ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Iδού γιατί πράγματι εμφανίστηκε ο Grim Reaper στη τελετή στέψης του King Charles III

ΔΙΕΘΝΗ. - 9 Μάι 2023 - 8:11
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Πάμε να δούμε τώρα τι αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της η Jerusalem Post

Ηστέψη του King Charles III στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο τράβηξε την παγκόσμια προσοχή, με εκατομμύρια να μένουν κολλημένοι μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης κατά τις πολύωρες τελετές παρατηρεί το σχετικό editorial της Jerusalem Post. Δεν θα μπορούσε παρά να είναι η στέψη μια ιδανική ευκαιρία ώστε να εμφανιστεί ο Grim Reaper, συμπληρώνουμε εμείς-το Κουρδιστό Πορτοκάλι.

By The Wrong Man

Πριν δούμε τι γράφει η Jerusalem Post ας ρίξουμε μία ματιά στην ενδιαφέρουσα όσο και “επίκαιρη” εμφάνιση του Grim Reaper στη διάρκεια της στέψης του King Charles III.

Για χιλιάδες χρόνια, διάφοροι πολιτισμοί είχαν φιγούρες που αντιπροσωπεύουν τον θάνατο. Ένα από τα πιο κοινά και ανθεκτικά από αυτά είναι ο Grim Reaperσυνήθως μια σκελετική φιγούρα, που συχνά καλύπτεται με μια σκοτεινή ρόμπα με κουκούλα και φέρει ένα δρεπάνι για να «θερίσει» ανθρώπινες ψυχές.

Πώς και πότε όμως αυτή η εικόνα συνδέθηκε με τον θάνατο;

Ο Grim Reaper φαίνεται να εμφανίστηκε στην Ευρώπη κατά τον 14ο αιώνα.

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που η Ευρώπη αντιμετώπιζε τη χειρότερη τότε πανδημία του κόσμου, τον Μαύρο Θάνατο-Βlack Death, που πιστεύεται ότι ήταν το αποτέλεσμα της πανώλης.

Υπολογίζεται ότι περίπου το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης χάθηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας, με ορισμένες περιοχές της ηπείρου να έχουν πολύ μεγαλύτερες απώλειες από άλλες.

Το αρχικό ξέσπασμα της πανώλης εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του 1347-51, και τα κρούσματα στη συνέχεια επαναλήφθηκαν αρκετές άλλες φορές μετά από αυτό.

Οπότε, ξεκάθαρα, ο θάνατος ήταν κάτι που είχαν στο μυαλό τους οι επιζώντες Ευρωπαίοι και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι επινόησαν μια εικόνα για να τον αναπαραστήσουν.

Γιατί όμως η σκελετική φιγούρα; Γιατί το δρεπάνι; Γιατί η ρόμπα; Οι σκελετοί συμβολίζουν το θάνατο, αντιπροσωπεύοντας το ανθρώπινο σώμα αφού έχει αποσυντεθεί. Το ιμάτιο πιστεύεται ότι θυμίζει τα άμφια που φορούσαν οι θρησκευτικές προσωπικότητες της εποχής όταν έκαναν ταφικές ακολουθίες. Το δρεπάνι είναι μια εύστοχη εικόνα από γεωργικές πρακτικές της εποχής: οι θεριζοαλωνιστές χρησιμοποιούσαν δρεπάνια για να θερίσουν ή να μαζέψουν καλλιέργειες που ήταν έτοιμα να αφαιρεθούν από τη γη και, λοιπόν, κάπως έτσι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν: μαζεύονται από τη γη.

Πάμε να δούμε τώρα τι αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της η Jerusalem Post.

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Twitter και στη συνέχεια έγινε viral, φαίνεται μια φιγούρα ντυμένη με σκούρες ρόμπες και μαύρη κουκούλα και κρατώντας ένα ραβδί να περνά βιαστικά από την είσοδο του Westminster Abbey κατά τη διάρκεια των τελετών.

Φυσικά, αυτό οδήγησε σε άγριες διαδικτυακές εικασίες σχετικά με την ταυτότητα της μυστηριώδους φιγούρας, που κυμαίνονται από άτομα που κάνουν νύξεις στις ταινίες του Harry Potter έως αστεία για την Megan Markle ότι τελικά βρήκε έναν τρόπο να παρευρεθεί στην τελετή.

Άλλα σχόλια έδωσαν στη συζήτηση μια πιο σκοτεινή τροπή. “Κάποιος άλλος μόλις πρόσεξε τον Grim Reaper στο Westminster Abbey;” ρώτησε ένα από τα άτομα που είχαν ανεβάσει το σύντομο video.

Ένας άλλος σχολιαστής δημοσίευσε μια εικόνα μιας εξήγησης σχετικά με τα τελετουργικά μαγισσών, τα οποία περιλαμβάνουν τη χρήση μαύρων ρόμπων παρόμοια με αυτά που φορούσε η μυστηριώδης φιγούρα και άλλοι συμφώνησαν ότι αυτή πρέπει να ήταν μάγισσα.

Πριν από την τελετή στέψης, ένα όργανο μαγισσών και ειδωλολατρών είχε ανακοινώσει ότι θα συνόδευαν τις γιορτές με ένα δικό τους τελετουργικό, κατά το οποίο θα έκαναν ξόρκια για καλό καιρό και υγεία για τον νέο μονάρχη, κατά τη στέψη, ανέφερε η The Sun.

“Μια άλλη οπτική γωνία οδήγησε σε συζητήσεις για τις διασυνδέσεις του νέου βασιλιά με τους Ελεύθερους Τέκτονες-Free Masons.

«Ο Βρετανός μονάρχης έχει μακροχρόνια σχέση με τον Σκωτικό Τεκτονισμό- Scottish Freemasonry», ισχυρίστηκε ένας χρήστης του Twitter.

Συνέχισε λέγοντας ότι “Το Rectified Scottish Rite of Masons χρησιμοποιεί μια μαύρη ρόμπα με κουκούλα σε ορισμένες τελετές. Η έδρα τους τυχαίνει να είναι στην αίθουσα Mark Masons απέναντι από το St James Palace όπου ο Κάρολος επιβεβαιώθηκε ως Μονάρχης πέρυσι.”

Ένας άλλος σχολιαστής επέλεξε να πάρει το θέμα πιο ελαφρά και αστειεύτηκε “Η Βρετανία χωρίς Τεκτονισμό είναι σαν το ζαμπόν χωρίς αυγά, οπότε τι να περιμένεις-“Britain without Freemasonry is like ham without eggs so what can you expect?”;”

Ο Πράσινος Άνθρωπος

Αυτοί οι άγριοι ισχυρισμοί συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγανισμό και τον απόκρυφο συμβολισμό γύρω από την πολυαναμενόμενη στέψη του Καρόλου Γ’.

Ένα από τα κύρια σημεία της έριδος ήταν η επίσημη πρόσκληση για την τελετή στέψης, η οποία περιελάμβανε μια απεικόνιση του «Πράσινου Ανθρώπου» στο κάτω μέρος της κάρτας.

Ο Πράσινος Άνθρωπος είναι ένα παλιό αγγλικό μοτίβο που εμφανίζεται στις οροφές μεσαιωνικών εκκλησιών ή είναι συχνά σκαλισμένο σε πλακόστρωτα κήπων, αλλά πιστεύεται ότι έχει επίσης ειδωλολατρική χροιά.

Ο Βρετανός βουλευτής Zac Goldsmith απάντησε στους ισχυρισμούς για παγανιστικές διασυνδέσεις δηλώνοντας: “Είναι ένα σύμβολο, μεταξύ άλλων, της σχέσης μας με τον φυσικό κόσμο (ή με χριστιανικούς όρους, τη δημιουργία του Θεού). Αυτό είναι όμορφο.”Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr