• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Gold Switzerland: Στο παρά 1’ το ρολόι της Αποκάλυψης για τις αγορές – Προχωράμε στην κατάρρευση των Πάντων

Σύμφωνα με την Gold Switzerland, ο κόσμος πιθανότατα διανύει τώρα τα τελευταία 5 λεπτά του τρέχοντος χρηματοπιστωτικού μας συστήματος...

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Εδώ και καιρό η Gold Switzerland ξεκαθαρίζει: δεν θα υπάρξουν μόνιμες μειώσεις επιτοκίων.
Όπως δείχνει το διάγραμμα παρακάτω, η πτωτική τάση στα επιτόκια των ΗΠΑ σταμάτησε το 2020 – έκτοτε βρίσκονται σε ανοδική τάση.

Επιτέλους οι «ειδικοί» πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξουν πλέον περικοπές.
Η αλήθεια είναι πως καμία κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να ελέγξει τα επιτόκια όταν η κυβέρνησή της εκδίδει αλόγιστα χρέος και μοναδικός αγοραστής είναι η ίδια η κεντρική τράπεζα.
Πράγματι, αυτό δεν είναι κυβέρνηση, παρά μόνο σχήμα Ponzi… που προσομοιάζει σε «μπανανία».
Εύλογα, η έντονη άνοδος στις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επιτοκίων θα ανεβάσει και τις αποδόσεις στα βραχυπρόθεσμα επιτόκια – τότε θα αρχίσει το πάρτι.

Όπως δήλωσε ο Niall Ferguson σε πρόσφατο άρθρο: «Κάθε μεγάλη δύναμη που ξοδεύει περισσότερα από το χρέος που μπορεί να εξυπηρετήσει, δεν μπορεί να παραμείνει μεγάλη για πολύ.
Αυτή είναι μια παγκόσμια αλήθεια για την Ισπανία των Αψβούργων, αλήθεια για το αρχαίο καθεστώς Γαλλίας, αλήθεια για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλήθεια για τη Βρετανική Αυτοκρατορία».
Με βάση λοιπόν το CBO (Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου), οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν περισσότερα για τόκους παρά για άμυνα στο τέλος του 2024, όπως δείχνει αυτό το διάγραμμα:

Αλλά όπως συμβαίνει συχνά, το CBO προτιμά να μην λέει άβολες αλήθειες.
Όπως προβλέπει, το κόστος των τόκων θα φθάσει τα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2034.

Αλλά, όπως η Gold Switzerland, αν παρεκτείνουμε τις τάσεις του ελλείμματος και εφαρμόσουμε το τρέχον επιτόκιο, το ετήσιο κόστος τόκων θα φτάσει τα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2024, αντί για το 2034.
Απλώς κοιτάξτε την απότομη καμπύλη κόστους τόκων παραπάνω. Είναι ξεκάθαρα εκθετική…
Το ομοσπονδιακό χρέος ήταν κάτω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 1980.
Τώρα, οι τόκοι για την εξυπηρέτηση του χρέους είναι 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το δε χρέος σήμερα είναι στα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τάση αύξησης στα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2034.
Δεδομένου δε ότι η τάση των επιτοκίων είναι ανοδική, όπως εξηγήθηκε παραπάνω, ένα επιτόκιο 10% το 2036 ή πριν δεν είναι ρεαλιστικό.
Θυμηθείτε τα επιτόκια στη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980: ήταν πολύ πάνω από το 10%, με χρέος και έλλειμμα πολύ χαμηλότερά.

Έρχεται υπερπληθωρισμός

Σύμφωνα με την Gold Switzerland, οι εκδόσεις νέου χρέους εκ μέρους των ΗΠΑ αναμένεται να επιταχυνθούν και, παρά την πρόσφατη άνοδο, η αξία του δολαρίου θα υποχωρήσει.
Πού πάμε λοιπόν; Πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε μια πληθωριστική περίοδο που θα οδηγήσει σε πιθανό υπερπληθωρισμό.
Με το παγκόσμιο χρέος να έχει ήδη αυξηθεί πάνω από 4 φορές αυτόν τον αιώνα από 80 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 350 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύν ένα βουνό παραγώγων άνω των 2 τετράκις εκατ. δολαρίων, συν τις μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις, το χρέος συνολικά θα ξεπεράσει τα 3 τετράκις εκατ. δολ.
Καθώς οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν μανιωδώς να σώσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα γίνουν χρέη, καθώς οι αντισυμβαλλόμενοι θα αποτύχουν και οι τράπεζες θα σωθούν τυπώνοντας χρήμα σε βαθμό απεριόριστο.

Banca Rotta – Πτωχευτικό Οικονομικό Σύστημα

Ένα σάπιο σύστημα δεν μπορεί ποτέ να σωθεί.
Και από εδώ προέρχεται η έκφραση Banca Rotta – σάπια τράπεζα.
Αλλά ούτε μια τράπεζα ούτε ένα κυρίαρχο κράτος μπορεί να σωθεί με την έκδοση άχρηστων χαρτιών ή ψηφιακού χρήματος.
Τον Μάρτιο του 2023, τέσσερις τράπεζες των ΗΠΑ κατέρρευσαν μέσα σε λίγες μέρες.
Σύντομα ακολούθησε η Credit Suisse που έπρεπε να διασωθεί.
Τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα μόλις ξεκίνησαν.
Η πτώση στις τιμές των ομολόγων και η κατάρρευση της αγοράς δανείων για ακίνητα είναι μόνο η αρχή.
Αυτή την εβδομάδα έπρεπε να σωθεί η Republic First Bancorp.
Απλώς δείτε τις μη πραγματοποιηθείσες απώλειες των αμερικανικών τραπεζών στα χαρτοφυλάκια ομολόγων τους στο παρακάτω γράφημα.
Οι μη πραγματοποιηθείσες ζημίες από ομόλογα που διατηρούνται μέχρι τη λήξη είναι 400 δισεκατομμύρια δολάρια.
Και οι ζημίες από ομόλογα διαθέσιμα προς πώληση είναι 250 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έτσι, το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα καταγράφει ζημιές 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν εντοπιστεί μόνο στα χαρτοφυλάκια ομολόγων τους.
Και ενώ τα επιτόκια ανεβαίνουν, αυτές οι απώλειες θα αυξάνονται.
Προσθέστε σε αυτό, ζημίες από δάνεια έναντι της καταρρέουσας αξίας εμπορικών ακινήτων και πολλά άλλα.

Εκθετικές κινήσεις

Όπως επισημαίνει ο ελβετικός οίκος, θα δούμε το χρέος να αυξάνεται εκθετικά όπως έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται.
Οι εκθετικές κινήσεις ξεκινούν σταδιακά και μετά ξαφνικά – είτε μιλάμε για χρέος, πληθωρισμό ή πληθυσμό.
Η αναλογία του σταδίου παρακάτω δείχνει πώς εξελίσσονται όλα:

Χρειάζονται 50 λεπτά για να γεμίσει ένα στάδιο με νερό, ξεκινώντας με μία σταγόνα και διπλασιάζοντας κάθε λεπτό – 1, 2, 4, 8 σταγόνες κ.λπ.
Μετά από 45 λεπτά το στάδιο είναι μόνο 7% γεμάτο και τα τελευταία 5 λεπτά πηγαίνει από 7% στο 100%.

Τα τελευταία 5 λεπτά του οικονομικού συστήματος

Σύμφωνα με την Gold Switzerland, ο κόσμος πιθανότατα διανύει τώρα τα τελευταία 5 λεπτά του τρέχοντος χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.
Η επερχόμενη τελική φάση είναι πιθανό να πάει πολύ γρήγορα, όπως ακριβώς συνέβη στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης το 1923.
Τον Ιανουάριο του 1923 μια ουγγιά χρυσού κόστιζε 372.000 μάρκα και στα τέλη Νοεμβρίου του 1923 η τιμή ήταν 87 τρισεκατομμύρια μάρκα!
Οι συνέπειες μιας κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της παγκόσμιας οικονομίας, ειδικά στη Δύση, θα είναι καταστροφικές.
Ίσως χρειαστεί να περάσουν μπορεί πολλές δεκαετίες για να υπάρξει ανάκαμψη.
Αν μη τι άλλο, προβλέπεται χρεοκοπία και διολίσθηση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, συν μια μαζική συρρίκνωση της οικονομίας και του εμπορίου.
Η Ανατολή και ο Νότος και ιδιαίτερα οι χώρες με μεγάλα αποθέματα εμπορευμάτων θα ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα.
Η Ρωσία για παράδειγμα έχει εμπορεύματα αξίας 85 τρισεκ. δολ., τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Από την άλλη, καθώς η έκδοση ομολόγων στις ΗΠΑ επιταχύνεται, οι πιθανοί αγοραστές θα μειωθούν μέχρι να υπάρξει μόνο ένας πλειοδότης, που είναι η Fed.
Στην πραγματικότητα, κανένας λογικός επενδυτής δεν θα αγόραζε αμερικανικά ομόλογα.
Τι γίνεται, όμως, με τις μετοχές ή τα εταιρικά ομόλογα;
Πολλές εταιρείες δεν θα επιβιώσουν ή δεν θα βιώσουν σημαντική πτώση στην τιμή της μετοχής τους, μαζί με σημαντικές πιέσεις στις ταμειακές ροές.
Σε κάθε περίπτωση, η κατοχή μετοχών, ομολόγων ή ακινήτων –όλα τα περιουσιακά στοιχεία της φούσκας– είναι πιθανό να οδηγήσει σε τεράστια διάβρωση του πλούτου καθώς προχωράμε στην «Κατάρρευση των Πάντων», καταλήγει η Gold Switzerland.

www.bankingnews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Ψηφιακό Θηρίο Προελαύνει: Πώς η Παγκόσμια Ελίτ Θέλει να Μας Κάνει Ανθρώπους-Δεδομένα και η Αντίσταση που Οφείλουμε να Προβάλουμε
Slider

Το Ψηφιακό Θηρίο Προελαύνει: Πώς η Παγκόσμια Ελίτ Θέλει να Μας Κάνει Ανθρώπους-Δεδομένα και η Αντίσταση που Οφείλουμε να Προβάλουμε

by admin
32 λεπτά ago
ΕΣΚΑΣΕ ΤΡΙΠΛΟ ΚΑΚΟ!… ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΣΚΑΣΕ ΤΡΙΠΛΟ ΚΑΚΟ!… ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

by admin
7 ώρες ago
Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»
Slider

Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»

by admin
7 ώρες ago
Ζωντάνεψε την ημέρα που θα «δωρίζανε» τα όργανά του!
Slider

Ζωντάνεψε την ημέρα που θα «δωρίζανε» τα όργανά του!

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Συγκρατηθείτε από την μοιχεία , την πορνεία και τα σαρκικά – Φοβερό Θαύμα

Συγκρατηθείτε από την μοιχεία , την πορνεία και τα σαρκικά - Φοβερό Θαύμα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/4/2024)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/4/2024)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr