ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Big Brother στην Αγία Νάπα: Ο Δήμος θα τοποθετήσει κάμερες σε όλους τους δημόσιους χώρους (Βίντεο)

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 12 Σεπ 2019 - 15:15
Loading...

Ο Δήμος Αγίας Νάπας στην Κύπρο, πήρε την απόφαση να τοποθετήσει κάμερες σε όλους τους δημόσιους χώρους.
Του Γιώργου Φαρμάκη
Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το καλοκαίρι του 2020. Στην Αγία Νάπα κάθε χρόνο γίνονται έκτροπα, αφού έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά βίας από μεθυσμένους τουρίστες και όχι μόνο. Πολλοί θεωρούν την περιοχή την πιο απελευθερωμένη στην Μεσόγειο.

Άνδρες και γυναίκες πολλές φορές έρχονται σε επαφή Δημόσια, ενώ δεν είναι λίγες οι κοπέλες που κυκλοφορούν μόνο με τα απολύτως απαραίτητα.Οι κάτοικοι της πόλης είναι δυσαρεστημένοι, ενώ τα κυπριακά ΜΜΕ πολλές φορές έχουν αναφερθεί στα «πικάντικα» στέκια της πόλης.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό ρεπορτάζ:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, βρέθηκε το κονδύλι για την εγκατάσταση καμερών (κλειστού κυκλώματος) σε όλους τους δημόσιους χώρους. Η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, συμφώνησε με το μέτρο που πρότεινε ο Δήμος.

Οι διάφορες καταστάσεις που έφεραν πολλές φορές σε αμηχανία πολίτες και αρχές, σύντομα θα εξαφανιστούν. Το ζήτημα που προκύπτει έχει να κάνει με την ιδιωτικότητα των ανθρώπων. Άλλωστε αν οι αρχές ήθελαν να βάλουν τέλος στην ανομία, θα το είχαν κάνει εδώ και χρόνια χωρίς την συνδρομή των καμερών.

Καμία ομάδα πολιτών δεν μπορεί να επιβληθεί επάνω στις αρχές του όποιου Κράτους. Συνεπώς, κάτι άλλο συμβαίνει στην περίπτωση που εξετάζουμε. Στην Ελλάδα υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις. Λέτε να τοποθετηθούν κάμερες; Έχουν τοποθετηθεί ήδη αλλά τις ονομάζουμε κάμερες κυκλοφορίας. Δεν μας είπε κανείς όμως, αν αυτές οι κάμερες έχουν περιφερειακή κάλυψη ή όχι.

Πηγή εικόνας:pexels

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter