• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg> Έρχεται ο πιο βαρύς Χειμώνας για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά- Απαιτούνται άμεσα 100 δισ. ευρώ για την ενέργεια

5 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
Bloomberg> Έρχεται ο πιο βαρύς Χειμώνας για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά- Απαιτούνται άμεσα 100 δισ. ευρώ για την ενέργεια
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τα 10 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί μέχρι τωρα είναι ψίχουλα…

Η τεράστια αύξηση του κόστους της Ευρώπης για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα απειλεί την Γηραιά Ήπειρο με έναν κρύο, ακριβό χειμώνα, καθώς οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τους πολίτες τους δεν φαίνεται πως είναι ικανές να υπερκεράσουν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η κρίση.

Ήδη, μία χούφτα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έχουν δεσμεύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ (11,6 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι τώρα σε επιδοτήσεις και για άλλη βοήθεια για τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν τις πρωτοφανείς αυξήσεις κόστους ενέργειας. Ωστόσο, αυτό το ποσό είναι ελάχιστο μπροστά στα 100 δισ. ευρώ σε επιπλέον λογαριασμούς ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το χειμώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και αναλυτών.

Θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη κυβερνητική παρέμβαση -και πιθανώς ήπιες κλιματικές θερμοκρασίες- προκειμένου τα νοικοκυριά σε όλη την ήπειρο να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς ενέργειας που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις αρκετές εκατοντάδες ευρώ ανά νοικοκυριό. Οι πολίτες της ΕΕ «δεν μπορούν να καλύψουν το ενεργειακό τους κόστος με αποτέλεσμα την άμεση αύξηση της φτώχειας», ανέφεραν οι Έλληνες υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος σε επιστολή τους στις 2 Οκτωβρίου στον επικεφαλής οικονομικών της ευρωζώνης. «Το επιπλέον κόστος ενέργειας που θα υποστούν οι καταναλωτές είναι πιθανό να φτάσει τα 100 δισ. ευρώ».

Η Simone Tagliapietra, ανώτερη συνεργάτιδα στο think-tank Bruegel στις Βρυξέλλες, που επικεντρώνεται στην ενεργειακή πολιτική, ανέφερε επίσης ότι η συνολική αύξηση του καταναλωτικού κόστους σε ολόκληρη την ΕΕ πιθανά να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος.

Με το χειμώνα μπροστά, η Ευρώπη αναταράσσεται ήδη από τις τιμές ρεκόρ φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλούνται από τις περιορισμένες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, την έλλειψη αποθηκευτικών χώρων και τη σφιχτή δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης καθώς η οικονομιά αναπτύσσεται μετά την εξαντλητική περίοδο της πανδημίας. «Αυτές οι τιμές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάκαμψη της Ευρώπης», δήλωσε η Tagliapietra.

Οι πολιτικοί ηγέτες γνωρίζουν απόλυτα τον αντίκτυπο που έχει η ενεργειακή κρίση στους πολίτες τους.

– Στη Γαλλία, η κυβέρνηση του Προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν παρέχει επιδοτήσεις «ενεργειακού ελέγχου» αξίας 580 εκατομμυρίων ευρώ στα φτωχότερα νοικοκυριά, πέρα ​​από το ανώτατο όριο τιμών αερίου που θα κοστίσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

– Η Ιταλία δημιούργησε ένα πακέτο άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αν και οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος εξακολουθούν να αυξάνονται περίπου κατά 30% από αυτόν τον μήνα.

– Η Ισπανία διοχετεύει περίπου 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φόρους στις εταιρείες ενέργειας στους καταναλωτές.

– Στο Βέλγιο, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Creg ανέφερε πρόσφατα ότι οι συνδυασμένοι ετήσιοι λογαριασμοί φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, από τον περασμένο μήνα, αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 700 ευρώ ανά νοικοκυριό.

– Το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν είναι πλέον μέλος της ΕΕ, ανακοίνωσε μέτρα 500 εκατομμυρίων λιρών (680 εκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει τα φτωχότερα νοικοκυριά. Ωστόσο, το ανώτατο όριο τιμών λογαριασμού ενέργειας της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% σε περίπου 1.660 λίρες ετησίως, σύμφωνα με τους αναλυτές της Cornwall Insight Ltd.

Την επόμενη εβδομάδα, η ΕΕ θα εκδώσει συστάσεις για περαιτέρω μέτρα που είναι διαθέσιμα στα κράτη μέλη, μια κίνηση που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει περισσότερες κυβερνήσεις να λάβουν έκτακτη υποστήριξη για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, πιστεύεται ότι απαιτούνται ακόμα περισσότερα βήματα γιατί, ακόμη και με την υποστήριξη που έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα, 70 εκατομμύρια έως 90 εκατομμύρια νοικοκυριά μπορεί να δυσκολευτούν να καλύψουν το ενεργειακό τους κόστος, σύμφωνα με τον Stefan Bouzarovski, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ που ειδικεύεται στην κατανάλωση ενέργειας.

«Ένα μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τον καιρό», δήλωσε η Angela Wilkinson, γενική γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας στο Λονδίνο. «Αν ο χειμώνας έρθει γρήγορα, η ανθεκτικότητα των νοικοκυριών να αντέξουν μεγάλες αλλαγές στις τιμές της ενέργειας είναι σχεδόν ανύπαρκτη σε ολόκληρη την Ευρώπη».

kourdistoportocali.com

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
2 ημέρες ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
4 ημέρες ago
Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές

by admin
5 ημέρες ago
Η Μεγάλη Επιστροφή των Μετρητών: Όταν οι «Πρωτοπόροι» της Ψηφιοποίησης Αλλάζουν Γνώμη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Μεγάλη Επιστροφή των Μετρητών: Όταν οι «Πρωτοπόροι» της Ψηφιοποίησης Αλλάζουν Γνώμη

by admin
1 εβδομάδα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Το Ισλάμ πεθαίνει, ο Χριστός ανασταίνεται – Έκρηξη Χριστιανισμού στο Ιράν, “50.000 τζαμιά έκλεισαν”

Το Ισλάμ πεθαίνει, ο Χριστός ανασταίνεται – Έκρηξη Χριστιανισμού στο Ιράν, “50.000 τζαμιά έκλεισαν”

8 ώρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: «Αδελφέ, φρόντισε τη σωτηρία σου». Η διαπόμπευση της αμαρτίας και το χαμένο ήθος της Ορθοδοξίας

Γεώργιος Αποστολάκης: «Αδελφέ, φρόντισε τη σωτηρία σου». Η διαπόμπευση της αμαρτίας και το χαμένο ήθος της Ορθοδοξίας

18 ώρες ago
Άνθρωποι που το μάτι σου δεν τους πιάνει: Από τον Νίκο και τον Βασίλη, στον Βασίλη Καρρά. Αγία Μαρία η Σκομπτσόβα

Άνθρωποι που το μάτι σου δεν τους πιάνει: Από τον Νίκο και τον Βασίλη, στον Βασίλη Καρρά. Αγία Μαρία η Σκομπτσόβα

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”

    Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Voice to skull «Φωνή στο Κρανίο». Η τεχνολογία που εξηγεί τις μπαλκονίτιδες;

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Το βρώμικο αναψυκτικό που σας σκοτώνει – 70 γραμμάρια ζάχαρη ανά μερίδα, “ισοδύναμο με 19 ντόνατς”

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • «ΓΙΑ ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ…»! Μήνυμα Μπόμπα από την Ειρήνη Μαρούπα! Άγριες Τάπες!

    17 shares
    Share 7 Tweet 4
  • ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΜΟΥΓΚΑ στα ΔΕΛΤΙΑ !! ΗΡΘΕ ο Νέος ΦΟΡΟΣ του ΑΕΡΑ που Αναπνέουμε

    28 shares
    Share 11 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr