• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home GREEKEMPIRE7

GREEKEMPIRE7 – ΣΥΡΙΑ : ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ… ΜΕΤΩΠΟ

7 έτη ago
in GREEKEMPIRE7, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πλησιάζοντας στην λήξη των 120 ώρων της συμφωνημένης εκεχειρίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και περιμένοντας να δούμε τα αποτελέσματα της συνάντησης του Ρώσου προέδρου Πούτιν με τον τούρκο ομολογό του Ερντογάν για το καυτό θέμα της Συρίας θα κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις…

-Η εισβολή του τουρκικού στρατού στο έδαφος της Συρίας είναι παράνομη και είναι μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου,παράλληλα και η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων κάθως και των γαλλικών δεν έχει καμμία νομιμοποίηση διότι τα στρατεύματα αυτά βρίσκονται σε συριακό έδαφος χωρίς την άδεια ή την πρόσκληση από την νόμιμη και εκλεγμένη κυβέρνηση της Δαμασκού.

-Εαν σε αυτό προσθέσουμε τον σκοτεινό ρόλο που έπαιξε τόσο η Αμερική όσο και η Τουρκία στην δημιουργία,γιγάντωση χρηματοδότηση και εξοπλισμό του Isis κατά τα πρώτα χρόνια της συριακής σύγκρουσης καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι χώρες και τα στρατεύματα τους είναι ανεπιθύμητες για τον συριακό λαό.

-Όταν οι αμερικανοί κατάλαβαν ότι η γιγάντωση του Isis ήταν ένα φοβερό έγκλημα για την όλη ανθρωπότητα άλλαξαν στάση και μέσω της στήριξης των Κούρδων ξεκίνησαν έναν αγώνα για να αποδυναμώσουν το ισλαμικό κράτος και να πάρουν πίσω τα εδάφη που αυτό είχε κατακτήσει στα ανατολικά του Ευφράτη.

-Οι Κούρδοι τώρα που στα πρώτα χρόνια του πολέμου είχαν συνεργαστεί με τον ελεύθερο συριακό στρατό ένα συνοθύλευμα από ξένους μισθοφόρους,σύρους αντικαθεστωτικούς και τζιχαντιστές της αλ κάιντα,είδαν την υποστήριξη των αμερικανών στον αγώνα τους εναντίον στο ισλαμικό κράτος σαν μια φοβερή ευκαιρία να καταφέρουν να αποκοπούν από την κεντρική συριακή διοίκηση και με την βοήθεια των αμερικανών να ιδρύσουν στο μέλλον δικό τους ανεξάρτητο κράτος.

-Ο ελεύθερος συριακός στρατός δηλαδή η συριακή αντιπολίτευση γρήγορα έχασε τα ερείσματα του στην συριακή κοινωνία καθώς λειτούργησε και λειτουργεί σαν φερέφωνο ξένων συμφερόντων της Τουρκίας κατά κύριο λόγω και σε έναν βαθμό άλλων χωρών όπως Αμερική Σαουδική αραβία κατάρ.Διασπάστηκε σε μικρότερες ομάδες με την πάροδο των χρόνων και κατέληξε να είναι πλέον ένα παρακλάδι της Χαιάτ ταχριρ αλ Σαμ δηλαδή της συριακής πτέρυγας της αλ κάιντα στην Συρία.Πλέον η επαρχία Ιντλίμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αλ κάιντα εξ ολοκλήρου και ο ελεύθερος συριακός στρατός δρά στις περιοχές που έχει καταλάβει η Τουρκία ή επιχειρεί να καταλάβει η Τουρκία σε συριακό έδαφος.

-Η Τουρκία βλέπει πλέον ότι το αρχικό της σχέδιο για την Συρία δηλαδή η ανατροπή του Άσαντ και η εγκατάσταση μέσω της μουσουλμανικής αδελφότητας μιας δικιάς της μαριονέτας στην εξουσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί σαν σχέδιο κυρίως λόγω της υποστήριξης της Ρωσίας στην συριακή κυβέρνηση καθώς και την στήριξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στο νόμιμο πρόεδρο Άσαντ.Πλέον η Τουρκία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε ένα άλλο καυτό και ζωτικής σημασίας θέμα για την ίδια το θέμα των κούρδων της Συρίας.Οι κούρδοι της Συρίας είχαν και έχουν σχέσεις με τους κούρδους αντάρτες του PKK που για δεκαετίες κάνουν αντάρτικο στα βουνά του τουρκοκρατούμενου κουρδιστάν εναντίον της τουρκικής διοίκησης.Η συνεργασία των κουρδών αναταρτών Συρίας και Τουρκίας καθώς και η προοπτική δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην βόρεια Συρία δηλαδή στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας ήταν μια ευθεία απειλή για το τουρκικό κράτος και τον Ερντογάν καθώς στο άμεσο μέλλον μπορεί να οδηγούσαν την Τουρκία σε εδαφικό ακρωτηριασμό και απώλειας εδαφών.

-Αυτός ήταν ο λόγος της τουρκικής εισβολής σε συριακό έσαφος,η συντριβή των κούρδων,η αποτροπή ίδρυσης κουρδικού κράτους,η κατάληψη νέων εδαφων καθώς και η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας βάθους 32 χιλιομέτρων και πλάτος γύρω στα 400 χιλίομετρα κατά μήκος δηλαδή των συροτουρκικών συνόρων ανατολικά του Ευφράτη με σκοπό τη μεταφορά των σύρων προσφύγων που υπάρχουν στην Τουρκία και την πληθυσμιακή αλοίωση της περιοχής αντικαθιστώντας το κουρδικό στοιχείο με άραβες.

-Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλντ Τράμπ που στήριξε όπως και ο προκάτοχος του Ομπάμα τους κούρδους με όπλα και χρηματοδότηση αποφάσισε να εγκαταλείψει τους κούρδους στα χέρια του Ερντογάν για να ξανακερδίσει την Τουρκία που είχε αρχίσει να έχει παρτίδες με τους Ρώσους και το Ιράν,με τον τρόπο αυτό ήθελε να επαβαφέρει την Τουρκία και τον Ερντογάν στον ίσιο κατά την γνώμη του Νατοικό δρόμο.Ανάμεσα στους δύο συμμάχους του Κούρδους και τούρκους επέλεξε να στηρίξει τον πιο ισχυρό και να εγκαταλείψει τον πιο αδύναμο.Παράλληλα ήθελε να δείξει και στο εσωτερικό των ΗΠΑ ότι κάνει πράξη τον προεκλογικό του λόγο που έλεγε ότι η Αμερική έρχεται πρώτα και ότι θέλει να τερματίσει τους ατελείωτους πολέμους που συμμετείχαν οι αμερικανοί στρατιώτες ειδικά στην μέση ανατολή και να σταματήσει το κράτος της αμερικής να ξοδέυει υπέρογκα ποσά για αυτόν τον λόγο.

-Οι Κούρδοι από την μεριά τους έχουν κάθε λόγο να νιώθουν προδομένοι καθώς παραχώρησαν στην αμερική τα πάντα,πολέμησαν τους τζιχαντιστές,έδωσαν βάσεις στις ΗΠΑ στην περιοχή και τώρα βρίσκονται προδομένοι και αβοήθητοι απέναντι στον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του Νάτο.Απέναντι στην τουρκική εισβολή και έχοντας μείνει μόνοι να αντιστέκονται επέλεξαν να ζητήσουν βοήθεια από έναν πρώην εχθρό τους τον Άσαντ και την Συριακή κυβέρνηση καθώς και από την Ρωσία.

-Η συμφωνία των κούρδων και της συριακής κυβέρνησης με την ρωσική εποπτεία προέβλεπε την παράδοση κάποιων περιοχών που ήλεγχαν οι κούρδοι στον συριακό στρατό για να αναλάβει αυτός την φυλαξή τους απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.Παράλληλα οι κούρδοι αναγκαστικά ξέχασαν τα όνειρα τους για ανεξάρτητο κράτος και θα περιοριστούν σε μια σχετική αυτονομία μέσα στο συριακό κράτος.

-Οι Ρώσοι γίνονται ο κύριος ρυθμιστής των εξελίξεων καθώς με την αποχώρηση των αμερικανών είναι πλέον ο μοναδικός μεγάλος παίχτης που παίζει μπάλα στην περιοχή και έχει υπό την σκέπη της εκτός από την κυβέρνηση Άσαντ και τους κούρδους πλέον έχοντας παράλληλα καλές σχέσεις και συνεργασία τόσο με την τουρκία όσο και με το Ιράν.

-Ο Ασαντ βγαίνει κεδισμένος από την όλη κατάσταση καθώς βλέπει τους αμερικανούς που θεωρούσε εισβολείς να αποχωρούν,τους κούρδους που θεωρούσε προδότες να του ζητάνε βοήθεια και το πιο ουσιαστικό καταλαμβάνει αναίμακτα και χωρίς μάχες νέα εδάφη που περιλαμβάνουν το Μανμπίτζ,την Ράκα την Ταμπκα το Τελ ταμέρ το Καμισλί.

-Πλέον για τον Άσαντ μένει μόνο η τζιχαντοκρατούμενη περιοχή του Ιντλίμπ τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό τους,και η περιοχή του Ατ τανφ που υπαρχουν αμερικανοί σταρτιώτες και συροι αντικαθεστωτικοί και βρίσκεται στα σύνορα Συρίας Ιορδανίας για να περάσει όλη η Συριακή επικράτεια υπό τον έλεγχο του όπως έχει υποσχεθεί πολλές φορές στον Συριακό λαό.

-Σίγουρα λοιπόν από τις εξελίξεις οι Ρώσοι και ο Άσαντ βγαίνουν κερδισμένοι καθώς και έμμεσα ο Ερντογάν που πλέον βλέπει ότι μάλλον κουρδικό κράτος δεν θα γίνει.

-Τώρα όσον αφορά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών είναι μια δεύτερη προδοσία των κούρδων από τον Τράμπ διότι όλα παραχωρούνται στον Ερντογάν όσον αφορά την ζώνη ασφαλείας και οι κούρδοι αναγκάζονται να φύγουν από τα εδάφη που κατέχουν στην βόρεια Συρία και να παραχωρήσουν τον οπλισμό τους.Το θέμα είναι έαν θα το κάνουν και σε πιο βαθμό μέχρι αύριο το βράδυ που λήγει η διορία κάθως και τι αντίδραση θα έχει ο συριακός στρατός και οι Ρώσοι σε ενδεχόμενη συνέχιση της τουρκικής προέλασης.

-Πλέον ο μεγάλος παίχτης στην περιοχή είναι οι Ρώσοι που μαζί με τον συριακό στρατό κατέλαβαν τις βάσεις που διατηρούσαν οι αμερικανοί στον συριακό βορρά και προσπαθούν να λειτουργήσουν σαν δύναμη αποτροπής συγκρούσεων ανάμεσα συον τουρκικό στρατό και τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

-Το Ιράν από την μεριά του είναι κάπως ικανοποιημένο από το σταμάτημα της τουρκικής εισβολης καθώς από την αρχή ήταν αντίθετο στην τουρκική παρουσία στην βόρεια Συρία και βλέπει με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τα στρατεύματα του βασικού του συμμάχου του Άσαντ να ανακαταλαμβάνουν εδάφη.

-Το Ισραήλ νιώθει μεγάλη παγωμάρα από τις εξελίξεις καθώς δεν είχε κρύψει ποτέ οτι επιθυμούσε την δημιουργία κουρδικού κράτους σαν αντίβαρο στην Ιρανική επιρροή στην Συρία και σαν αντίβαρο και στους Τούρκους.Πλέον με την διαφαινόμενη ματαίωση της δημιουργίας κουρδικού κράτους βλέπει τα σχέδια του για την περιοχή να ανατρέπονται.

-Τέλος το Νάτο και η Ευρωπαικη ένωση έμειναν ουραγοί τον εξελίξεων με χλιαρές δηλώσεις καταδίκης των τουρκικών θηριωδιών απέναντι σε άμαχους κουρδους και της τουρκικής επιθετικότητας ανακοινώνοντας και κάποιες κυρώσεις.

-Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις στην πολύπαθη Συρία σε όλα αυτά τα μέτωπα και με την συμμέτοχη μεγάλη ή μικρη όλων των παικτών.

Υγ:Τονίζεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι οι κούρδοι έφεραν εις πέρας το μεγαλύτερο μέρος της άμυνας απέναντι στο Isis χωρίς να αναφέρουν τις νίκες της συριακής κυβέρνησης απέναντι στο ισλαμικό κράτος δύο φορές στην Παλμύρα στην Ντέιρ εζ ζορ στην έρημο της Χόμς στην συνοικία Γιαρμούκ στα περίχωρα της Δαμασκού.Η συριακή κυβέρνηση από την αρχή του πολέμου πολέμησε τους τζιχαντιστές υπό διάφορες ονομασίες και έκανε τα πάντα για την διατήρηση του κοσμικού χαρακτήρα του συριακού κράτους…

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Παρασκευή Σιδέρη: Τσίπρας, Σαμαράς, Μητσοτάκης: Η τριάδα της καταστροφής – Μία μία οι προδοσίες που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή Σιδέρη: Τσίπρας, Σαμαράς, Μητσοτάκης: Η τριάδα της καταστροφής – Μία μία οι προδοσίες που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος

by admin
7 ώρες ago
Μακρυγιάννης: «Ανατινάξεις – Από τη φρεγάτα “Ελλάς” στους εκσκαφείς της Μαυροπηγής: Η ιστορία της προδοσίας και η καταστροφή του λιγνίτη»
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μακρυγιάννης: «Ανατινάξεις – Από τη φρεγάτα “Ελλάς” στους εκσκαφείς της Μαυροπηγής: Η ιστορία της προδοσίας και η καταστροφή του λιγνίτη»

by admin
13 ώρες ago
Από τα Σόδομα στα Γόμορα – Ο παπα-Ηλίας Υφαντής προειδοποιεί: “Οι πολιτικοί είναι νεκροί, μην τους ακολουθείτε”
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Από τα Σόδομα στα Γόμορα – Ο παπα-Ηλίας Υφαντής προειδοποιεί: “Οι πολιτικοί είναι νεκροί, μην τους ακολουθείτε”

by admin
15 ώρες ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: Όταν οι δαιμονισμένοι μιλούν με την πλέον εξελιγμένη “τεχνητή νοημοσύνη”
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Όταν οι δαιμονισμένοι μιλούν με την πλέον εξελιγμένη “τεχνητή νοημοσύνη”

by admin
21 ώρες ago
Next Post
Πολεμική Αεροπορία: Η σκέψη για τη πώληση των F-16 Block.30 είναι εγκληματική ενέργεια

Πολεμική Αεροπορία: Η σκέψη για τη πώληση των F-16 Block.30 είναι εγκληματική ενέργεια

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΙΑ… ΤΑΞΙΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΞΩ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΙΑ… ΤΑΞΙΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΞΩ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr