ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H NASA ψάχνει να βρει εξωγή’ι’νους!

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 13 Φεβ 2019 - 13:45
Loading...

Η NASA θα μπορούσε να ανακαλύψει την εξωγήινη ζωή «μέσα σε χρόνια», αλλάζοντας τον τρόπο, πώς κυνηγούν για έξυπνη εξωγήινη ζωή, αποκάλυψαν κορυφαίοι επιστήμονες.

Η ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής θα θεωρηθεί ως η πιο δραματική ανακάλυψη όλων των εποχών. Ωστόσο, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής μεταξύ άπειρου χώρου είναι ένα αποθαρρυντικό έργο, και κυρίως η διατήρηση των θεωρητικών συνωμοσίας και του ιδιωτικού τομέα. Αλλά όλα είναι έτοιμα να αλλάξουν, με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA να αποφασίζει για μια στρατηγική μετατόπιση και «επιθετική»

δράση,για να επιταχύνει την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Η NASA αναζητά εδώ και χρόνια στοιχεία για την εξωγήινη ζωή, ως μέρος του θρυλικού προγράμματος της αναζήτησης εξωτερικής νοημοσύνης (SETI).

Αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τον εντοπισμό πιθανώς κατοικήσιμων πλανητών κοντά στη Γη, η εξεύρεση εξωγήινων αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη.

Ωστόσο, παρά την προφανή έλλειψη προόδου, οι ερευνητές της NASA είναι ολοένα και πιο αισιόδοξοι, μια πρόοδος που θα μπορούσε να συμβεί σχετικά σύντομα.

Μια αναφορά με την ονομασία Biosignature False Positives, η οποία γράφτηκε από το Ινστιτούτο NASA Goddard για διαστημικές μελέτες και το NASA Goddard Space Flight Centre, περιγράφει τον λόγο της αισιοδοξίας τους.

Είπε: «Όταν προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τη ζωή σε πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από άλλα αστέρια, είναι απίθανη η άμεση παρατήρηση της ζωής (π.χ. εστίαση σε ένα δέντρο σε ξένο δάσος ή βλέποντας έναν εξωγή’ι’νο.

«Μπορεί να μην έχουν ούτε χέρια για να κουνήσουν, πράγμα που θα το καθιστούσε αδύνατο, στην πραγματικότητα.
«Εντούτοις, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, μπορεί να είναι δυνατόν να παρατηρηθούν έμμεσες ενδείξεις γι ‘αυτή τη ζωή χρησιμοποιώντας τις λεγόμενες βιοσχεσίες.»
Σύμφωνα με τη NASA, πρέπει να κυνηγάμε για «βιοσυνθέσεις», οι οποίες μπορεί να είναι πολύ λιγότερο συναρπαστικές από την ανακάλυψη εξωγή’ι’νων.
Οι βιοσυνθέσεις είναι παρατηρήσεις που απαιτούν βιολογική προέλευση.
NASA αλλοδαπός Αναζήτηση για την ExtraTerrestrial Intelligence
Έτσι, οι βιοσυνθέσεις στη Γη θα περιλαμβάνουν «απολιθώματα, άδεια περιτυλίγματα καραμελών» και ακόμη και οξυγόνο.
Η έκθεση ανέφερε: «Κάθε μία από αυτές τις παρατηρήσεις παρέχει έμμεσες ενδείξεις, με διαφορετική ισχύ, για την ύπαρξη της υπάρχουσας ή εξαφανισμένης ζωής».
Ωστόσο, η έκθεση Biosignature False Positives προειδοποιεί για τα «ψευδή θετικά» που ενδέχεται να υπονοούν λανθασμένα ότι υπάρχει ξένη ζωή.
Η εφημερίδα αναφέρει: «Στην αναζήτηση της ζωής μας – είτε μέσα στο αρχαιότερο γεωλογικό αρχείο της Γης, στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όπως στον Άρη, είτε ειδικά στους εξωηλιακούς πλανήτες – πρέπει να συμπεράνουμε την παρουσία της ζωής από την επίδρασή της στο τοπικό ή το παγκόσμιο περιβάλλον.
«Αυτές οι βιοσυνθέσεις, που συχνά εντοπίζονται από τη γνωστή επιρροή των χερσαίων οργανισμών στην ατμόσφαιρα και την επιφάνεια της Γης, θα μπορούσαν να διαγνωσθούν εσφαλμένα όταν τις εφαρμόζουμε σε ξένους κόσμους.
«Τα λεγόμενα ψευδώς θετικά μπορούν να εμφανιστούν όταν μια άλλη διαδικασία ή σειρά διαδικασιών  μιμείται μια βιολογική υπογραφή».
Σε αυτή την εργασία, ο καθηγητής Silvano P Colombano, του Ερευνητικού Κέντρου Ames, της NASA ,πρότεινε ότι η εξωγή’ι’νη ζωή μπορεί να μας έχει επισκεφτεί ήδη.
Ο καθηγητής Colombano ισχυρίστηκε ότι οι εξωγή’ι’νοι θα μπορούσαν να φαίνονται τόσο διαφορετικοί από ότι περιμένουμε και ότι μπορεί να είναι σε θέση να ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις – επειδή απλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ύπαρξη ή την τεχνολογία τους.
Επισκόπηση της NASA UFO
Ο καθηγητής Colombano δήλωσε: «Θέλω απλώς να επισημάνω το γεγονός ότι οι πληροφορίες που θα μπορούσαμε να βρούμε και που θα μπορούσαν να μας βρουν (εάν δεν το έχουν κάνει ήδη) ίσως να μην παράγονται από οργανισμούς με βάση τον άνθρακα, όπως εμείς.
«Πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν τις παραπάνω υποθέσεις σχετικά με το διαστρικό ταξίδι; Οι συνήθεις περίοδοι ζωής μας δεν θα αποτελούσαν πλέον περιορισμό (παρόλο που ακόμη και αυτοί θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με αποστολές πολλαπλών γενεών ή με αναστολή animation) και το μέγεθος του» εξερευνητή » εκείνη μιας εξαιρετικά μικροσκοπικής υπερ-έξυπνης οντότητας. «
Σύμφωνα με τον καθηγητή Colombano, οι επιστήμονες είναι πολύ απασχολημένοι με τη σύγχρονη ανθρώπινη τεχνολογία.
Αυτό, λέει, μας καθιστά δύσκολο να φανταστούμε την τεχνολογία που θα μπορούσε να έχει παραχθεί από τους εξωγή’ι’νους που ζουν σε πλανήτες παλαιότερους από τη Γη.
Είπε: «Πρέπει να ξαναεπισκεφτούμε ακόμη και τις πιο αγαπημένες μας υποθέσεις», συμπεριλαμβανομένου ότι «το διαστρικό ταξίδι είναι αδύνατο ή εξαιρετικά απίθανο».
«Λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη ότι η τεχνολογική ανάπτυξη στον πολιτισμό μας ξεκίνησε μόλις πριν από περίπου 10.000 χρόνια και έχει δει την άνοδο των επιστημονικών μεθοδολογιών μόνο τα τελευταία 500 χρόνια, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα στην πρόβλεψη της τεχνολογικής εξέλιξης ακόμη και για τα επόμενα χίλια χρόνια , πόσο μάλλον 6 εκατομμύρια φορές το ποσό «, εξήγησε ο καθηγητής.
Πρόσθεσε: «Ακόμη και αν η ταχύτητα του φωτός εξακολουθεί να είναι ένα άθραυστο εμπόδιο, για χιλιάδες χρόνια, οι πολιτισμοί θα μπορούσαν πιθανότατα να κάνουν διαστρικές διαδρομές».
Στο άρθρο του, με τίτλο Νέες υποθέσεις για τον οδηγό SETI Research, ο καθηγητής Colombano δήλωσε ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις πλανητών που μοιάζουν με τη Γη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler έδωσαν ελπίδα.
Ο καθηγητής Colombano δήλωσε ότι αυτό πρέπει να αναγκάσει τη NASA να «εστιάσει την προσοχή μας στην ανίχνευση σημείων ζωής και τεχνολογίας σε συγκεκριμένα πλανητικά συστήματα».
«Αισθάνομαι ότι πρέπει να γίνουμε πιο ευέλικτοι στις υποθέσεις μας», εξήγησε.
«Ο λόγος είναι ότι, ενώ εξακολουθεί να είναι εύλογο και συντηρητικό να υποθέσουμε ότι η ζωή  πιθανότατα να προέρχεται από συνθήκες παρόμοιες με τις δικές μας, οι τεράστιες χρονικές διαφορές στις πιθανές εξελίξεις καθιστούν την πιθανότητα των τεχνολογιών« ταιριάσματος »πολύ λεπτές».
Ο καθηγητής Colombano υποστηρίζει μια πιο «επιθετική προσέγγιση» στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής.
Είπε επίσης ότι οι επιστήμονες δεν πρέπει να αποκλείσουν πιθανά «σήματα» εξωγήινων ζωών, χάρη στις δικές τους αμφίβολες προκαταλήψεις.
Ο καθηγητής έγραψε: «Στο πολύ μεγάλο ποσό του« θορύβου »στην αναφορά των UFO μπορεί να υπάρχουν« σήματα », ωστόσο μικρά, που δείχνουν κάποια φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν ή να αρνηθούν.
«Εάν υιοθετήσουμε μια νέα σειρά υποθέσεων σχετικά με τις μορφές υψηλότερης ευφυΐας και τεχνολογίας που θα μπορούσαμε να βρούμε, μερικά από αυτά τα φαινόμενα θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες υποθέσεις και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε κάποια σοβαρή έρευνα».
https://www.express.co.uk/news/science/1086264/nasa-find-aliens-years-countdown-alien-biosignature-space-news
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter