ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

GREEKEMPIRE7 : Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!

GREEKEMPIRE7. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 23 Ιούν 2021 - 12:40
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Vasilis Davids Makrugiannhs

Με δεδομένη την εκλογική νίκη του Άσαντ στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν στις περιοχές που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση στη Συρία,καθώς και με δεδομένη την μη αναγνώριση του αποτελέσματος των εκλογών από την φιλοτουρκική ένοπλη συριακή αντιπολίτευση ένα απότέλεσμα που με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο δεν αναγνώρισαν ούτε οι Αμερικάνοι ούτε η υπόλοιπη νατοική δύση που έχουν στην κυριολεξία γονατίσει τον συριακό λαό με τις παράνομες κυρώσεις και το εγκλήματικό εμπάργκο δυστυχώς ίσως τα πράγματα οδηγηθούν με την πάροδο του χρόνου σε κάποια άσχημη λύση για την Συρία και τον συριακό λαό.

Τα πράγματα στο στρατιωτικό πεδίο έχουν βαλτώσει η κυβέρνηση Άσαντ ελέγχει μεν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας(κόκκινο χρώμα στο χάρτη) αλλά ολόκληρος σχεδόν ο Συριακό βορράς δεν είναι στα χέρια της.Οι φιλοτούρκοι ισλαμιστές ελέγχουν στο βορρά με τα πρασινα χρώματα στο χάρτη,ενώ ανατολικά με το κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κουρδοι που είναι κάτω από την προστασία της Αμερικής,11 χρόνια πολέμου και η κατασταση στην Συρία δεν φαίνεται να έχει κάπου ένα ειρηνικό τέλος καθώς Τούρκοι και Αμερικανοί δεν φεύγουν από τις περιοχές που έχουν στήσει επιρροή στο Συριακό έδαφος και μπορεί ο Άσαντ να δηλώνει ότι θα ανακαταλάβει κάθε σπιθαμή συριακού εδάφους η Ρωσία και το Ιράν δεν είναι σίγουρο εαν τον στηρίξουν σε ένα ανοιχτό πόλεμο με την Αμερική ή την Τουρκία.

Η Συριακή σύγκρουση είναι ένας τεράστιος πόλεμος συμφερόντων μεταξύ των υπερδυνάμεων για την ακρίβεια μεταξύ την αρπαχτικής ιμπεριαλιστικής δύσης Αμερικής και Ευρώπης και από την άλλη της Ρωσίας και του Ιράν που απλώς προστατεύουν τα συμφεροντά τους στην περιοχή και την συμμαχία τους με την Συρία.

Με όλα αυτά τα δεδομένα δυστυχώς με το μυαλό μου δεν βλέπω τον τρόπο που η συριακή κυβέρνηση με τους συμμάχους της θα καταφέρει να απελευθερώσει όλα τα εδάφη της Συρίας χωρίς την πρόκληση ενός πολύ μεγάλου πολέμου καθώς Τούρκοι και Αμερικανοί δεν πρόκειται να φυγούν αλλιώς από το συριακό έδαφος…Παραθέτω και ένα απόσπασμα από ένα άρθρο στο πενταπόσταγμα που μιλάει για κάποια λύση που μπορεί να δωθεί στο συριακό χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτήν…μακάρι ο Συριακός λαός με τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας να απελευθερώσουν όλα τα εδάφη της Συρίας και να τηρηθεί η νομιμότητα κρατώντας το συριακό κράτος όλα τα εδάφη που είχε πριν την αρχη του πολέμου.

“ο δρόμος για την πραγματική ειρήνευση στην πολύπαθη Συρία είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος, αφού ΗΠΑ και Ρωσία έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Επί της ουσίας οι ΗΠΑ-ΕΕ δεν πρόκειται να δώσουν συγχωροχάρτι στον Άσσαντ, αναγνωρίζοντας τον ως νόμιμο Πρόεδρο της Συρίας και δεν θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη και ανοικοδόμηση της χώρας, όσο αυτός παραμένει στην εξουσία.

Από την άλλη η Ρωσία κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως το Ιράν, έχουν κάθε λόγο να θέλουν τον Άσσαντ στην εξουσία, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

Εκείνο που διαφαίνεται ως λύση θα είναι ενδεχομένως μελλοντικά η δημιουργία μιας χαλαρής Συνομοσπονδίας, αντί του Συριακού κράτους που υπήρχε πριν το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου. Ουσιαστικά θα μιλάμε για κατακερματισμό του Συριακού κράτους σε τουλάχιστον 3 επιμέρους κρατίδια τα οποία φαινομενικά θα είναι ενταγμένα αρχικά σε μία χαλαρή Συνομοσπονδία.

Ως τέτοια φαντάζουν το φιλορωσικό Συριακό κράτος του Άσσαντ, το τουρκόφιλο κράτος της αντιπολίτευσης που θα περιλαμβάνει την επαρχία Afrin και Ildib και το κουρδικό κράτος στα ΒΑ της χώρας που θα χαίρει αμερικανικής υποστήριξης.

Η παραπάνω λύση θα περιλαμβάνει συμφωνίες για ελεύθερη διακίνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου προς τη Μεσόγειο, το Ιράκ και την Τουρκία, έναντι ανταλλαγμάτων που θα καθοριστούν.”

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr