ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

EASR: Αυτό είναι το ραντάρ επόμενη γενιάς του αμερικανικού Ναυτικού [pic,vid]

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 17 Ιούν 2019 - 13:00
Loading...

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίο της μάχης αυξάνονται με την πάροδο των ετών, με αποτέλεσμα οι ένοπλες δυνάμεις των ισχυρότερων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου να στρέφονται σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων ραντάρ που θα τους προσφέρουν πλεονεκτήματα σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Τα ραντάρ είναι η «ραχοκοκκαλιά» τέτοιου είδους ερευνητικών προγραμμάτων και γι’αυτό ήδη το Πολεμικό Ναυτικό και η εταιρεία Raytheon έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξή τους, με το πιο πρόσφατο ραντάρ EASR να κάνει την «εμφάνισή του».

Θυγατρική εταιρεία του «κολοσσού» Raytheon, ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκίνησε τις δοκιμές νέων ραντάρ επόμενης γενιάς για αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων, γνωστό και ως Enterprise Radar Surveillance Radar (EASR).

Επιπρόσθετα, παρέχει ταυτόχρονη προστασία σε συνθήκες ηλεκτρονικού, αντιαεροπορικού και ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς επίσης προσφέρει δυνατότητες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Συγκριτικά με τα ραντάρ που θα αντικαταστήσει, το EASR έχει αυξημένες επιδόσεις, μεγαλύτερη αξιοπιστία και βιωσιμότητα και χαμηλότερο κόστος.

Επίσης, το ραντάρ EASR χρησιμοποιεί και αξιοποιεί ,με μια διαφορετική και προσαρμοσμένη στις αποστολές που θα εκτελεί, διαμόρφωση, τα εξαιρετικά τεχνολογικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των συστημάτων αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας AN / SPY-6 (V), για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των αεροπλανοφόρων και των πλοίων αμφίβιων επιχειρήσεων:

Το EASR χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ισχύς και αποδοτικότητα, ευέλικτη αναλογία μεγέθους/βάρους, οικονομικό κόστος και προηγμένα λειτουργικά στοιχεία για την ανθεκτικότητα σε συνθήκες ηλεκτρονικού πολέμου και κυβερνοεπιθέσεις.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: Defence Blog

onalert.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter