ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

GEWKWN : ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΡΦΑΡΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

GEWKWN. - 15 Ιούν 2021 - 22:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

GEWKWN

Μια έρευνα που θα σας συγκλονίσει…..

Το εν λόγω γλυπτό βρίσκεται στ

ο Μουσείο Getty Villa της Καλιφόρνια και μοιάζει σαν ένα παιδί να κρατά έναν φορητό υπολογιστή με θύρες USB μπροστά σε μια γυναίκα που κοιτά την οθόνη, πριν αρχίσετε να κοροϊδεύετε θα σας παρακαλούσα να το ερευνήσετε……

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ με μπάλες και όχι με κεφάλια στην θέση της μπάλας….

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γνώριζαν την χειραψία

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ….

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΡΟΜΠΟΤΈνα από αυτά, ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τη μορφή υπηρέτριας (σε φυσικό μέγεθος) Η αυτόματη θεραπαινίδα του Φίλωνος …… https://www.archaiologia.gr/blog/photo/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CF%82/

Άλλο ρομπότ ήταν ο Τάλως, το ρομπότ-φύλακας, έκανε τρεις φορές την ημέρα το γύρο της Κρήτης! θεωρείται ως το πρώτο ρομπότ της αρχαιότητας. Ήταν γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και φτιαγμένος από χαλκό…. Ο Τάλως απέτρεπε τ’άγνωστα πλοία να πλησιάσουν την Κρήτη, είχε μία και μοναδική φλέβα που αντί για αίμα έτρεχε μέσα ιχώρ (χρυσό υγρό).

Στην φτέρνα του υπήρχε σφηνωμένο ένα χάλκινο καρφί που δεν άφηνε να χυθεί το υγρό που τον κρατούσε στη ζωή. Αυτό το καρφί αφαίρεσε ο Ιάσονας … Έτσι, αυτό ήταν το τέλος του Τάλω.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ…..

Στην Οδύσσεια του Ομήρου (θ’ 555-559), ο βασιλιάς των Φαιάκων, Αλκίνοος, ζητώντας από τον Οδυσσέα πληροφορίες για τον τόπο του, του περιγράφει τα καράβια τους  :

«Κι ακόμα πες μου, ποια είν᾿ η χώρα σου κι η πόλη κι ο λαός σου για να σε πάνε τα καράβια μας με τους διαλογισμούς τους….

εμείς οι Φαίακες στα καράβια μας δε θέμε καπετάνιους κι ουδέ τιμόνια, σαν που βρίσκουνται στων άλλων τα καράβια ό,τι λογιάζουμε, ό,τι θέλουμε μονάχα τους το βρίσκουν»

Σχολιο…. Τι εννοεί όταν λέει ότι δεν χρειάζονται καπετάνιους και τιμόνια και ότι πάνε στο προορισμό με τους διαλογισμούς τους; Προφανώς αναφέρεται σε κάποια μορφή τεχνητής νοημοσύνης. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή αυτή η περιγραφή και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες όσον αφορά την τεχνολογία τους.

Στη ραψωδία η, 34-36 (μετάφραση Εφταλιώτη) διαβάζουμε:

«ἔχοντας θάρρος στὰ γοργὰ καράβια τους, ποὺ σκίζουν

τὰ πέλαα μὲ τὴ συνεργιὰ τοῦ θεοῦ τοῦ κοσμοσείστη,

ποὺ σὰν πουλιὰ γοργοπετοῦν ἢ σὰν τοῦ νοῦ τὴ σκέψη»

Φανταστείτε τι ταχύτητα έπιαναν τα ‘’πλοία’’  που συναγωνίζονταν τα πουλιά και την σκέψη του νου; Είναι εμφανές ότι μιλάμε για μια τεχνολογία ασύλληπτη για την εποχή, ώστε να μας την μεταφέρει με τέτοιο θαυμασμό ο Όμηρος.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΕΡΟΠΛΑ…. Στην Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ), ο Παυσανίας («Αττικά», Ι, 32, 5) αναφέρει ότι ένας άγνωστος με εμφάνιση αγρότη ονόματι Εχετλαίος σκότωσε πολλούς Πέρσες με την (εχέτλη) του και μετά εξαφανίστηκε.

Ο Ηρόδοτος (ΣΤ, 117) περιγράφει ότι ο Επίζηλος, γιος του Κουφαγόρα, ενώ πολεμούσε γενναία στήθος με στήθος ξαφνικά έχασε την όρασή του και στα δύο του μάτια, χωρίς να τον έχει ακουμπήσει τίποτα, ούτε δόρυ ούτε ξίφος ούτε βέλος τόξου.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Επίζηλος, είδε έναν μεγαλόσωμο οπλίτη του οποίου η γενειάδα κάλυπτε ολόκληρη την ασπίδα του, και ότι κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ φωτεινό όπλο!

Σκότωνε Πέρσες ακριβώς δίπλα του με τ’όπλο του και αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που είδε ο Επίζηλος, πριν τυφλωθεί από κάποια υπερβολική λάμψη! Ο Επίζηλος έμεινε τυφλός για το υπόλοιπο της ζωής του.

ΣΧΟΛΙΟ…..Η λογική λέει ότι ήταν όπλο ακτίνων. Βέβαια, η λαβή του αρότρου, η εχέτλη, μοιάζει με λαβή σύγχρονου όπλου. Ήταν κάτι που δεν είχε ξαναδεί κανένας, ούτε είχε τρόπο να το εξηγήσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής οι απώλειες ήταν 192 νεκροί για τους Αθηναίους και 6.400 για τους Πέρσες

Το 1961 ένας Αμερικανός επιστήμονας και ερευνητής της πυρηνικής φυσικής, ο καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ βρέθηκε στη Σπάρτη προκειμένου να ανακαλύψει το μυστικό όπλο των Σπαρτιατών, αλλά και την πηγή της ανδρείας τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες και τις μελέτες για τα όπλα των Σπαρτιατών, ο καθηγητής ανακάλυψε ότι δεν χρησιμοποιούσαν απλό σίδηρο για την κατασκευή των όπλων τους, αλλά ατσάλι. Συγκεκριμένα, μελετώντας δείγματα οβολών από το Ηραίον, τον ναό- θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης και μετά από εξειδικευμένες αναλύσεις έφθασε στο συμπέρασμα ότι οι Σπαρτιάτες είχαν ανακαλύψει την «πυρηνική βόμβα» της αρχαιότητας, το ατσάλι.

ΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2500 π.Χ ΕΙΧΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ .

Στο χωριό Πύργος στην Κύπρο ,το 2350 π Χ έως το 1850 π. Χ. ο οικισμός διέθετε ένα πολύ σημαντικό βιομηχανικό κτίριο περίπου 4000 μ², για την επεξεργασία όχι μόνο του χαλκού, αλλά και του ελαιολάδου, αρωμάτων, φάρμακων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χρωμάτων και κρασιού . Εκεί βρέθηκε το αρχαιότερο μετάξι στον κόσμο, παλαιότερο και από την Κίνα αλλά και το πρώτο εργαστήριο αρωματοποιίας στον κόσμο. Εργαστήριο φαρμακευτικής παρασκευής και επίσης εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την επεξεργασία των μετάλλων με ελαιόλαδο (καύση ελαίου για υψηλή θερμοκρασία) μοναδικό και αυτό στον κόσμο. 1500 χρόνια δε, πριν από τους Φοίνικες, έβαφαν με πορφύρα.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΙΖΑΝ…. Hockey – χόκεϊ

ΕΠΑΙΖΑΝ….KAI ‘’ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ’’

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ «ΤΑΜΠΛΕΤ»

Αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα της NASA όπου αναφέρονται όλες τις εκλείψεις του παρελθόντος και αυτές που είναι να γίνουν στο μέλλον, αναγράφεται ότι «αυτό που κάνουμε εμείς εδώ με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι και αυτό που έκανε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων πριν από περίπου 2.000 χρόνια».

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ GPS

Ο αστρολάβος του Πτολεμαίου είναι ένα ευφυέστατο αστρονομικό όργανο, που απεικόνιζε την ουράνια σφαίρα και χρησιμοποιούνταν για τη μέτρηση του γεωγραφικού μήκους και πλάτους των παρατηρούμενων άστρων από οποιοδήποτε μέρος της Γης, αλλά και αντίστροφα ως εντοπιστής θέσης (GPS), καθώς και για τη μέτρηση της απόστασης Ηλίου – Σελήνης.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ…..

 Ήταν μικρές ομάδες δυτών, ένα άτυπο «σώμα υποβρυχίων καταστροφών», το οποίο ενεργούσε υποβρύχιες επιχειρήσεις με σκοπό τη δολιοφθορά των εχθρικών πλοίων….. σώματα βατραχανθρώπων συναντούμε και κατά την Πολιορκία της Τύρου από τον Μ. Αλέξανδρο

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Απόδειξη αποτελούν συν τοις άλλοις και οι Αϊνού (< Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000!

Θεωρούν την κουκουβάγια ως το πουλί της σοφίας, οι στολές τους είναι κεντημένες με αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους ενώ συνηθίζουν να φορούν στο κεφάλι ένα είδος στεφανιού ανάλογο με αυτό που φορούσαν οι πιστοί του Διονύσου στις Διονυσιακές γιορτές (πλέγμα κισσού και άμπελου).

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων έχει αποτελέσει επί χιλιετίες αντικείμενο ατυχών προσπαθειών μίμησης και επισταμένων μελετών. Η «νανοδιάστασή» του ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1990 από Έλληνες ερευνητές, ενώ πρόσφατα προκάλεσε το ενδιαφέρον μιας θυγατρικής της NASA, η οποία προσπαθεί να αντλήσει από αυτό έμπνευση για την ανάπτυξη βελτιωμένων κεραμικών επενδύσεων για τα διαστημόπλοια της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ…

Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» δίνει πληροφορίες που σε ξαφνιάζουν. Διαβάστε παρακάτω.

«Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόνυχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για να πάνε στο φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ’ ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη.

(Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη).

Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.» Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα «κεραίες».

Ο στρατός αυτός ήταν του Φαέθοντα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές.

Στα αρχαία Ινδικά έπη, αναφέρονται για πόλεμο Ελλήνων με κατοίκους της Σελήνης και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι αρχηγός των Ελλήνων ήταν ο Ηρακλής.

Οι Ινδοί τι λόγο είχανε σε δικά τους κείμενα να αναφέρουν Έλληνες ειδικά και μάλιστα σε πόλεμο με τους κατοίκους της σελήνης;

 

ΙΩΚΗ-thetruth- ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΟΠΟΣ – hellinonima

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…