ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

GREEKEMPIRE7 : Επιβεβαίωση συμφωνίας Τουρκίας-Ρωσίας για Συρία !!

GREEKEMPIRE7. ΔΙΕΘΝΗ. - 15 Αυγ 2019 - 20:52

GREEKEMPIRE7

Είχαμε γράψει προ λίγων ημερών ότι ακούγεται πολύ έντονα ότι υπάρχει μια κάποια είδους συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τα πολιτικά και στρατιωτικά δεδομένα στο μέτωπο της Συρίας.

Συγκεκριμένα είχαμε αναφέρει ότι οι Ρώσοι δίνουν το πράσινο φως στον τουρκικό στρατό και στους συμμάχους τους αντικαθεστωτικούς σύρους και τζιχαντιστές να επιτεθούν εναντίον των κούρδων ανατολικά του Ευράτη.

Σε αντάλλαγμα οι τούρκοι θα αφήνανε την επαρχία Ιντλίμπ που αυτή την στιγμή ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Χαιάτ ταχριρ αλ σαμ να περάσει στα χέρια της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και του συριακού στρατού.

Σημερινό άρθρο στην ιστοσελίδα defencepoint.gr έρχεται να μας επιβεβαιώσει…
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην μυστική συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας με στόχο τους κούρδους στην βορειοανατολική Συρία.

Γνωστός βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα και η Μόσχα υπέγραψαν μια μυστική συμφωνία που επιτρέπει σε πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία, να επιτεθούν στους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους μαχητές στη Συρία, με αντάλλαγμα η Τουρκία να εγκαταλείψει την Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική ερώτηση, ένα αντίγραφο της οποίας αποκτήθηκε από την Nordic Monitor, ο Ουνάλ Τσεβικιόζ, αντιπρόεδρος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Τουρκία και Ρωσία υπέγραψαν μυστική συμφωνία που επιτρέπει σε δυνάμεις του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) να επιτεθούν σε περιοχές που ελέγχονται από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) στη Συρία.

Σύμφωνα με τον πρώην πρεσβευτή Τσεβικιόζ, η Τουρκία έπρεπε να συμφωνήσει και σε αντάλλαγμα θα αποσύρει τα στρατεύματά της και τον στρατιωτικό εξοπλισμό από την Ιντλίμπ. Στις 6 Μαΐου 2019, ο Τσεβικιόζ υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu να απαντήσει αν ο ισχυρισμός ήταν αληθής.

Ο υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, παρόλο που ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει εντός δύο εβδομάδων, σύμφωνα με το άρθρο 98 του τουρκικού Συντάγματος. Οι ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν εκτοξεύσει ταυτόχρονα επίθεση στην επικράτεια του YPG και κατέλαβαν μερικά χωριά από το 2018. Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να είναι αυτή που ανάγκασε τη Ρωσία να παραμείνει σιωπηλή κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Η Τουρκία πρέπει λοιπόν να μεταφέρει τους τρομοκράτες και τις ανταρτικές ομάδες που ελέγχει από την επαρχία Ιντλίμπ στις κουρδικές περιοχές διευκολύνοντας το έργο του συριακού στρατού για εκαθάριση της επαρχίας Ιντλίμπ και την πλήρη απελευθέρωση της από την τρομοκρατία.

Φαίνεται λοιπόν ότι κάτι τέτοιο ισχύει και έτσι εξηγείται η τόσο ταχεία προέλαση του συριακού στρατού στον νότο του Ιντλίμπ και η μεδενική αντίδραση των τούρκων σε αυτήν την εξέλιξη…

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr