• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

J-10: Αυτό είναι το μαχητικό αεροσκάφος της Κίνας που θα πρέπει να φοβούνται οι Αμερικανοί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
J-10: Αυτό είναι το μαχητικό αεροσκάφος της Κίνας που θα πρέπει να φοβούνται οι Αμερικανοί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
0
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχει ‘εκεχειρία” στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συμφέροντα των δύο χωρών στον Ειρηνικό δεν συγκρούονται δημιουργώντας ζητήματα ασφαλείας και έτσι μια “άτυπη” κούρσα εξοπλισμών.

Η πρωτοκαθεδρία των Αμερικανών στην κυριαρχία των αιθέρων είναι εμφανής, ωστόσο τα τελευταία χρόνια στην περιοχή αυτή, η Πολεμική Αεροπορία της Κίνας αμφισβητεί ολοένα και περισσότερο, δημιουργώντας αεροσκάφη τα οποία έχουν ως στόχο να προκαλέσουν και να κοιτάξουν στα “μάτια” τα αντίστοιχα αμερικανικά.

Ενώ λοιπόν οι παρατηρητές και οι αναλυτές της αμυντικής βιομηχανίας εστιάζουν στο νέο stealth μαχητικό επόμενης γενιάς J-20 της Κίνας, η κινεζική αεροπορική βιομηχανία βελτιώνεται συνεχώς και κατασκευάζει σε μεγάλους αριθμούς ένα μαχητικό τέταρτης γενιάς, που ωστόσο έχει προοπτικές τεράστιων αναβαθμίσεων, το J-10.

Όπως και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με το συνδυασμό διάφορων αεροσκαφών, stealth και μη, η Πολεμική Αεροπορία της Κίνας αναπτύσσει ένα στόλο μαχητικών αεροσκαφών δύο επιπέδων.

Έτσι, μαζί με έναν συγκεκριμένο αριθμό stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς J-20, το Πεκίνο επιδιώκει να τα πλαισιώσει με εκατοντάδες συμβατικά τέταρτης γενιάς μαχητικά J-10.

Το μονοκινητήριο και μονοθέσιο J-10, που κατασκευάζει η Chengdu Aircraft Industry στην νοτιοδυτική Κίνα, πέταξε για πρώτη φορά το 1998 και εισήλθε στην πρώτη γραμμή υπηρεσίας το 2003, ενώ λόγω του σχεδιασμού του, πολλοί το παρομοιάζουν με το μαχητικό αεροσκάφος Lavi του Ισραήλ, αν και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ότι οι Κινέζοι σκόπιμα αντέγραψαν τον σχεδιασμό του μοντέλου.

Τόσο σε αποδόσεις όσο και είδος και φύση αποστολών που εκτελούν, το υπερηχητικό J-10 είναι αντίστοιχο με το F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η ετήσια έκθεση του Πενταγώνου για το 2018, αναλύει τις κινεζικές στρατιωτικές ικανότητες και συγκεκριμένα αναφέρεται στην τελευταία έκδοση του μαχητικού, το J-10C ως “προηγμένο μαχητικό τέταρτης γενιάς οπλισμένο με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα τελευταίας γενιάς”.

Στα τέλη του 2017, η Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού διέθετε περίπου 260 J-10, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα των παγκόσμιων αεροπορικών οπλικών συστημάτων της Flight Global.

Τα αεροσκάφη J-10 αποτελούν το 15% του συνόλου των κινεζικών αεροσκαφών και σχεδόν τα μισά από τα περίπου 600 κινεζικά αεροπλάνα που το 2018 το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτήριζε ως “σύγχρονα”.

Η αναπτυσσόμενη δύναμη των μαχητικών J-10 είναι επικεντρωμένη σε ασκήσεις και περιπολίες εναέριας κυριαρχίας. Το φθινόπωρο του 2018, μαχητικά J-10 πέταξαν μαζί με άλλα κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη στο πλαίσιο στρατιωτικής αεροπορικής άσκησης που η Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε ως “ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των μαχητικών ικανοτήτων τους”.

Τον Ιούλιο του 2017, ένα οπλισμένο J-10 πέταξε σε “απόσταση αναπνοής” από ένα αεροπλάνο επιτήρησης EP-3 του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. που πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να χαρακτηρίζουν την πτήση ως “μη ασφαλής”.

Το Πεκίνο συνεχίζει, έτσι, να βελτιώνει το J-10 αναπτύσσοντας παράλληλα τόσο τα stealth μαχητικά J-20 και όσο άλλους νέους τύπους μαχητών. Στην αεροπορική επίδειξη στο Zhuhai στις αρχές Νοεμβρίου του 2018, ένα J-10B με ένα καινοτόμο πρωτότυπο κινητήρα έδειξε εξαιρετική ευελιξία.

Από την άλλη,  το νέο μοντέλο J-10C, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εισήλθε στην πρώτη γραμμή υπηρεσίας το 2018, διαθέτει χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τις αποδόσεις του κινητήρα αλλά μειώνει προφανώς και την “ορατότητα” του αεροσκάφους στα εχθρικά ραντάρ (radar signature).

Επίσης, πολύ πιθανή είναι και η ενσωμάτωση ραντάρ ενεργητικής ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) το οποίο είναι πιο ισχυρό και αξιόπιστο από τους συμβατικούς αισθητήρες.

Παρά την μεγάλη και ταχεία αναβάθμιση και βελτίωση του στόλου των μαχητικών της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας, εντούτοις δεν είναι τόσο εκσυγχρονισμένα όπως ο κύριος ανταγωνιστής τους.

Αυτό αποδεικνύεται από ποιοτικά και ποσοτικά. Το 2018 οι ΗΠΑ διέθεταν περίπου από 2.800 μαχητικά αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων περισσότερα από 900 F-16 και εκατοντάδες stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς F-22 και F-35.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: National Interest

onalert.gr
Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί ο Ντούγκιν προειδοποιεί ότι ήδη βρισκόμαστε σε πυρηνικό πόλεμο; Η Δύση εξαπέλυσε “βρώμικη βόμβα”!
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί ο Ντούγκιν προειδοποιεί ότι ήδη βρισκόμαστε σε πυρηνικό πόλεμο; Η Δύση εξαπέλυσε “βρώμικη βόμβα”!

by admin
2 ώρες ago
Εγκέφαλοι “μεταξύ ζωής και θανάτου” – Το φρικτό πείραμα που θέτει το ερώτημα: πού τελειώνει ο άνθρωπος;
Slider

Εγκέφαλοι “μεταξύ ζωής και θανάτου” – Το φρικτό πείραμα που θέτει το ερώτημα: πού τελειώνει ο άνθρωπος;

by admin
3 ώρες ago
Η Μεγάλη Απάτη της Τεχνητής Νοημοσύνης: Γιατί οι Εναλλακτικοί Δημοσιογράφοι Προειδοποιούν για μια Ψηφιακή Δικτατορία της Αλήθειας (Webb, Corbett, Knightly και άλλοι)
Slider

Η Μεγάλη Απάτη της Τεχνητής Νοημοσύνης: Γιατί οι Εναλλακτικοί Δημοσιογράφοι Προειδοποιούν για μια Ψηφιακή Δικτατορία της Αλήθειας (Webb, Corbett, Knightly και άλλοι)

by admin
4 ώρες ago
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
Slider

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

by admin
4 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Πυραυλική επίθεση από το Ιράν στα Στενά – Αναφορές για κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper και νέο μέτωπο στην επαρχία Μπουσέρ

Πυραυλική επίθεση από το Ιράν στα Στενά – Αναφορές για κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper και νέο μέτωπο στην επαρχία Μπουσέρ

3 ημέρες ago
Εθνικός κίνδυνος η κυβέρνηση ΝΔ! Βόμβα από Ουκρανία: «Η Ελλάδα στέλνει 66 οβιδοβόλα και 68 πυροβόλα στο καθεστώς Zelensky»

Εθνικός κίνδυνος η κυβέρνηση ΝΔ! Βόμβα από Ουκρανία: «Η Ελλάδα στέλνει 66 οβιδοβόλα και 68 πυροβόλα στο καθεστώς Zelensky»

3 ημέρες ago
«ZeroHedge: Όταν πεθάνει το ηλεκτρικό δίκτυο – Πώς ένα μόνο μπλακάουτ μπορεί να διαλύσει τον σύγχρονο κόσμο (μια ρεαλιστική προσομοίωση)»

«ZeroHedge: Όταν πεθάνει το ηλεκτρικό δίκτυο – Πώς ένα μόνο μπλακάουτ μπορεί να διαλύσει τον σύγχρονο κόσμο (μια ρεαλιστική προσομοίωση)»

1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !! ΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ θα ΜΑΘΕΙ ο ΤΟΥΡΚΟΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ;;

    ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !! ΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ θα ΜΑΘΕΙ ο ΤΟΥΡΚΟΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ;;

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Τι είναι αυτό που φοβάται τόσο πολύ το σύστημα και το έκρυβε για 30 χρόνια (και τώρα έρχεται να σε απελευθερώσει);

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Μαθητής: Έγραψα στην έκθεση, ότι μας κυβερνούν βιαστές και δολοφόνοι. Βίντεο

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Σας γράφω για να σας αναφέρω κάτι προσωπικό, συγκλονιστικό που ἐζησα πριν μήνες.

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;

    25 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr