ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

DEBKA: Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ / Συρία, υποστηρίζοντας την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας επί του Γκόλαν.

ΔΙΕΘΝΗ. - 24 Μαρ 2019 - 23:00
Loading...

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ / Συρία, υποστηρίζοντας την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας επί του Γκόλαν Αποκλειστικό: Οι ΗΠΑ συνέχισαν να υποστηρίζουν τη στρατιωτική παρουσία της στην Αν. Συρία και το Ιράκ σε έξι βάσεις, δεδομένου ότι η συσσώρευση δηλώθηκε για πρώτη φορά από το DEBKAfile στις 9 Μαρτίου. Στις 20 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Tραμπ επιβεβαίωσε την απόφαση να εγκαταλείψει 400 αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία – 200 στα βόρεια και 200 ​​στο Al Tanf στα σύνορα της Ιορδανίας. (Δύο μέρες νωρίτερα, ο Γεν. Ιωσήφ Ντάνφορντ, Πρόεδρος των Γενικών Επιτελείων των

ΗΠΑ, αρνήθηκε μια έκθεση της Wall Street Journal ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να αφήσουν 1.000 στρατιώτες στη Συρία, ενώ ανώνυμες στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ μιλούσαν για 1.500 αμερικανούς στρατιώτες που θα παρέμεναν στη Βόρεια Συρία.

Οι στρατιωτικές πηγές και οι πηγές πληροφοριών του DEBKAfile έχουν διευθετήσει τις συγκρουόμενες εκθέσεις και μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι ΗΠΑ ενίσχυσαν ουσιαστικά τη στρατιωτική τους δύναμη και στις δύο χώρες και διανέμουν τη δύναμη μεταξύ έξι βάσεων:
Τρεις βρίσκονται στο Ιράκ. Για πρώτη φορά από τότε που η ISIS είχε νικήσει εκεί στις αρχές του 2016, οι Αμερικανοί ναυτικοί τοποθετήθηκαν σε βάση κοντά στην ιρακινή πόλη Ramadi, πρωτεύουσα της δυτικής κυβέρνησης του Anbar και 1110 χλμ. Από τη Βαγδάτη. (Βλ. Συνημμένο χάρτη.).

Ενισχύσεις έφθασαν επίσης στην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ K1 κοντά στο Kιρκούκ. Νωρίτερα φέτος, ο στρατός των ΗΠΑ μετέτρεψε αυτή την εγκατάσταση σε κύρια αποθήκη για την πρόσληψη αμερικανικών στρατευμάτων και εξοπλισμού που αποσύρθηκαν από τη Συρία. Από τότε που η απόσυρση έχει καταρρεύσει, η K1 έχει δημιουργηθεί για τον έλεγχο του βορείου τομέα των συνόρων Ιράκ-Συρίας από το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Η τρίτη βάση των ΗΠΑ που εδραιώθηκε στο Ιράκ αυτή την εβδομάδα ήταν η μεγάλη Ayn al-Asad Airbase (την οποία ο Πρόεδρος Tραμπ επισκέφθηκε τα τελευταία Χριστούγεννα).
Μια ματιά στον συνημμένο χάρτη αποκαλύπτει ότι χάρη στην πρόσφατα ενισχυμένη και ανεπτυγμένη δύναμη, οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ είναι σε θέση να παρέχουν στην αμερικανική δύναμη της Μέσης Ανατολής πλήρη έλεγχο στο κεντρικό, δυτικό και βόρειο Ιράκ.

Οι βάσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν στη Συρία αυτό το μήνα, βρίσκονται σε τρεις περιοχές:
Η νότια βάση Al Tanf, μόλις 24χλμ. Δυτικά της συνοριακής διασταύρωσης Συρίας-Ιορδανίας-Ιράκ, έχει ενισχυθεί με επιπλέον θαλάσσιες και δυνάμεις πυροβολικού.
Το Al Raqqa, το οχυρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έως την εκτόπισή του από τις κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ το 2017, είναι η δεύτερη βάση.
Και η τρίτη είναι η αμερικανική αεροπορική βάση στο Remelin, βορειοανατολικά του Hasakeh, του πολιτικού κέντρου των Κούρδων.

Οι έξι βάσεις είναι κομβικά σημεία ελέγχου των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από τα 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους μεταξύ του Ραμάτι στο κεντρικό Ιράκ και του Hasakeh στη βόρεια Συρία και στα νότια προς τον Al Tanf. Αυτή η σφήνα γης διαχωρίζεται στο κέντρο από τα σύνορα Ιράκ-Συρίας.
Η νέα στρατιωτική εξάσκηση των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ δίνει ουσία στη δήλωση του Προέδρου Tραμπ ότι έχει έρθει η στιγμή να αναγνωρίσουμε την ισραηλινή κυριαρχία πάνω από το Γκολάν. Πιο σημαντικό είναι το μεγάλο εμπόδιο για το σχέδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ της Τεχεράνης και του καθεστώτος Aσσαντ να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στη δημιουργία ιρανικής χερσαίας γέφυρας προς τη Μεσόγειο μετά την πρώτη εκ νέου έναρξη των συνόρων Ιράκ-Συρίας. Οι Ιρανοί, Σύροι και Ιρακινοί στρατηγοί άρχισαν να σχεδιάζουν αυτό το έργο όταν συναντήθηκαν στις 18 Μαρτίου στη Δαμασκό.

https://www.debka.com/us-boosts-forces-in-iraq-syria-backing-recognition-of-israeli-sovereignty-over-golan/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DEBKA : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter