Στα χέρια των Ρώσων είναι εδώ και λίγη ώρα ο Διοικητής του εθνικιστικού Τάγματος του Αζόφ στην Μαριούπολη.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν και τον έπιασαν ζωντανό και τον περιφέρουν στο κέντρο της πόλης πριν τον πάνε για περαιτέρω ανακρίσεις.
Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του συγκεντρώθηκε πλήθος που προσπάθησε να τον λιντσάρει για τις ωμότητες που είχαν υποστεί δεκάδες άνθρωποι από τα μέλη του Τάγματος του.
Οι κάτοικοι όρμησαν εξαγριωμένοι πάνω του με μπουνιές και κλωτσιές μόλις είδαν ότι είναι πλέον αιχμάλωτος.
Μαζί του αιχμαλωτίστηκε και ο αναπληρωτής Διοικητής του 503ου Συντάγματος των Ουκρανών Πεζοναυτών ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την Μαριούπολη.
Ο ίδιος είπε σε Ρώσους στρατιωτικούς αλλά και δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο πως η μονάδα του πλέον δεν υφίσταται.
Όσοι απέμειναν έχω χωριστεί σε δύο μικρές ομάδες και προσπαθούν να διαφύγουν από την Μαριούπολη.
Η Μαριούπολη έχει χαθεί οριστικά για την Ουκρανία. Δεν υπάρχει πλέον εστία αντίστασης. Γι αυτό και οι Ρώσοι αποφάσισαν να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στο κέντρο της πόλης παρά το γεγονός πως δεν έχει εκκαθαριστεί 100%
Δείτε βίντεο
Aleksey Smykov, a militant of the Ukrainian nationalist regiment “Azov” , who surrendered as a prisoner, called the tactics of his colleagues vile, to use civilians as human shields. pic.twitter.com/swws39nSJ5
— Spriter (@spriter99880) March 26, 2022
More clear signs of the impending liquidation of the remaining Azov nazis in Mariupol. Humanitarian aid is being distributed in the center of the city, Metalurgov Street. pic.twitter.com/7unS1txik8
— Dr.Snekotron (@snekotron) March 26, 2022
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι δημιουργούν νέες διοικήσεις στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.
“Σε Χερσώνα και Ζαπορίζιε, που ελέγχονται πλήρως από τους Ρώσους, επέστρεψε η ρωσική τηλεόραση. Ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες Διοικήσεις , πολιτικές και στρατιωτικές, ενώ το ρούβλι χρησιμοποιείται ως μέσο συναλλαγών” ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας, Georgy Muradov.
Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις και όσοι έχουν απομείνει από το Τάγμα Αζόφ έχουν εκδιωχθεί εκτός κατοικημένων περιοχών στην Μαριούπολη και έχουν περικυκλωθεί στο εργοστάσιο Azovstal νότια της πόλης, στην ακτή.
“Στην περιοχή της Μαριούπολης, οι συλλήψεις εθνικιστών συνεχίζονται καθώς προσπαθούν να διαφύγουν σε μικρές ομάδες.
Κατά την ανάκριση ενός αιχμαλώτου Ουκρανού Αξιωματικού, έγινε γνωστό ότι από το 503 Σύνταγμα Πεζοναυτών παρέμειναν περίπου 200 άτομα, τα οποία διαλύθηκαν πριν από δύο ημέρες για να εγκαταλείψουν τη ζώνη μάχης στο λιμάνι.
Ένας από τους εκπροσώπους του ουκρανικού επιτελείου διοίκησης εντοπίστηκε ανάμεσα σε μια ομάδα γυναικών, φορώντας ένα γούνινο παλτό και μια φούστα.
Δυνάμεις των Τσετσένων εισέρχονται σε βάσεις του Τάγματος Αζόφ.
Δείτε βίντεο
Chechen forces raid Nazi Azov headquarters in Mariupol pic.twitter.com/AfWPHZAobl
— maytham (Z_V) (@maytham956) March 26, 2022
The bases of the Azov battalion at Mangush – near Mariupol pic.twitter.com/MzBcbcUiep
— Spriter (@spriter99880) March 26, 2022
Mariupol. Fights for the next quarter with Azov bandits pic.twitter.com/adkmEpiPLu
— Spriter (@spriter99880) March 26, 2022
the DPR is firing at the Azov bases in Mariupol. pic.twitter.com/Mdo9rRfIut
— Spriter (@spriter99880) March 26, 2022
Ramzan Kadyrov writes:
The Nazis of Ukraine throw away their military uniforms, change into women’s clothes, and sparkle with their heels.
Take your uniform, then you will have nothing to show off in front of the cameras😂 pic.twitter.com/W8HTzLXZjm— Spriter (@spriter99880) March 26, 2022
Report from the former base of the national battalion “Azov” in the building of the boarding house “Yalta” pic.twitter.com/WFjBegJGVI
— Spriter (@spriter99880) March 26, 2022