ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Kalibr: Πλάνα από την υποβρύχια εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου [vid]

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 10 Οκτ 2019 - 12:00
Loading...

Πύραυλοι «Kalibr» οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το υποβρύχιο «Kolpino» έπληξαν στόχους στην ακτή κοντά στην περιοχή ασκήσεων στο Οπούκ, στην Κριμαία, και στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι σημερινοί πύραυλοι Kalibr που χρησιμοποιούνται από ρωσικά πλοία επιφανείας και υποβρύχια έχουν εμβέλεια από 932 μίλια έως 1.500 μίλια και έχουν χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσουν υποτιθέμενους τρομοκρατικούς στόχους στη Συρία από τη Μεσόγειο και την Κασπία θάλασσα.

Είναι αξιοπερίεργο βέβαια γιατί χρειάζεται η Ρωσία πυραύλους πλεύσης με πυρηνική κεφαλή και εμβέλεια 3.000 μίλια όταν την ίδια στιγμή (διατυμπανίζει ότι) κατασκευάζει υπερόπλα όπως την πυρηνικη τορπίλη Poseidon, το πολυηχητικό οπλικό σύστημα Avangard και τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat, που θα μπορούσαν να υπερκεράσουν και διαπεράσουν την αντιβαλλιστική ασπίδα των ΗΠΑ.

Το μοναδικό ουσιαστικό πρακτικό όφελος θα ήταν η δυνατότητα στα πλοία και υποβρύχια που θα φέρουν τους νέους Kalibr να χτυπούν τους στόχους τους από ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις, ενδεχομένως και αγκυροβολημένα στους ναυστάθμους τους.

Ακολουθεί το βίντεο εκτόξευσης του πυραύλου από ρωσικό υποβρύχιο:

Η παρθενική εκτόξευση

Στα τέλη Αυγούστου, η Ρωσία εκτόξευσε τον πύραυλο cruise «Kalibr» για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια άσκησης. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το πλοίο «Voshny Volochek» που ανήκει στον στόλο του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το πλοίο «Voshny Volochek» που ανήκει στον στόλο του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

«Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε κατά μεγάλου στόχου που προσομοίαζε εχθρικό πλοίο που βρισκόταν 40 ναυτικά μίλια (πάνω από 74 χιλιόμετρα) από το σημείο πυροδότησης. Ο στόχος επλήγη επιτυχώς και καταγράφηκε από κάμερες μη επανδρωμένων εναέριων μέσων», ανέφερε τότε το υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: Sputnik

onalert.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter