Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ακόμα δεν ορκίστηκε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και άρχισαν τα παρατράγουδα, «χαστούκια» για όσους εδώ είχαν πανηγυρίσει για την εκλογή του Τζόε Μπάϊντεν στην αμερικανική προεδρία.
Όπως αναφέρει με μεγάλη έμφαση σήμερα ο τουρκικός τύπος, σε δηλώσεις του ο κύριος αυτός όσον αφορά την κρίση που έχει ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή με την δολοφονία από τους Ισραηλινούς του Ιρανού ατομικού επιστήμονα, Muhsin Fahrizade, ανέφερε ότι αφού το Ιράν προχωρεί στην δημιουργία πυρηνικού οπλοστασίου τότε και η Τουρκία έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, όπως και η Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος.
Συγκεκριμένο σε συνέντευξη που έδωσε στον Thomas L. Friedman, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι δικαίωμα και της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, (αν δεν το έχει κάνει ήδη), την στιγμή που το γειτονικό Ιράν έχει προχωρήσει στον τομέα αυτό.
Σκέφτηκε κανείς εκεί στην Αθήνα τι σημαίνουν αυτά τα λόγια, ή ακόμα ονειρευόμαστε ότι η νέα αμερικανική ηγεσία θα τρίξει τα δόντια της στην Τουρκία.
Ε ρε ύπνο που κοιμόμαστε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr






