ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H Ρωσία μετέφερε στρατεύματα στην Βενεζουέλα: Αιφνιδιασμός στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ. - 24 Μαρ 2019 - 22:40
Loading...

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Το Κρεμλίνο είναι αποφασισμένο να στηρίξει το Νίκολας Μαδούρο στις ταραχές της Βενεζουέλας και αποφάσισε να του παράσχει στρατιωτική βοήθεια αποστέλλοντας δύο αεροσκάφη τα οποία προσγειώθηκαν στο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας το Σάββατο με έναν Ρώσο αξιωματούχο και περίπου 100 στρατιώτες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων, δύο αεροσκάφη που

απογειώθηκαν από ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο έφτασαν στο Καράκας, ενώ σύμφωνα με άλλον ιστότοπο, ένα αεροπλάνο έφυγε από το Καράκας την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν 3 μήνες οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, τις οποίες ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε ένδειξη ενίσχυσης των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά η Ουάσινγκτον τις επέκρινε ως ρωσική επέμβαση στην περιοχή.

Βέβαια η Ουάσιγκτον έχει τελείως διαφορετική οπτική γωνία όταν πρόκειται για δικές της παρεμβάσεις στην Ουκρανία ή σε περιοχές ζωτικού ενδιαφέροντος για την Μόσχα.

 

Ο δημοσιογράφος Χαβιέ Μαγιόρκα έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι το πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Βασίλι Τονκοσκούροφ, Ρώσο επιτελάρχη του στρατού, ενώ πρόσθεσε ότι το δεύτερο ήταν ένα αεροπλάνο φορτίου που μετέφερε 35 τόνους υλικού.

Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη και πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως πρόεδρο της χώρας τον αυτοανακηρυχθέντα Γκουαϊντό και θεωρούν παράνομο τον κανονικό πρόεδρο Ν.Μαδούρο.

Φυσικά όλα αυτά συνέβησαν όταν έγινε γνωστό ότι Βενεζουέλα και Ρωσία συμφώνησαν στην κατασκευή ρωσικής βάσης εντός του εδάφους της χώρας στο «μαλακό υπογάστριο» των ΗΠΑ.

Η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τον σύμμαχό της στην περιοχή και δρα άμεσα αιφνιδιάζοντας την Ουάσινγκτον.

Το γεγονός ότι ο επικεφαλής είναι Ρώσος επιτελάρχης σημαίνει πως θα ακολουθήσουν και άλλοι στρατιώτες και θα στηθεί Επιτελείο.

Οι Ρώσοι επιχειρούν να προλάβουν τις εξελίξεις, δεν θέλουν να επαναληθφεί ότι είχε γίνει στην Λιβύη τo 2011.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εμπλακεί στην Βενεζουέλα και η ρωσική εταιρεία ασφαλείας Wagner που είναι το αντίστοιχο της αμερικανικής πρώην Blackwater νυν Academy.

pronews.gr

Διαβάστε όλο το άρθροLoading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter