ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Jackal Stone»: Ποιά είναι η άσκηση για «συγκρούσεις» ΚΑΙ εντός πόλεων με ισλαμιστές που φέτος θα γίνει στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΑΔΑ. - 3 Δεκ 2018 - 22:10
Loading...

Σε συναγερμό για τη μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και αφορά στη μάχη κατά ισλαμιστών τρομοκρατών έχει τεθεί η Κρήτη.
Σημειώνεται πως, χάρη στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, η Ελλάδα έχει γεμίσει με μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους έχουν παρεισφρήσει, σύμφωνα πλέον με διεθνή μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς, ισλαμιστές τρομοκράτες.

Η άσκηση έχει την κωδική ονομασία Jackal Stone και το πρώτο μέρος της άσκησης θα φιλοξενηθεί στα Χανιά, ενώ στη δεύτερη φάση της, που τοποθετείται χρονικά γύρω στις 6-7 Δεκεμβρίου, οι ειδικές δυνάμεις θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο.

Όπως διαβάζουμε σε κρητικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της άσκησης έχουν επιλεχθεί κτήρια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως το Πεδίο Βολής αλλά και αγροτικές εκτάσεις όπου θα εκτελεστούν διαφορετικά σενάρια με θέμα πάντα την τρομοκρατία σε διάφορες μορφές της, στο πλαίσιο μίας μορφής «πολέμου των πόλεων».

Για παράδειγμα οι επίλεκτες δυνάμεις θα κληθούν να επέμβουν σε πραγματικό χρόνο σε καταστάσεις όπως στην περίπτωση ομηρείας σε κάποιο χώρο, σε πειρατεία σε πλοίο από ένοπλους του ISIS, σε περιπτώσεις χρήσης ραδιοχημικών ή εκρηκτικών υλών.

Η άσκηση διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (U.S. Special Operations Command Europe – SOCEUR).

Φέρει την κωδική ονομασία «Jackal Stone».

Επί της ουσίας, πρόκειται για άσκηση που πραγματοποιεί συστηματικά η SOCEUR στην Ευρώπη και φέτος έχει συμφωνηθεί να γίνει στην Κρήτη.

Άραγε οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν θα αφορούν αργότερα και πολίτες;

Η πραγματοποίηση της φετινής «Jackal Stone» στην Ελλάδα συμφωνήθηκε πριν από αρκετούς μήνες και οι λεπτομέρειες της καθορίστηκαν σε «κλειστές» συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Θα συμμετάσχουν σε αυτή, εκτός των Αμερικανών κομάντος που συγκροτούν τη SOCEUR, στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού καθώς και άνδρες των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων. Τα προηγούμενα χρόνια, την άσκηση φιλοξένησαν, μεταξύ άλλων, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Γερμανία.

Δείτε εικόνες από την περσινή «Jackal Stone»:

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter