• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ευρασιατικη Ένωση: 1η Μαΐου 2013 ο γίγαντας παίρνει «σάρκα και μορφή»

13 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η 1η Μαΐου 2013 ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ως η ημερομηνία της υπογραφής της τελικής συμφωνίας για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης.

Η δημιουργία του νέου αυτού συνασπισμού που παραπέμπει στην ανασύσταση της πάλαι ποτέ
κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς όμως να εμπεριέχει τα απολυταρχικά εκείνα δεδομένα στην εσωτερική διακυβέρνησή της τα οποία ουσιαστικά την οδήγησαν και στην κατάρρευσή της.

Την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση την οποία σε πρώτη φάση θα απαρτίζουν η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία ενώ έχουν εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους να πλαισιώσουν τη νέα Ένωση η Κιρκιζία, το Τατζικιστάν αλλά και η Ουκρανία φέρνοντάς την ουσιαστικά στα όρια της ΕΣΣΔ.

Μετά από τη συνάντηση των αρχηγών των κρατών της Τελωνειακής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε εχθές στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε πως «η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία θα αποτελέσουν την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση και οι κυβερνήσεις των κρατών αυτών μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2013 θα έχουν προετοιμάσει το σχέδιο κειμένου για τη συμφωνία, με την προοπτική» συμπλήρωσε «αυτό να υπογραφεί την 1η Μαΐου».

Βέβαια η επιλογή της 1ης Μαΐου μόνο τυχαία δεν έγινε από το Ρώσο πρόεδρο καθώς είναι η ημέρα κατά την οποία η Ρωσία εορτάζει την ημέρα της νίκης κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ πραγματοποιώντας και τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Στόχος η δημιουργία μιας τελωνειακής ένωσης με τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την ταχεία ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο Putin πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μέλη της Τελωνειακής Ένωσης τόσο η Κιργιζία όσο και το Τατζικιστάν.

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχουν και οι δηλώσεις του Λευκορώσου προέδρου Alexander Lukashenko και ο οποίος ανέφερε ότι «και η Ουκρανία ενδιαφέρεται να μπει στην Ευρασιατική Ένωση».

Η δήλωση αυτή του Λευκορώσουν προέδρου χρίζει ιδιαίτερης σημασίας καθώς λίγα χρόνια πριν το Κίεβο «φλέρταρε» με την ιδέα εισόδου της στο ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα ο Lukashenko με το πέρας της σύσκεψης της Ευρασιατικής Ένωσης δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η πόρτα για αυτούς που θέλουν να μπουν στην κοινή οικονομική ζώνη είναι ανοικτή.

“Αυτά είναι τα δεδομένα, θα τους δεχτούμε και θα συνεργαστούμε. Δεν είναι μόνο το Κιργιστάν, και το Τατζικιστάν, και η Ουκρανία ενδιαφέρεται επίσης” για να συμπληρώσει επικαλούμενος και τα όσα ελέχθησαν μεταξύ του ίδιου και του Ουκρανού προέδρου Viktor Yanukovych σε πρόσφατή συνάντησή τους: «Το ενδιαφέρον είναι υψηλό. Όμως η επιλογή μιας χώρας θα γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, που θα είναι ίδιες για όλους».

Η δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης ουσιαστικά «γεννά» ένα γεωπολιτικό γίγαντα όπου με εξαίρεση την Ουκρανία – και αυτό τουλάχιστον προς το παρόν- αλλά και των τριών «μικροσκοπικών» δημοκρατιών της Βαλτικής τη φέρνει στα όρια της πρώην ΕΣΣΔ.

Θωρείται σίγουρο ότι μετά την ολοκλήρωση της Τελωνειακής Ένωσης το επόμενο βήμα θα είναι αυτό της αμυντικής συνεργασίας των κρατών που θα μετέχουν της Ένωσης αναδεικνύοντας την Ευρασιατική Ένωση και σε ένα γεωστρατηγικό παράγοντα με παγκόσμια επιρροή.

Το παραπάνω σε συνδυασμό και με την οικονομική Ένωση των BRICS δηλαδή Της Ρωσία, Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας και Νότιας Αφρικής ανατρέπει παγιωμένες καταστάσεις δεκαετιών καθώς ο συνασπισμός των χωρών αυτών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς ένα κράτος από τους BRICS θα ηγείται ουσιαστικά ενός άλλου μεγάλου συνασπισμού, τόσο οικονομικού όσο στρατιωτικού στην περαιτέρω εξέλιξή του.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εξέλιξη σοκ: Ο Putin πέταξε την επιστολή Zelensky στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας – «Καμία συνάντηση με τον αγενή Ουκρανό»
Slider

Εξέλιξη σοκ: Ο Putin πέταξε την επιστολή Zelensky στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας – «Καμία συνάντηση με τον αγενή Ουκρανό»

by admin
8 ώρες ago
Το τέλος της μπριζόλας; Ποιος ωφελείται; Σύμπτωση κι αυτή;
Slider

Το τέλος της μπριζόλας; Ποιος ωφελείται; Σύμπτωση κι αυτή;

by admin
18 ώρες ago
Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση

by admin
21 ώρες ago
Ελπίδες για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι ζητάει ο Πούτιν, τι ζητάει ο Ζελένσκι, και ποιος είναι ο ρόλος του Τραμπ
Slider

Ελπίδες για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι ζητάει ο Πούτιν, τι ζητάει ο Ζελένσκι, και ποιος είναι ο ρόλος του Τραμπ

by admin
22 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Χάρτης της Σεβίλλης: «Δεν είναι επίδικος ,είναι δικός μας»… Η «Αλλαγή Πίστας» στη Βιομηχανία του Φόβου

Χάρτης της Σεβίλλης: «Δεν είναι επίδικος ,είναι δικός μας»… Η «Αλλαγή Πίστας» στη Βιομηχανία του Φόβου

5 ημέρες ago
Αμερικανοί επιστήμονες θεράπευσαν πλήρως τον διαβήτη!

Αμερικανοί επιστήμονες θεράπευσαν πλήρως τον διαβήτη!

2 ημέρες ago
Η Νέμεσις Έρχεται

Η Νέμεσις Έρχεται

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Καλύτερο από το μέλι. Καρποφορεί για 60 χρόνια. Μεγαλώνει σε θάμνο — Γιατί δεν το γνωρίζεις;

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • Ἡ εὐλογημένη ἀσκήτρια Χρυσή καὶ ἡ συνάντηση μὲ τὸν Ἅγιο Βασιλέα Ἰωάννη Βατάτζη!

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr