• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

«Casus Belli» της Άγκυρας για τις Έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ -Επιχείρηση εκφοβισμού των πετρελαϊκών κολοσσών

10 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Με ένα νέο άτυπο casus belli επιχειρεί η Τουρκία να εκτροχιάσει το πρόγραμμα ερευνάς και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ, που δρομολογήθηκε το προηγούμενο διήμερο με την υπογραφή Συμβολαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας  με τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες Exxon Mobil, Eni,Total για την παραχώρηση των δικαιωμάτων των Οικοπέδων 6,8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βραδύ απειλεί τις ξένες εταιρίες ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» όταν  επιχειρήσουν να διεκδικήσουν ενεργειακά έργα στην Τουρκία, προειδοποιεί ότι θα πάρει «όλα τα αναγκαία μέτρα για την προάσπιση των τουρκικών και των τουρκοκυπριακών συμφερόντων» και προαναγγέλλει ότι κάθε συμφωνία που εχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία (σ.σ. ελληνοκυπριακή διοίκηση όπως αναφέρεται ) θα τεθεί υπό την έγκριση και των Τουρκοκυπρίων μετά την επίλυση του Κυπριακού.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα επιχειρεί με απειλές να «τρομάξει» τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες οι οποίες όμως αψηφώντας τις μέχρι τώρα απειλές ,επέλεξαν να συνεταιρισθούν με την Κυπριακή κυβέρνηση  για την εκμετάλλευση αυτών που διαφαίνονται ως τα μεγαλύτερά εντοπισμένα κοιτάσματα στην Μεσόγειο, που μαζί με τα ισραηλινά και αιγυπτιακά κοιτάσματα ,μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα γεωστρατηγικά ερωτήματα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ (No 105) αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση  αγνοώντας συνολικά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων   υπέγραψε συμβόλαια  ερευνάς και εξόρυξης  με ορισμένες εταιρίες υδρογονανθράκων  στις 5 και 6 Απριλίου.

Αυτό είναι ανησυχητικό καθώς είναι απαράδεκτο ότι οι Ελληνοκύπριοι  επιμένουν να δρουν σαν να είναι  οι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες  του Νησιού  και συνεχίζουν με μονομερείς ενέργειες ,σε μια περίοδο που θα έπρεπε να επιδεικνύουν  ισχυρή πολιτική βούληση για την εγκαθίδρυση  ενός νέου συνεταιρισμού  με τον τουρκοκυπριακό λαό

Συμφωνούμε απολύτως με τις επισημάνσεις του ΥΠΕΞ της ΤΔΒΚ και συμμεριζόμαστε απολύτως  τις δίκαιες ανησυχίες  της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Όπως και στο παρελθόν επισημαίνουμε τον προβληματικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων  που γίνονται  από πετρελαϊκές εταιρίες  σε θαλάσσιες  ζώνες  επί των οποίων και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα.

Περαιτέρω ένα σημαντικό τεμάχιο σε μια από τις σχετικές περιοχές, το ονομαζόμενο Οικόπεδο 6 εκτείνεται εντός  της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Οι ξένες εταιρίες δεν θα πρέπει ποτέ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να επιτραπεί να αναλάβουν την διενέργεια μη εξουσιοδοτημένων  ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων, σε περιοχές  των δικών μας θαλασσίων περιοχών ευθύνης

Οι Εταιρίες που συνεργάζονται με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση  στις  δικές της μονομερείς δραστηριότητες αγνοούν την βούληση  των Τουρκοκυπρίων, που αποτελούν τον έτερο συνιδιοκτήτη του νησιού. Η στάση τους αυτή (των εταιριών) θα ληφθεί υπόψη σε κάθε μελλοντική εμπλοκή τους σε ενεργειακά προτζεκτ στην Τουρκία

Επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι μετά από μια Λύση του Κυπριακού  οι πλευρές που θα συγκροτήσουν το νέο κράτος από κοινού θα επανεξετάσουν την εγκυρότητα  των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση στον τομέα της Ενέργειας.

Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά  επιθυμούν την λύση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων . Ο μόνος τρόπος  για αξιοποίηση  των φυσικών πόρων του νησιού  πριν από την επίλυση του προβλήματος ,είναι μέσω συμφωνιών για την κοινή εκμετάλλευση  των πόρων με την συναίνεση της τουρκοκυπριακής πλευράς  και την δίκαιη μοιρασιά των πιθανών εσόδων..

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας στην ελληνοκυπριακή πλευρά να λάβει υπόψη της τα αναφαίρετα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού,του μελλοντικού πολιτικού εταίρου της, στις φυσικές πήγες του νησιού  και να άρει κάθε μονομερή δραστηριότητα, που θα μπορούσε  να οδηγήσει σε  αποτυχία τις προσπάθειες για μια συνολική λύση.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επισημαίνουμε ότι η Τουρκία  θα συνεχίσει  να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μετρά  για να προστατεύσει  τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στην υφαλοκρηπίδα καθώς και τα δικαιώματα και τα συμφερόταν της ΤΔΒΚ».

N.M.

liberal.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί επανέρχεται τώρα το ενδεχόμενο προληπτικού χτυπήματος έναντι της Τουρκίας;
ΕΘΝΙΚΑ

Γιατί επανέρχεται τώρα το ενδεχόμενο προληπτικού χτυπήματος έναντι της Τουρκίας;

by admin
15 ώρες ago
Απίστευτη πρόκληση von der Leyen κατά της Ελλάδας: Τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ με τη μακεδονική τους ταυτότητα και γλώσσα
Slider

Απίστευτη πρόκληση von der Leyen κατά της Ελλάδας: Τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ με τη μακεδονική τους ταυτότητα και γλώσσα

by admin
2 ημέρες ago
Σενάρια πολέμου με «εργαλείο» την Ελλάδα;
ΕΘΝΙΚΑ

Σενάρια πολέμου με «εργαλείο» την Ελλάδα;

by admin
4 ημέρες ago
Κάτι μεγάλο θα συμβεί 27/10
Slider

Κάτι μεγάλο θα συμβεί 27/10

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Νίκος Λυγερός: «Εάν μας χτυπήσουν οι Τούρκοι να σημαδέψουν καλά!…»

Νίκος Λυγερός: «Εάν μας χτυπήσουν οι Τούρκοι να σημαδέψουν καλά!…»

Ο Κιλιτσντάρογλου προέτρεψε τον Ερντογάν να επιτεθεί στο Φαρμακονήσι

Ο Κιλιτσντάρογλου προέτρεψε τον Ερντογάν να επιτεθεί στο Φαρμακονήσι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr