ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Medvedev (Ρωσία): Στα 400 δολάρια το βαρέλι, εάν επιβάλλουν πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

ΔΙΕΘΝΗ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ. - 5 Ιούλ 2022 - 18:31

Η Ιαπωνία δεν πρόκειται να πάρει ούτε πετρέλαιο ούτε αέριο από τη Ρωσία είπε ο Medvedev

Την θέση πως εάν η Δύση και οι σύμμαχοι της αποφασίσουν να επιβάλλουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, τότε θα μιλάμε για τιμές που θα ξεπερνούν ακόμα και τα 300 με 400 δολάρια το βαρέλι, διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Fumio Kishida για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου στο μισό του σημερινού επιπέδου της, ο Medvedev υπογράμμισε πως μια τέτοια εξέλιξη, θα είχε ως αποτέλεσμα μειωμένες ποσότητες στην αγορά, κάτι που θα σήμαινε και αύξηση των τιμών στα 300 με 400 δολάρια το βαρέλι.
«Για να μεταφράσω από τα ιαπωνικά στα ρωσικά, αυτό σημαίνει ότι πρώτον, θα υπάρχει σημαντικά λιγότερο πετρέλαιο στην αγορά και η τιμή του θα είναι πολύ υψηλότερη.

Υψηλότερη ακόμη και από την προβλεπόμενη αστρονομική τιμή των 300-400 δολαρίων το βαρέλι ενώ η Ιαπωνία δεν θα έχει ούτε πετρέλαιο ούτε αέριο από τη Ρωσία, ενώ θα δεν θα συμμετάσχει και στο σχέδιο LNG – Sachalin 2» είπε ο Medvedev.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα, με το οποίο αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος αερίου και πετρελαίου Sachalin 2στη ρωσική Άπω Ανατολή, μια κίνηση που θα μπορούσε να εξαναγκάσει τη Shell και τις ιαπωνικές εταιρείες Mitsui & Co και Mitsubishi Corp να αποχωρήσουν.
Για να παραμείνουν στη νέα εταιρεία που πρόκειται να αντικαταστήσει την υφιστάμενη εταιρεία λειτουργίας, τη Sakhalin Energy Investment Company, οι ξένοι μέτοχοι πρέπει μέσα σε ένα μήνα να ζητήσουν μερίδιο από τη ρωσική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr