ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H εφαρμογή που βρίσκει πότε σας κατασκοπεύουν

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. - 2 Μαρ 2019 - 22:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

H εφαρμογή που βρίσκει πότε σας κατασκοπεύουν

Το λογισμικό χρησιμοποιεί αισθητήρες, όπως την κάμερα του τηλεφώνου, μικρόφωνο, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο, για την ανίχνευση εισβολέων που επιχειρούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία κάποιου.

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για κάποιο «δεύτερο» smartphone που μπορεί να ξεχαστεί με αρχεία που ο χρήστης επιθυμεί να παρακολουθεί.

Η εφαρμογή αποτελεί μια κοινοπραξία ανάμεσα στο The Guardian Project και το Ίδρυμα Ελευθερίας του

Τύπου, του οποίου πρόεδρος είναι ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Φανταστείτε ότι είστε δημοσιογράφος που εργάζεται σε μια εχθρική ξένη χώρα και ανησυχείτε για τις υπηρεσίες ασφαλείας που μπορεί να εισβάλλουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και για να ψάξουν τα υπάρχοντά σας και τον υπολογιστή σας ενώ βρίσκεστε μακριά», όπως αναφέρει η ανακοίνωση των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων.

«Το Haven ανιχνεύει αλλαγές στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες σε ένα τυπικό smartphone για να σας ειδοποιήσει αν κάποιος μπαίνει στο χώρο σας ή προσπαθεί να παραβιάσει τις συσκευές σας ενώ δεν είστε εκεί», προσθέτει

Στη συνέχεια, η εφαρμογή στέλνει κρυπτογραφημένες ειδοποιήσεις στο κύριο τηλέφωνο του χρήστη, επιτρέποντάς του να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα μέσω ενός διακομιστή στο Dark Web, γνωστό ως Tor Onion.

Δεν μεταδίδει πληροφορίες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση τρίτοι, εκτός εάν ο χρήστης έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία SMS.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπάλληλος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ζει στη Μόσχα από το 2013, αφού διέρρευσε απόρρητα αρχεία για την παρακολούθηση μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη για τη νέα εφαρμογή, είπε στο περιοδικό Wired: «Αν είστε η μυστική αστυνομία που κάνει τους ανθρώπους να εξαφανίζονται, το Haven αλλάζει τον υπολογισμό του κινδύνου που πρέπει να περάσετε».

«Πρέπει να ανησυχήσετε με το γεγονός ότι κάθε πιθανό κινητό τηλέφωνο μπορεί να γίνει μάρτυρας», συμπλήρωσε.

Το περιοδικό Wired δοκίμασε την εφαρμογή και ανέφερε ότι ήταν εξαιρετικά ευαίσθητη σε κάθε κίνηση.

thesecretrealtruth

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…