ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

GREEKEMPIRE7 : Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

GREEKEMPIRE7. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 24 Ιούλ 2020 - 21:08
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Φιέστα της ντροπής του Ερντογάν μέσα στον υπέρλαμπρο ναό της του Θεού Σοφίας.Προσευχήθηκε και έψαλλε και ο ίδιος μέσα στην Αγία Σοφία.Η Ελληνικότατη Αγία Σοφία ήταν,είναι και θα είναι για πάντα ο υπέρλαμπρος ναός του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας ό,τι και να κάνει ο ισλαμιστής ψευδοσουλτάνος Ερντογάν.

Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω με πολλούς που λένε σήμερα ότι ένας Χριστιανός ποτέ δεν θα πήγαινε σε ένα τζαμί για να προσευχηθεί.Αυτή η κίνηση του Ερντογάν έχει βαθύ γεωπολιτικό και σημειολογικό χαρακτήρα.Ο Ερντογάν στην ουσία θέλει στην συνείδηση του τουρκικού λαού να ακυρώσει τον Κεμάλ που μέσα από τις στάχτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας δημιούργησε το τουρκικό κράτος.Τώρα ο Ερντογάν θέλει να ξανάσυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα το σουνιτικό Ισλάμ.

Ο ψευδοσουλτάνος θέλει επίσις να φανεί ως ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων και η όλη κίνηση του με την Αγία Σοφία αυτό επιδιώκει σημειολογικά.Ο σκοπός του είναι να ακυρώσει και να ξεπεράσει τον ιδρυτή του κοσμικού κράτους της Τουρκίας(και μεγάλου σφαγέα του ελληνισμού της Μικράς Ασίας των ποντίων και όχι μόνο) Κεμάλ Ατατούρκ στη συνείδηση του μέσου τούρκου.

Για να μπορέσει κανείς όμως να δει όλο το σχέδιο του καθεστώτος Ερντογάν για την επίτευξη δημιουργίας της οθωμανικής αυτοκρατορίας ή γαλάζια πατρίδα όπως την ονομάζει πρέπει να παρατηρήσει όλο το φάσμα των κινήσεων,πολεμικών και πειρατικών ενεργειών σε όλη την νοτιοανατολική μεσόγειο θάλασσα την τελευταία δεκαετία.

-Η Τουρκία είναι στρατηγικός και στρατιωτικός σύμμαχος με το πυρηνικό Πακιστάν το ναυτικό του οποίου καθώς και την αεροπορία του μέσω ασκήσεων έβγαλε κατά καιρούς στη θάλασσα της Μεσογείου και στα νερά του Αιγαίου.

-Η Τουρκία δημιούργησε αμυντικές και στρατιωτικές συμφωνίες με την Αλβανία η οποία παραχώρησε στον Ερντογάν ναύσταθμο στον Αυλώνα.

-Το τουρκικό καθεστώς έχει άριστες σχέσεις με το Ισλαμικό Κατάρ από το οποίο αντλεί αφιδώς χρηματοδότηση με πολλά δις για την άσκηση της πειρατικής του πολιτικής.

-Το καθεστώς Ερντογάν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την μουσουλμανική αδερφότητα και την λεγόμενη αραβική άνοιξη που ξέσπασε σε πολλές αραβικές χώρες στις αρχές της περασμένης δεκαετίας για να εγκαταστήσει ισλαμικές ελεγχόμενες κυβερνήσεις από αυτό στη θέση των κοσμικών ηγετών των αραβικών αυτών χωρών.

-Η Λιβύη κατά ένα ποσοστό ελέγχεται από τον Ερντογάν καθώς ο Σάρατζ που κατέχει την πρωτεύουσα Τρίπολη είναι στην ουσία μια μαριονέτα των τούρκων που δεν έχει εκλεγεί από το Λιβυκό λαό και ανήκει στην μουσουλμανική αδερφότητα που πήρε τον έλεγχο τμήματος της Λιβύης στην μέτα Καντάφι εποχή.Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βορειοαφρικανικής χώρας το ελέγχει ο Λιβυκός εθνικός στρατός του στρατάρχη Χάφταρ που προσπαθεί να σώσει την χώρα του από την τουρκική λαίλαπα.Τον Χάφταρ στηρίζουν χώρες όπως η Ρωσία,Γαλλία,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κτλ.

-Ο ψευδοσουλτάνος Ερντογάν προσπάθησε μέσω της αραβικής άνοιξης να πάρει τον έλεγχο της Αιγύπτου αλλά χάρις την επέμβαση του στρατηγού Σίσι και του Αιγυπτιακού στρατού η Αίγυπτος γλίτωσε από τα χαιρότερα.

-Στη Συρία στις αρχές του 2011 ο Ερντογάν όπως και πολλές χώρες της δύσης στήριξε την ισλαμική αντιπολίτευση των αδερφών μουσουλμάνων και της Αλ Κάιντα για να πέσει η κοσμική εκλεγμένη και νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας του προέδρου Άσαντ.Καθόλη την διάρκεια της Συριακής σύγκρουσης στήριξε με όπλα και χρήματα πολιτική και στρατιωτική κάλυψη τους ισλαμιστές με γνώμονα και στόχο την ανατροπή του προέδρου Άσαντ και την εγκαθίδρυση μιας ισλαμικής κυβέρνησης ελεγχόμενης από τον ίδιο τον Ερντογάν στην Συρία.

-Το καθεστώς Ερντογάν στήριξε με όλα τα μέσα χρήματα και όπλα το ισλαμικό κράτος που κατέλαβε εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ το 2014.Παρείχε κάλυψη στους τζιχαντιστές στα εγκλήματα τους εναντίον Κούρδων,Σύρων και Γεζιντί στο βόρειο Ιράκ.

-Όταν είδε ο Ερντογάν ότι οι Κούρδοι με πρόσχημα την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους αποκτούσαν αυτονομία και δύναμη στην βόρεια Συρία και ότι η συνεργασία των Κούρδων της βόρειας Συρίας με τους Κούρδους της νοτιοανατολικής Τουρκίας μπορούσε στο μέλλον να οδηγήσει την Τουρκία ακόμη και σε εδαφικό ακρωτηριασμό εισέβαλε σε δυο τμηματικές φάσεις σε Συριακό έδαφος πρώτα με την επιχείρηση ασπίδα του Ευφράτη στην πόλη Αλ Μπάμπ και μετά με την επιχείρηση κλαδί Ελιάς στο Αφρίν διαπράτωντας μια εισβολή και εκτοπισμό των κουρδικών πληθυσμών από τις περιοχές αυτές.

-Η στήριξη του Ιράν και της Ρωσίας στον Άσαντ απέτρεψαν την πτώση του και του χάρισαν την δυνατότητα στρατιωτικών επιτυχιών σε πολλά μέτωπα εναντίον των ισλαμιστών με την νίκη του στο Χαλέπι και την κατάληψη της πόλης αυτής να βάζουν ένα φραγμό στις φιλοδοξίες του Ερντογάν για παρέλαση μέσα στην Δαμασκό.Πλέον σχεδόν δέκα χρόνια μετά την έναρξη της συριακής σύγκρουσης το μόνο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών που έχει μείνει είναι η μίση συριακή επαρχία Ιντλίμπ που κατέχει η Αλ κάιντα και που η Τουρκία με μια τρίτη εισβολή σε συριακό έδαφος προσπαθεί να την προστατέψει από την έφοδο του συριακού στρατού με κύριο γνώμονα τον έλεγχο της πόλης του Ιντλίμπ από τις ισλαμικές δυνάμεις που είναι φιλικές προς το καθεστώς Ερντογάν.

-Στην ουσία η Τουρκία κατέχει εδάφη στην βόρεια Συρία κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου και νομιμότητας,πραγματοποιώντας τρείς διαδοχικές εισβολές σε ένα κυρίαρχο κράτος μέλος του ΟΗΕ.

-Στο βόρειο Ιράκ η Τουρκία πραγματοποίησε πάλι εισβολή με στόχο τους Κούρδους που θεωρεί μεγάλη απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα.

-Στην διαμάχη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν στηρίζει απροκάλυπτα τους αζέρους που είναι στρατηγικοί της σύμμαχοι στην περιοχή.

-Σε διπλωματικό επίπεδο η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν επιβιώνοντας από το μυστήριο πραξικόπημα του 2016 ισσοροπεί ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με την οποία Ρωσία έχει δημιουργήσει μια ισχυρή λυκοφιλία σε μια προσπάθεια αγοράς εξοπλισμών και ρωσικών όπλων καθώς και στον συντονισμό επίλυσης κυρίως της συριακής σύγκρουσης και δευτερευόντος της λιβυκής αν και οι δυο χώρες υποστήριξαν και υποστηρίζουν διαφορετικά στρατόπεδα στις συγκρούσεις αυτές.

-Ο Ερντογάν κατά περιόδους κόβει την ροή του ποταμού Ευφράτη του οποίου τις ροές ελέγχει και δημιουργεί μια καταφανέστατη ανθρωπιστική κρίση στις χώρες του Ιράκ και της Συρίας.

-Η Τουρκία νιώθοντας δυνατή και κυρίως ένας υπολογίσιμος περιφερειακός παίκτης έχει αναπτύξει ειδικά τον τελευταίο καίρο πολύ επιθετική στάση απέναντι στην χώρα μας.Χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί σε πιο μίκρο βαθμό τις ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων για να γκριζάρει ολόκληρες περιοχές στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και για να ασκήσει πιέσεις για ευρωπαική χρηματοδότηση την οποία πέρνει κατά καιρούς με πολλά δις για την διαχείρηση του προσφυγικού λαθρομεταναστευτικού.

-Οι παραβιάσεις είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο στον αέρα ενω γίνεται προσπάθεια από την Τουρκία για ψυχολογική παγίωση τετελεσμένων και δημιουργίας γκρίζων ζωνών στα νερά του Αιγαίου.

-Η πρόσφατη έξοδος του τουρκικού ερευνητικού και των τουρκικών πολεμικών πλοίων καθώς και η απειλή για συνέχιση της τουρκικής πειρατείας στα νερά του Αιγαίου έχουν ως στόχο την παγίωση της τουρκικής παρουσίας στην περιοχή.

-Στόχος της Τουρκίας είναι το Καστελόριζο καθώς και τα νερά νοτιοανατολικά της Κρήτης όπως φάνηκε και από την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου με την ελεγχόμενη από την Τουρκία κυβέρνηση του Σάρατζ της Λιβύης που ακυρώνει την ελληνική ΑΟΖ νοτιοανατολικά της Κρήτης.

-Και σήμερα 24-07-2020 γίνεται το σόου Ερντογάν στην Αγία Σοφί σε μια σημειολογική ημερομηνία καθώς στις 24-07-1923 είχε υπογραφεί η συνθήκη της Λωζάνης από τον Κεμάλ ππυ καθόρισε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας.Σημειολογικά λοιπόν ο στόχος είναι η ακύρωση της Λωζάνης και η οθωμανική επέκταση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο με άρμα το Ισλάμ.

Βλέπουμε εν κατακλείδι πως ότι κάνει το καθεστώς Ερντογάν είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που προχωράει βήμα βήμα με στόχο την εκπλήρωση των νεοθωμανικών φιλοδοξιών του ψευδοσουλτάνου Ερντογάν.

-Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει μια ισχυρή κυβέρνηση με γνήσιο πατριωτικό πρόσημο να απαντήσει και να βάλει στη θέση της την προκλητική και πειρατική Τουρκία.

-Ο χρόνος θα δείξει πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα πάντως η περιοχή ήδη βράζει με την Αίγυπτο να είναι ήδη έτοιμη να μπεί στην Λιβύη και να φράξει τον δρόμο του Ερντογάν στα πετρέλαια της Σύρτης.

-Όλες οι μεγάλες δυνάμεις αναζητούν μερίδιο στην περιοχή και η Τουρκία παίζει τα ρέστα της για να αρπάξει ότι περισσότερο μπορεί.

-Ο ελληνικός στρατός και λαός δηλώνει έτοιμος,το πολιτικό προσωπικό της χώρας πάλι όχι…

-ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ…ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ!!!

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr