ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

GEWKWN : Τουρκια – Τακλαμακάν – Κινα – ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ…….

GEWKWN. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 7 Νοέ 2019 - 21:56
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

GEWKWN

Αφορμή για να γράψω σήμερα ένα κείμενο με τον παράξενο τίτλο :

Τουρκια-τακλαμακαν-κινα (Xinjiang ) ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , είναι μια είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα και αναφέρει ότι με μυστική εντολή του Ρ.Τ.Ερντογάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό ένας ολόκληρος στρατός επιπέδου “μεραρχίας”, από Ουιγούρους “Τούρκους”, για να γίνουν τζιχαντιστές τρομοκράτες στην Συρία, ενώ κάποια στιγμή όλοι αυτοί θα επιστρέψουν στην Κίνα, για τον αποσχιστικό αγώνα τους , και εκεί αρχίζουν τα “δύσκολα” για το Πεκίνο.

Είναι μια φυλετική ομάδα περίπου ογδόντα εκατομμυρίων -Τουρκικής καταγωγής και κατοικούν στην επαρχία Xinjiang της βορειοδυτικής Κίνας της οποίας αποτελούν επαρχία απο το 1949.

Το 2007 ο κ. Ερντογάν στα πλαίσια επίσημου ταξιδιού στην Κίνα επισκέφθηκε και την επαρχία των Ουιγούρων και από τότε υιοθέτησε μια καταγγελτική στάση εναντίον της Κίνας σχετικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Σημείωση GEWKWN : Αυτό το τελευταίο σας θυμίζει μήπως την Θράκη μας ;

Η στάση αυτή αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ Τουρκίας -Κίνας και οι συνεχείς ταραχές και η βίαια καταστολή τους τροφοδοτούσαν την εριστικότητα της Τουρκίας η οποία είχε αυτοανακηρυχθεί προστάτης των Ουιγούρων στα πλαίσια της θεωρίας του Παντουρκισμού.

Όταν διάβασα την είδηση, θυμήθηκα ότι το 2010 ένας Διπλωμάτης, μου έδωσε κάποιες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή Xinjiang, ένα κομμάτι του κειμένου , το μετέφερα πρώτη φορά το 2011 που ήμουν μέλος αν δεν κάνω λάθος στο ‘’ η ορθοδοξη χριστιανικη πιστη μας’’

Το κείμενο είναι από το 2011…….η πληροφορία από το 2010

‘’Πριν από μήνες ( 2010 ) μου ανέφερε ( ο Διπλωμάτης ) ότι θα αρχίσει ένα ντόμινο αποσταθεροποίησης ισλαμικών κρατών, όπως και έγινε. Πριν από 2 ημέρες ( 21/2/2011 )είχα μια σύντομη συνάντηση μαζί του και μου ανέφερε για καταστάσεις που θα γίνουν στο μέλλον…….. ‘’

‘’ 12. η ΚΙνα σε κάποια στιγμή θα έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους του XINGIANG και πιθανότατα θα είναι η πρώτη από άλλες δυο επαρχίες της Κίνας που θα ανεξαρτητοποιηθούν ‘’

XINGIANG……

Είναι αυτόνομη περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στα βορειοδυτικά της χώρας. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση μονάδα διοικητικής διαίρεσης στην Κίνα. Το Σιντσιάνγκ συνορεύει με τη Ρωσία, τη Μογγολία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Ινδία. Οι Ουιγούροι διεξάγουν ανταρτοπόλεμο και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Πεκίνου, επιδιώκοντας την ανεξαρτησία τους από την Κίνα. Είναι μουσουλμάνοι και το κόμμα τους, το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν (TIP) είναι παρακλάδι των ισλαμιστών τζιχαντιστών του ISIS.

Τα όρη Τιεν Σαν χωρίζουν το Σιντσιάνγκ στη λεκάνη του Ταρίμ στα νότια, στο οποίο κυριαρχεί η έρημος Τακλαμακάν

Τακλαμακάν και Μ. Αλέξανδρος :

Triklopodia 15 Φεβ 2013 : Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή;

Η έρημος Τάκλα Μακάν βρίσκεται στην αυτόνομη κινέζικη επαρχία Σινκιάνγκ – 0υιγούρ. Στο βορρά φτάνει μέχρι τον ποταμό Ταρίμ, στους πρόποδες της οροσειράς Τιεν Σαν και στο νότο μέχρι τα βουνά Κουνλούν. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχρής ερήμου καθώς δέχεται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την Σιβηρία, οι οποίες κατεβάζουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μερικές φορές φτάνουν σε τιμές κάτω των -20οC. Εξαιτίας της θέσης της, ακριβώς στην καρδιά της Ασίας και των χιλιάδων χιλιομέτρων απόστασης από οποιαδήποτε πηγή νερού, παρουσιάζει πολύ ψυχρές νύχτες ακόμα και το καλοκαίρι. Δηλαδή είναι ουσιαστικά αδιάβατη για οποιονδήποτε άνθρωπο!

Ποια όμως μπορεί να ήταν η αποστολή που ίσως είχε ο Μέγας Στρατηλάτης και οδηγήθηκε στις πράξεις αυτές και αντιμετώπισε τόσους κινδύνους. Ήταν μια αποστολή που ορίσθηκε κατά την διάρκεια της εκστρατείας ή είχε εκπαιδευτεί από την παιδική του ηλικία για κάποιον σκοπό. Πιστεύω, όπως και πολλοί συνέλληνες, ότι προετοιμάζονταν για έναν ιερό σκοπό! Για μια αποστολή που είχε ως τελικό στόχο τη σωτηρία του πλανήτη γη και την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας πάνω σε αυτόν!

Η εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου στην Τάκλα Μακάν έγινε περίπου το έτος 326 π.χ. , όταν είχε ολοκληρώσει την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας και προχωρούσε για την κεντρική Ασία.

Η ύπαρξη πόλεων με ελληνική αρχιτεκτονική και περισσότερο η ανακάλυψη των νεκρών με τα ελληνικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν πέρασαν απλώς οι Έλληνες από εκεί, αλλά πραγματοποίησαν μόνιμη εγκατάσταση. Ποιος ο λόγος μιας τέτοιας πράξης σε εκείνη την περιοχή, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός και συγκεκριμένος ρόλος που θα πρέπει να παίξουν αυτοί που θα εγκαθίσταντο εκεί; Μήπως τελικά οι πόλεις αυτές ήταν φρούρια και φυλάκια και οι άνθρωποι φύλακες κάποιου μυστικού. Ποιο ήταν αυτό το μυστικό που οδήγησε τον Μεγάλο Στρατηλάτη να πραγματοποιήσει αυτό το σκέλος της εκστρατείας του; Τα ερωτήματα αυτά μας οδηγούν πίσω στην σχολή της Μιέζας και τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη προς τον διάσημο μαθητή του! Αναρωτιέμαι τι ακριβώς πληροφορίες του μετέφερε για τις παλιές εκστρατείες των Ελλήνων και το τι έψαχνε τότε ο Διόνυσος. Τι του είπε για τα μυστικά που έκρυβε η έρημος και ποιες οδηγίες του έδωσε για να φτάσει εκεί. Επίσης πρέπει να του έδωσε οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνει όταν θα έφτανε εκεί και αυτό εξηγείται εύκολα με την ύπαρξη των πόλεων-φυλακίων.

Το πιο δύσκολο σημείο είναι ο εντοπισμός της αιτίας για την δημιουργία αυτών των έργων. Ποια ανάγκη οδήγησε να χτιστούν πόλεις στη μέση της ερήμου και να επανδρωθούν από ικανό προσωπικό, έτοιμο να δώσει μάχες! Θα είναι δύσκολο να μάθουμε τι ακριβώς προστάτευαν αυτοί οι φύλακες ή τι ακριβώς εμπόδιζαν να διαφύγει από αυτή την περιοχή. Είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι μια τόσο σκληρή περιοχή, στην οποία φτιάχνει κάποιος φυλάκια-φρούρια, παίζει το ρόλο ενός τύπου φυλακής και έχει μέσα της πολύ ιδιαίτερους/επικίνδυνους κρατούμενους. Τι όμως έκρυβε μέσα της αυτή η φυλακή της ερήμου; Εμείς μπορεί ποτέ να μην το μάθουμε με βεβαιότητα, αλλά ο Αριστοτέλης το είχε πει σίγουρα στον Μ. Αλέξανδρο και αυτό του έδωσε την καταπληκτική ορμή που επέδειξε κατά την διάρκεια της εκστρατείας του.

Η έρημος Τάκλα Μακάν κρύβει πολλά και επικίνδυνα μυστικά! Τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ιστορικά γεγονότα που φαίνονται ικανά να ανατρέψουν θεμελιωμένες θέσεις για την παγκόσμια ιστορία!

Triklopodia 27 Ιούλ 2019 – 22:13 Μήνυμα από τον Γέροντα μου ………..

‘’ Ολίγοι των ολίγων ήταν εκείνοι που έστειλε Ο Κύριος ως ‘’Ηγέτες ‘’ ολίγοι είναι, οι τρεις :

Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο ΜΩΥΣΗΣ

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΘΗ ( ο εκλεκτός του Θεού )

Αυτοί είναι οι τρανοί της Γης, αναγνωρισμένοι από ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.’’

O νοών νοείτω…

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…