ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

GREEKEMPIRE7 : ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

GREEKEMPIRE7. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 10 Αυγ 2019 - 22:18

GREEKEMPIRE7

Φαίνεται ότι τελικά οι Αμερικανοί έκαναν πίσω στον τουρκικό εκβιασμό,αποδεχόμενοι το τουρκικό αίτημα για δημιουργία ζώνης ασφαλείας στον Συριακό βορά.

Οι αμερικανικές και γαλλικές δυνάμεις που βρίσκονται στην βόρεια Συρία θα αναδιπλωθούν νοτιότερα συμπαρασύροντας και τους ελεγχόμενους από αυτούς κουρδικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς.Φαίνεται ότι οι κούρδοι που εξαρτώνται άμεσα από τους αμερικανούς θα αποδεχτούν αυτόν τον συμβιβασμό.

Η κεντρική και νόμιμη Συριακή κυβέρνηση της χώρας μπορεί λεκτικά να καταδίκασε αυτήν την συμφωνία σαν μια κατάφορη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας άλλα μάλλον φαίνεται ότι πέρνει ως αντάλλαγμα την ευκαιρία να κινηθεί στρατιωτικά προς την τζιχαντοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ.

Φαίνεται ότι και οι Ρώσοι που ειναι σύμμαχοι της Συριακής κυβέρνησης συμφωνούν με τα σχέδια της τουρκίας για την βόρεια Συρία αλλά μάλλον ζήτησαν σαν αντάλλαγμα η επαρχία Ιντλίμπ να περάσει στα χέρια του Άσαντ.

Αυτό το σενάριο για μια τέτοια συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών ακούγεται πολύ έντονα και είναι πολύ πιθανόν να ισχυεί γιατί καμία από τις εμπλεκόμενες μεριές δεν επιθυμεί μια ανεξέλεγκτη ανάφλεξη στην περιοχή και ολοκληρωτικό πόλεμο…

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr