• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ‏

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η κίνηση Σαμαρά να διαλύσει την ΕΡΤ έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Πρόκειται για επίθεση στη δημοκρατία, για επιχείρηση φίμωσης της πληροφόρησης, για εκχώρηση της ενημέρωσης μονοπωλιακά στα κανάλια της διαπλοκής, για υποχώρηση στην υποκουλτούρα των αγοραίων σίριαλ.
Καμιά χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν εγκαταλείπει και δεν κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντιθέτως, επενδύει σ’ αυτήν ως αγωγό της πολιτισμικής αυτογνωσίας, της δημοκρατικής συνειδητοποίησης των πολιτών, της διαμόρφωσης της εθνικής αφήγησης και της εθνικής παρουσίας διεθνώς.

Η επιλογή Σαμαρά απομακρύνει πολιτισμικά τη χώρα από τον ευρωπαϊκό περίγυρο. Και παραδίδει τον νευραλγικό τομέα της ενημέρωσης στο μεγάλο κεφάλαιο. Η διάλυση της ΕΡΤ (και η ανασύστασή της στα πρότυπα της ΥΕΝΕΔ) οδηγεί στην κατάλυση δημοκρατικών κατακτήσεων, στην έκπτωση του πολιτισμικού κεφαλαίου της κοινωνίας.
Η κυβερνητική συμπεριφορά δεν συνιστά εξαίρεση. Ο κανόνας της μνημονιακής διακυβέρνησης είναι η παράκαμψη της Βουλής, η εικονική πραγματικότητα του success story και η καταστολή – αστυνομική ή ιδεολογική.
Δεν γνωρίζουμε αν θα πετύχει ο Σαμαράς να φιμώσει την ΕΡΤ. Η λαϊκή αντίσταση μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική. Τη νύχτα, γύρω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συνέρρεαν χιλιάδες πολίτες. Δεν είχαν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να αποτρέψουν τα τετελεσμένα της αυταρχικής εξουσίας με επιμέρους αγώνες. Ολοένα και περισσότερο οι πολίτες συνειδητοποιούν την ανάγκη της ρήξης με ένα σύστημα εξουσίας που στηρίζεται στον φόβο και την κατατρομοκράτηση των πολιτών. Συνολικά και όχι αποσπασματικά.
Χθες έπεσαν τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση Σαμαρά. Χιλιάδες πολίτες, που το προηγούμενο διάστημα έμειναν μόνοι τους απέναντι στις κυβερνητικές συκοφαντίες και τα ΜΑΤ, συνειδητοποιούν ότι η κυβερνητική πτώση, η δημοκρατική ανατροπή, είναι ως στόχος προϋπόθεση για να αναπτυχθούν αποτελεσματικοί αγώνες που θα ακυρώσουν το ξεδιάντροπο ξεπούλημα δημοσίων πόρων και ατομικών – κοινωνικών δικαιωμάτων.
Χθες άρχισε η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν μπορούν να ξεγελούν την κοινωνία με το θέατρό τους. Γνώριζαν εδώ και καιρό ότι επίκειται το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και επέλεξαν την ανειλικρινή στάση “διαφωνούμε, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση”. Λιγοστεύουν οι μέρες τους. Άλλωστε και η πανθομολογούμενη οικονομική αποτυχία τους λειτουργεί ως μοχλός αυτοπαγίδευσής τους και αναχώρησης…
Πηγή : Εφημερίδα Αυγή

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ο Αβραμόπουλος – Ο Μητσοτάκης το κρατούσε μυστικό
Slider

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ο Αβραμόπουλος – Ο Μητσοτάκης το κρατούσε μυστικό

by admin
6 ώρες ago
Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά Κοκοτσάκη και Παπανικολάου στον απόηχο των παραιτήσεων
Slider

Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά Κοκοτσάκη και Παπανικολάου στον απόηχο των παραιτήσεων

by admin
8 ώρες ago
Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Ντίλιαν και ψάχνουν για… ετεροδικία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Ντίλιαν και ψάχνουν για… ετεροδικία

by admin
13 ώρες ago
Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!
Slider

Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!

by admin
19 ώρες ago
Next Post

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΟΤΑΛΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥΒΟΛΑ‏

Το Colpo grosso του Σαμαρά ... του Γιώργου Καραμπελιά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr