ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

GREEKEMPIRE7 : ΣΥΡΙΑ : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ, ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΙΝΤΛΙΜΠ…

GREEKEMPIRE7. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 7 Αυγ 2019 - 22:13

Οι εξελίξεις τρέχουν στην πολύπαθη Συρία.Ο πόλεμος που ξεκίνησε το 2011 δεν λέει να τελειώσει.Οι Τούρκοι που έχουν τεράστιο πρόβλημα με την παρουσία των Αμερικανοκινούμενων Κούρδων στην βόρεια Συρία ετοιμάζονται να εισβάλουν…

Θα είναι η τρίτη επιχείρηση εισβολής σε Συριακό έδαφος από τον τουρκικό στρατό μετά από αυτές σε Αφρίν και Αλ μπάμπ.Στην ουσία η παρουσία και του τουρκικού στρατού και των αμερικάνων και γάλλων που υποστηρίζουν τους Κούρδους είναι παράνομη καθώς δεν βρίσκονται εκεί με άδεια από την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Υπάρχει λοιπόν ορατός ο κίνδυνος σύγρουσης μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών που στηρίζουν τους Κούρδους στην Βόρεια Συρία.Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η εισβολή θα πραγματοποιηθεί κανονικά με πιθανή ημερομηνία τις 11 Αυγούστου.

Ακούγεται ότι 120.000 Τούρκοι στρατιώτες και σύμμαχοι τους σύροι αντικαθεστωτικοί θα εισβάλουν στα εδάφη που είναι υπό κουρδική διοίκηση.Από την άλλη οι Κούρδοι είναι έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο έναντι της Τουρκίας και των συμμάχων της σε περίπτωση εισβολής.

Επιπρόσθετα η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας θέλει να ξεκινήσει ευρείας έκτασης επιχείρησης ανακατάληψης του τζιχαντοκρατούμενου Ιντλίμπ που ελέγχεται από το παρακλάδι της αλ κάιντα στην Συρία. Η επιχείρηση έχει μπλοκάρει λόγω της συμφωνίας των Ρώσων (συμμάχων της Συριακής κυβέρνησης) και των Τούρκων που στηρίζουν τους τζιχαντιστές της αλ κάιντα και διάφορες άλλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Ακούγεται λοιπόν έντονα ότι υπάρχει μια κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ Ρώσων και Τούρκων που σχετίζονται με αυτά τα γεγονότα. Οι μεν Ρώσοι θα δώσουν την άδεια στον Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους οι δε Τούρκοι θα αφήσουν τον Άσαντ να κινηθεί προς Ιντλίμπ.

Ακούγεται επίσης ότι οι Τούρκοι θα μετακινήσουν τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικούς Σύρους από την επαρχία Ιντλίμπ στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι για να συμμετάσχουν στην τουρκική εισβολή και άρα οι αντιστάσεις των τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών στην επαρχία Ιντλίμπ θα είναι αρκετά αποδυναμωμένες…

Τα γεγονότα θα δείξουν εαν αυτά τα σενάρια θα επιβεβαιωθούν…

GREEKEMPIRE7

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr