ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Cherokee: η ιστορία ενός υπερήφανου Εθνους και η… ελληνική του γλώσσα

ΔΙΕΘΝΗ. - 5 Αυγ 2022 - 12:26
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ερευνα – μελέτη – συγγραφή: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Από τότε που ήμουν πολύ μικρός και θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα μία ανεξήγητη αγάπη για τους ινδιάνους. Μεγαλώνοντας, έμαθα για τις βασικές φυλές: Cherokee, Sioux, Apache κοκ. Τότε, ανεξήγητα επίσης, απέκτησα μία αγάπη για το Εθνος των Cherokee. Ηταν μία εποχή που δεν υπήρχε διαδίκτυο και ό,τι μαθαίναμε, τα μαθαίναμε από τα βιβλία και τα περιοδικά.

Μόλις πριν λίγα χρόνια, ασχολήθηκα πιο επισταμένα με τους Cherokee, προσπαθώντας να εξηγήσω την αγάπη μου γι’ αυτό το Εθνος. Τα όσα ανακάλυψα, από τη μία μου έδωσαν μία εξήγηση γι’ αυτή μου την αγάπη, αλλά από την άλλη με γέμισαν ερωτηματικά.

Θα ήθελα λοιπόν, όσα έμαθα γι’ αυτό το Εθνος των ιθαγενών των ΗΠΑ, να τα μοιραστώ μαζί σας…Η ιστορία των Cherokee

Οι Cherokee κατάγονται από ιθαγενείς που αρχικά κατοικούσαν στην περιοχή των νότιων Απαλαχίων Ορέων της Βόρειας Αμερικής, ξεκινώντας γύρω στο 8000 π.Χ. Ανήκουν στην ομάδα Ιρόκουα των ινδιάνικων φυλών της Βόρειας Αμερικής, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους Μοχόκ, Σενέκα, Καγιούγκα και Ονέιντα.

Η γλώσσα των Cherokee, αναπτύχθηκε σταδιακά και περίπου το 1.000πΧ υπήρχε μία ολοκληρωμένη γλώσσα.

Μέχρι το 1.000μΧ περίπου, το Εθνος των Cherokee ακολουθούσε την τυπική διαδικασία διαβίωσης, με κυνήγι, συλλογή καρπών και γενικώς τροφίμων όπως κολοκύθια, φασόλια και καλαμπόκι. Πρόσεχαν και περιποιούνταν τα χωριά τους και τα σπίτια τους.

Φιλοσοφία των Cherokee

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://balsamopsyxhs.gr/2022/08/05/cherokee-%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ae%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1/

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr