ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

EKTAKTO Συνελήφθηκαν στο Λίβανο 2 Σύριοι μέλη της ISIS που σχεδίαζαν να επιτεθούν σε ελληνορθόδοξες εκκλησίες και να σκοτώσουν όλους τους πιστούς.

ΔΙΕΘΝΗ. - 17 Ιούν 2019 - 22:50
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Λιβάνου ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τη σύλληψη στο Ν Λιβάνου ενός Σύριου που είχε ασπαστεί την ιδεολογία της ISIS και ήθελε να διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά εκκλησιών και τόπων της σιίτικης λατρείας στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν των FSI, ο 20χρονος Z.M, που ζούσε στο Yater,στο Ν Λίβανο ήταν ακριβώς στη φάση προετοιμασίας του σχεδίου του κατά τη σύλληψή του. Κατά την ανάκρισή του αναγνώρισε ότι « μπήκε σ΄επαφή μ΄έναν κάποιον αριθμό προσώπων και συζήτησε με αυτά το ενδεχόμενο να ενεργεί για λογαριασμό της υπηρεσίας της οργάνωσης στο Λίβανο και κυρίως να μπει σε μια εκκλησία και να σκοτώσει όλους τους πιστούς« . Οι FSI αναφέρουν πως ο ύποπτος εμπνεύστηκε από τις επιθέσεις που οδηγήθηκαν στις 21 Απρίλη κατά των εκκλησιών και ξενοδοχείων στη Sri Lanka κι από το βίντεο που αποδόθηκε στον αρχηγό της ISIS τον Abou Bakr al-Baghdadi με το οποίο διεκδίκησε τις επιθέσεις.
Στη συνέχεια των επιθέσεων ο νεαρός έγραψε με aérosol στους τοίχους εισόδου του Yater « εγγόνι του Abou Bakr al-Baghdadi » και « Ισλαμικό Κράτος ».

Ο νεαρός συζήτησε με πολλούς το « ενδεχόμενο να πάρει για στόχο τις Husseiniyé (τόπους σιίτικης λατρείας) στα σιίτικα χωριά ».

Ο Z.M « είχε πρόσβαση σε sites τζιχαντιστικά σχετιζόμενα με την ISIS και σ΄εγχειρίδια για τη μέθοδο παρασκευής εκρηκτικών.Τα είχε μεταφορτώσει πάνω στο κινητό του με σκοπό να de se procurer τα απαραίτητα προϊόντα για να παρασκευάσει εκρηκτικά και να τα χρησιμοποιήσει κατά husseiniyé στο Ν Λίβανο », σύμφωνα με τους FSI. Στρατολόγησε τον S.B., έναν 29 χρονο Σύριο που ομοίως συνελήφθηκε.

Οι FSI αναφέρουν πως εκτός των άλλων ήταν δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διέδιδε την θεωρία του Ισλαμικού Κράτους. Μπήκε σ΄επαφή με πρόσωπα στο εξωτερικό συνεργάστηκε με αυτά για το σχηματισμό δραστήριων ομάδων on line για τη διακίνηση της ιδεολογίας της ISIS. OLJ17/06/2019

dimpenews.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…