ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Kissinger : Διχασμένες οι ΗΠΑ – Χωρίς σημάδια ύφεσης η ουκρανική κρίση

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Φεβ 2023 - 10:11

Κίνδυνος να αναπτυχθούν τα πιο καταστροφικά όπλα στον κόσμο σε Μέση Ανατολή λέει ο Kissinger

Τη θέση πως οι ΗΠΑ στερούνται ενότητας στο εσωτερικό τους σε μια χρονική περίοδο μεγάλων διεθνών προκλήσεων διατύπωσε ο Henry Kissinger, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Σε ομιλία του σε εκδήλωση για τον πρώην πρόεδρο Ronald Reagan, ο Kissinger σημείωσε ότι «σήμερα υποφέρουμε ξανά από εγχώριο διχασμό και διεθνή αναταραχή σχετικά με το ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε».
«Μας είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την εσωτερική συνοχή που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» υπογράμμισε ο Kissinger.

Οι προκλήσεις

Κατά τον Kissinger, οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι «οι φιλοδοξίες» της Κίνας και η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, όπου όπως είπε, «υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν τα πιο καταστροφικά όπλα στον κόσμο».
Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι δεν φαίνονται στοιχεία ύφεσης ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης που όπως είπε, «μεταμορφώνει την ίδια την ανθρώπινη συνείδηση».
«Κάθε μια από αυτές τις προκλήσεις απαιτεί ένα συνδυασμό δύναμης και συνεννόησης.
Ο Reagan καταλάβαινε περισσότερο από τον καθένα πώς να ενσωματώσει τα στοιχεία της εξουσίας και της συμφιλίωσης» υποστήριξε ο Kissinger.

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr