ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Gremlin από την DARPA

ΚΛΟΙΟΣ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. - 12 Μαΐ 2018 - 8:33
Loading...

 

Διάσημη ή διαβόητη ανάλογα με το ακροατήριο, η υπηρεσία Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) είναι γνωστό εδώ και καιρό πως εργάζεται πάνω στα Gremlin drones. Και το next big thing…

Ελεγχόμενα από στρατιωτικά αεροσκάφη, τα Gremlins υποτίθεται πως θα δουλεύουν μέσα από άφεση από μεταγωγικά ή άλλα μεγάλα αεροσκάφη. Τώρα όμως αρχίζει και συζητάται επίσης και η ρίψη από F-22 και F-35 .

Η ιδέα είναι λογική: τα drones σε επικίνδυνες περιοχές με έλεγχο από μακριά. Και στη συνέχεια παραλαβή τους από C-130 με κάθε Gremlin να μπορεί να λειτουργήσει για 20 αποστολές και μάλιστα σε σμήνη.

«Η DARPA προχωρά πάνω στο σχέδιο να επιδείξει εναέρια άφεση και ανάκτηση πολλαπλών μη επανδρωμένων αεροπορικών συστημάτων στο τέλος του 2019» λέει στέλεχός της και συνεχίζει «η ομάδα αξιολόγησε το πώς μαχητικά πέμπτης γενιάς όπως τα F-35 και F-22 ανταποκρίνονται στις απειλές και πως μπορούμε να ενσωματώσουμε Gremlins για χρήση στις περιοχές υψηλού κινδύνου».

Η DARPA έχει αναθέσει σε μια εταιρία που ονομάζεται Dynetics ένα συμβόλαιο $38.6 εκατομμυρίων για να ετοιμάσει τα Gremlin  επίδειξης τεχνολογίας τα οποία σύμφωνα με τη DARPA θα έχουν και ποικίλες αποστολές

Σήμερα υπάρχουν 11.000 drone σε υπηρεσία στις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με κύριο τύπο τα RQ-11 Raven, μικρά, εκτοξευόμενα με το χέρι ελεγχόμενα UAV αλλά είναι βέβαιο πως σε λίγα χρόνια το σύστημα «Μητρικό/μαχητικό και μικρά ελεγχόμενα σμήνη από drone», θα είναι πραγματικότητα.

(Πηγή gadgetfreak.gr/Σ. Κυριακίδης)

ptisidiastima.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter