ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H ΑΘΕΑΤΗ ΟΨΗ! ΤΙ “ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ” Τσίπρας και Ιερώνυμος από το deal…

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 7 Νοέ 2018 - 18:33
Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος
Η Eκκλησία της Ελλάδος θα διαχειρίζεται αποκλειστικά πλέον 10.500 κληρικούς και 200 εκατομμύρια ευρώ, πάλι με έξοδα του κράτους.
Γιατί δέχτηκε με προθυμία ο Ιερώνυμος; Επειδή η ανώτατη ιεραρχία πλέον αποκτά υπερεξουσίες πάνω στους κληρικούς: μπορούν άνετα πλέον εσωτερικά να αναπροσαρμόζονται

οι μισθοί σε οποιοδήποτε πρόσωπο, άρα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στους κύκλους των υψηλά ισταμένων, αλλά και απολύσεις «αντιφρονούντων» και προσλήψεις «φίλων».

Γιατί δέχτηκε με προθυμία ο Τσίπρας; Επειδή δημιουργούνται πλέον 10.500 νέες πρόσθετες μόνιμες θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Ικανοποιείται η τήρηση της ετήσιας αναλογίας εισόδου/εξόδου δημοσίων υπαλλήλων βάσει συμφωνίας με τους εταίρους και υπάρχει πλέον άπλετος χώρος για νέα ρουσφέτια. 10.500 μόνιμοι κομματικοί φίλοι σημαίνει 30-40.000 άτομα εκλογικής δύναμης αν υπολογίσουμε και τα οικονομικά εξαρτώμενα πρόσωπα των προσληφθέντων. Άλλωστε αυτό το κόλπο γίνεται εδώ και πολλά χρόνια: φτιάχνουμε οργανισμούς και εταιρείες του δημοσίου, τους δίνουμε κρατικά κονδύλια και λέμε ότι οι υπάλληλοι των οργανισμών και εταιρειών αυτών δεν ανήκουν τυπικά στο δημόσιο. Έτσι τυπικά έχουμε 600.000 δημόσιους υπαλλήλους και ουσιαστικά 1 εκατομμύριο.

Και οι δυο πλευρές ευτυχισμένες.
Καλό ντηλ;

press-gr.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter