστε στα γόνατα να δείξει έλεος ο Θεός λες τέτοιοι που είστε τέτοια σας χρειάζονται και καθησε να τα λούστηκε…. Βολικη για τον Μητσοτάκη η άποψη σου ρε Bas μπας κι είσαι κάνας βαλτός της CIA … Λέω εγώ τώρα.
@Θοδωρής ακαρνεθς
Επειδή γράφεις μονίμως ακατάσχετα αρλούμπες είπα να μην απαντήσω. Αλλά επειδή ξεπερνάς τα όρια και θεωρείς αυτά που γράφω απόψεις μου, ενώ δηλώνω ποιοί άγιοι τα είπαν, απλά κατάλαβε ότι δρας σαν μουσλίμι και όχι σαν ορθόδοξος. Καλώ λοιπόν τους αγίους που βρίζεις να σε συνεφέρουν παιδευτικά και σου εύχομαι “σάλτα και @@” στο γκέη παρέηντ, που εξαγνίσατε. Για εκεί είσαι. Όσο για την αλλαγή, αφού δεν καταλαβαίνεις τι είναι μετάνοια, κάτσε με τους υπόλοιπους του δημΙοκρατικού συστήματος να ξεψειριάζεστε. ΡΕ ΣΥ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΒΛΑΚΑΣ.
Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;…ο ευσεβης Βασιλεας μπορει να κανει την αλλαγη σε Βυζαντιο και παλι,παραδειγμα ο Πουτιν ευσεβης ,με σιδερενεια θεληση εκανε τη Ρωσια Και παλι μεγαλη με υπομονη και προσευχη,εχετε την εντυπωση πως ο Ρωσικος λαος θα μπορουσε με δικητου θεληση μετανοια να κανει οτιδηποτε?στο υπαρχων περιβαλον και ευσεβης να εισαι στο δυτικο κοσμο δεν μπορεις να κανεις κατι περα απο τις οδηγιες των υποχθωνιων,ο Τραμπ ειναι το καλυτερο παραδειγμα ,μετα τον Κενεντι,το οτι μας εδωσε Κουλι κτλ ειναι για να μην μας πνιξουν εξ ιδιοων αιματι παραδειγμα Συρια Ιρακ Γιουγκοσλαβια Ουκρανια,ζωντανο παραδειγμα το τι μπορει να κανει ενας ηγετης φυτευτος στη χωρα και το λαο της ,αληθεια η Ουκρανια τι κερδισε και οι Ουκρανοι απο τη μη ουδετεροτητα,οι Ελβετοι ειναι ηλιθιοι?τωρα παρτε Σουηδια Φιλανδια,Ρουμανια και Πωλωνια,τι θα κερδισουν απο την χωρις λογω επιθετικης πολιτικης?,η Ιεραρχια αραγες ο Βαθρολο με την αντικανονικη αυτονομηση της ουνιτικης εκκλησιας με διαιρεση και προωθηση ουσιαστικα του εμφυλιου περι αυτου προκειτε ορθοδοξοι ανατολης με ουνιτες δυσης ναζι που υποστηριξαν τον Χιτλερ οπως ο παπας εξου και τα δηθεν περιστερια στην πλατεια αγιου μαρκου που τα εφαγαν τα κορακια συμβολο ειρηνη θανατος,με το ισραηλ εινσι ενταξει προδωσανε τον λαο τους οι ηγετες κανωντας ανοητη εγκληματικη ενεργεια οπως ο ζελε με τους ρωσωφωνους,νομιζεις ειναι τυχαιο πως αν αναστηθει ο βατατζης θα εχει τον αρχαγγεο Μιχαηλ και ισως τον Φυλακα αγγελο του προστασια?θαυμα που υπαρχει ακομη το ψευτορωμεικο,θαυμα η ανασταση του θα ειναι παρεμβαση θεικη μετα την μπορα την δαιμονικη,η μετανοια κι αυτη οταν ερχετε η σαπιλα στο φως γινετε ποιο ευκολη διαλεγεις στρατοπεδο με την αρετη η την κακια ανωμαλια ,πολιτικα και πνευματικα αυτο ισχυει σε ολο τον πλανητη με τον δυτικο νεοταξικο συνασπισμο να πηρε ξεκαθαρα το μερος του μηστυριο της ανομιας,οσοι συντασονται απεναντι ειναι με το φως εντος κι εκτος του δυτικου και ανατολικου κοσμο με τον Πουτιν μπροστα το χερι του θεου το σκευος…αξιος.η αδυναμια μας εναι σωτηρια αρκει να κρατησουμε ουδετεροτητα σε ενα κοσμο που καταρεει οικονομικα δολαριο.ευρω και οδευει σε πυρηνικο πολεμο τοσο οσο ηολοκληρωτικο,μεχρι να δουμε σωρηρια ανωθεν γιατι πτερνησε ο οφης την ορθοδοξη Ελληνικη εκκλησια και περιμενει σωτηρια ανωθεν κανενας δε μπορει να κανει ανθρωπινος κατι βλεπε Τραμπ,ο Πουτιν ειναι απο το Θεο να τους σταματησει εκτος κιαν επαναστατησουν οι λαοι ,μετα τα εμβολια τους πανε πυρηνικα,οι πλακες της Τζωρζια ειναι δαιμονισμενοι Καρλσον,οι κασελακηδες μας ετοιμαζουν κασελα η αλιως φερετρα,το φερετρα αραγες τι θα βρει ναθαψει στταχτη?και ποις θα θαβει θα υπαρχει ζωντανος ανθρωπος; πρεπει στην υπερδυναμη που λεγεται Αμερικη να γινει ανατροπη απο ποιον ομως,ποιος κυβερναει επιτελους το τρελοκομειο Που λεγεται Αμερικη?
Για πες στον κόσμο ρε Μπαζ πως γίνεται να παραθέτεις ως επιχειρήματα εδάφια της Αγίας γραφής και από την άλλη να βρίζεις όποιον σε κρίνει αρνητικά και μάλιστα αισχρά όπως παραθέτεις “σαλτα και @@……. στο γκαιη παρεηντ…” και πιο πριν καλείς τους Άγιους που βρίζω!!!! Να με τιμωρησουν παιδεύτικα (δηλαδή να μου στείλουν καμία αρρώστια η να πάθω ότι άλλο κακό δηλαδή εύχεσαι καταρωμένος κατά αναγνώστη!! Ο Απόστολος είπε να μην καταρωμαστε σωστά? )… Βρε Μπαζ αυτά σου διδάσκουν τα Άγιογραφικά που διαβάζεις? Έχεις σοβαρό πρόβλημα , τράβα να σου διαβάσουν καμία ευχή εξορκισμού φίλε μου, αν και αμφιβάλω για το εάν είσαι χριστιανός πόσο μαλλον Ορθόδοξος…. Οπότε σου προτείνω να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία και στο λέω με αγάπη χωρίς ίχνος σκωπτικου χαρακτήρα, γιατί όλοι το βλέπουν τι σου συμβαίνει… τι να πω κρίμα για την τρικλοποδια να δινει βήμα σε ανθρώπους καλύπτομενοι υπό ανωνυμία να βρίζουν τους αναγνώστες τους.. Κρίμα κρίμα.
Καλὸν εἶναι ,ὄταν λέμε πὼς πρέπει νὰ ψοφήσῃ ὁ έγωϊσμός μας, νὰ ξεκινᾶμε ἀπὸ τὸν δικό μας ἐγωϊσμό.